Акумулатор-да го сменя ли след 2г. ???
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Акумулатор-да го сменя ли след 2г. ???
Днес сутринта забелязах че акуто дооста бавно завъртя /добре че на TDI-то толкова му трябва/ което ме навежда на мисълта че трябва да се направи нещо по въпроса. Не че е голям проблем да се вземе нов акумулатор,но все пак тоя е на 2 г. и не е куча марка а EXIDE серия X-TRA 75Ач 800А стартов, "окото" свети зелено! Води се необслужваем но съм чел из форума че само така ги водят а иначе може да се отвори и да се провери електролита. Според вас може ли да сдаде багажа за 2г. и заслужава ли си да правя опити за реанимация?? Да допълня че замерване на зареждането е правено при слагането и след около година пак си направих за мое спокойствие и е добро !
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:Ако не си уцелил кофти нищо не е 2г. , напрежението на реле регулатора колко е(стойност кажи), а стартера разглеждал ли си ?
Стойност не знам,но замерването ми го правиха мойте майстори с вилка на фарове и парно а на тях им вярвам че като кажат че е добре значи е добре а не просто да ме изпратят по живо по здраво

maiz написа:chefito написа:като почне да зачезва часовника и дневният пробег тогава си за смяна....ся перкай и си свиркай

Stivi, В други теми съм писал защо не трябва да се вярва на окото. То си е търговски трик.
Според мен иди при майсторите си и премерете отново напрежението в различни режими на мотора (13,8 волта +/- 0,5) и задължително докато въртиш на стартер. Докато въртиш не трябва да пада под 10,5 волта.
Нека го натоварят отново и със силова вилка. Това е начинът да разбереш дали акумулатора е читав.
Не бързай да насилваш капака, за да не се окаже, че този акумулатор е необслужваем (съжалявам, но не знам дали е такъв

Успех.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”