Километраж за Голф 2
Километраж за Голф 2
Значи от известно време имам следния проблем : всичко по таблото си работи добре само километража, който отчита пробега работи от време на време и после спира. Като друсне в някоя дупка започва да отчита и след малко се сбъгясва. Какъв може да е проблема и може ли да се оправи?
- Jetta16v
- Автомобил:
- Двигател:
колега при мен имаше същият проблем и се оказа следното.На вала с колелетата от пластмаса има само едно от цам-метална сплав,което доичовците са набили сьс стегнатост.Та от стареене или връщане на километража запоичва да превърта, което води до този ефект.Като бивш кипаджия го отстраних лесно по следният начин. Леко се премества мет.колело в страни(то е най-краино) и с финен центьр концентрично се обработва с чук вала.По този начин след като се
върне колелто обратно ,сглобката става стегната и километража започва да не прехвърля.Успех!
върне колелто обратно ,сглобката става стегната и километража започва да не прехвърля.Успех!

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз не работих по вала, ами по самото колелце (металното) - с клещи го стиснах около отвора в средата. Иначе като извадих стрелката и хвръкна чак до полюлея вкъщи.
Забравих да спомена, че първо изкарах колелцето, стиснах го и после като го вкарвах, леко с чук чуквах по оста, за да влезе в колелцето, че бая го бях стиснал.
Забравих да спомена, че първо изкарах колелцето, стиснах го и после като го вкарвах, леко с чук чуквах по оста, за да влезе в колелцето, че бая го бях стиснал.
- bluefen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега за такова ли зъбно колеце става дума http://store3.data.bg/bluefen/Picture(2).jpg http://store3.data.bg/bluefen/Picture(3).jpg
и ако да откаде мога да си го купа че моито е пукнато
съжаляжам за лошото качество на снимки
и ако да откаде мога да си го купа че моито е пукнато
съжаляжам за лошото качество на снимки
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Километраж за Голф 2
mimo4o написа:Значи от известно време имам следния проблем : всичко по таблото си работи добре само километража, който отчита пробега работи от време на време и после спира. Като друсне в някоя дупка започва да отчита и след малко се сбъгясва. Какъв може да е проблема и може ли да се оправи?
Колега да не те отчайвам,но аз имам (съм събрал) 3 броя точно такива неработещи километражи

При мен има температурна зависимост - когато е студено работят когато е топло не.Имам и от двете марки VDO и MotoMeter.Получавах различни съвети от колеги но нищо не се получи

Сега съм с един без "дневен километраж" и записвам всичко на ръка,но пък работи добре.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”