Проблем със загряването на Венто

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
giorgo77
Автомобил:
Двигател:

Проблем със загряването на Венто

Мнениеот giorgo77 » Сря 14 ное 2007 0:11

Преди 20 дена си купих Венто 1,8 моно инжекция с газова и ми прави впечетление, че не може да загрее над 70-73 градуса. Забелязах, че перката се включва при 70 градуса и ме съмнява, че не е наред датчика на радятора, но се чудя дали не е проблема в термостата или в другия датчик за термометъра на таблото.
Не искам да избързвам да сменям датчика.
Ще съм много благодарен, ако ми помогнете да разбера къде е проблема.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 14 ное 2007 0:49

Пиши в Голф раздела.
Датчик за t или в таблото е проблема. Оня за перката едва ли ще включи по-рано. По-скоро като се прецака не включва :wink:

Потребителски аватар
giorgo77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giorgo77 » Сря 14 ное 2007 14:08

А термостата при колко градуса отваря втория кръг? Питам защото забелязах, че горният маркуч който влиза в радятора е топъл, а долния е студен. Един приятел с Голф 2 ми каза че на него не му се включва перката през зимата и за това си мисля , че нещо не е наред в мойта кола. Също искам да ви питам дали мога да измеря температурата на антифриза със мултицет със сонда и как мога да го направя? Знам, че е опасно да отварям капачката когато е загряла.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Сря 14 ное 2007 17:05

giorgo77 написа:А термостата при колко градуса отваря втория кръг? Питам защото забелязах,....
Благодаря предварително!

Термостата отваря на 87 гр. тогава ще започне да ти се стопля долния мъркуч. Датшика за таблото е на троиникака на главата от които влиза мъркуча в радиатора. Той е с четери извода едната двойка е за тавто а другата за компютъра.

Потребителски аватар
liuboo
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със загряването на Венто

Мнениеот liuboo » Чет 15 ное 2007 13:24

При мен беше същата работа,иди в някоя морга и сложи друг датчик за темп. за проба,... и започна да ми показва верно на таблото иначе се покачваше наи много до 70 гр.,това ще е и при тебе,а и оборотите ми се кротнаха.

Потребителски аватар
giorgo77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giorgo77 » Чет 15 ное 2007 14:05

Добре, ама аз преди да я купя я карах на компютърна диагностика и ако не е наред датчика за температура си мисля, че би трябвало да покаже. Казаха ми че датчика за температурата на входящия въздух не работи, но той май не е много важен особено като карам на газ.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 15 ное 2007 16:32

датчика за температурата ти струва 25-30 лв.Смени го защото скоро няма да можеш да я палиш колата докато не се стопли времето :wink:

А ,смени си и термостата :wink:

Потребителски аватар
giorgo77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giorgo77 » Пет 30 ное 2007 16:40

Смених си датчика за температурата на охладителната течност с нов за 16,50 лв. и сега стига до 80 градуса и се включва перката. И долния маркуч е топъл при това полужение значи термостата си е наред. Може би има проблем в таблото или този датчик е менте. А другия вариянт е датчика за перката да не е наред, защото като хвана горния маркуч при 80 градуса на таблото мога да го държа няколко секунди, ако е 90 градуса не би трябвало да мога.

Потребителски аватар
SBobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SBobi » Пет 30 ное 2007 18:16

Колега отиди и си замери действителната температура на антифриза когато ти загрее колата! Ако има разлика от това което ти измерят и показанията на уреда значи проблема е в него и просто не ти показва вярно градусите! Ако пък показанията са еднакви значи сменяш термостат защото не би трябвало да не ти загрее до 90 градуса нищо че е зима! Остави я на място само да работи и трябва да качи до 90, ако не значи термостата ти седи отворен или леко отворен! Перката трябва да ти се включи когато и долния маркуч стане топъл а именно отваря термостата! Ако и двата маркуча са ти топли(термостата е отворил) и перката не ти се включва вече трябва да смениш датчика на перката!
Поетапно действаи и отмятай какво е здраво и така :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”