Километраж за Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mimo4o
Автомобил:
Двигател:

Километраж за Голф 2

Мнениеот mimo4o » Чет 27 яну 2005 21:14

Значи от известно време имам следния проблем : всичко по таблото си работи добре само километража, който отчита пробега работи от време на време и после спира. Като друсне в някоя дупка започва да отчита и след малко се сбъгясва. Какъв може да е проблема и може ли да се оправи?

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 27 яну 2005 22:07

Има едно зъбно пластмасово колелце което вероятно е спукано-оправя се-ако идваш на срещата ще ти дам едно и ще ти обясня как да го смениш

Потребителски аватар
Jetta16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta16v » Пет 28 яну 2005 8:58

колега при мен имаше същият проблем и се оказа следното.На вала с колелетата от пластмаса има само едно от цам-метална сплав,което доичовците са набили сьс стегнатост.Та от стареене или връщане на километража запоичва да превърта, което води до този ефект.Като бивш кипаджия го отстраних лесно по следният начин. Леко се премества мет.колело в страни(то е най-краино) и с финен центьр концентрично се обработва с чук вала.По този начин след като се
върне колелто обратно ,сглобката става стегната и километража започва да не прехвърля.Успех! :)

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Нед 04 сеп 2005 17:43

Аз не работих по вала, ами по самото колелце (металното) - с клещи го стиснах около отвора в средата. Иначе като извадих стрелката и хвръкна чак до полюлея вкъщи.

Забравих да спомена, че първо изкарах колелцето, стиснах го и после като го вкарвах, леко с чук чуквах по оста, за да влезе в колелцето, че бая го бях стиснал.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 05 сеп 2005 19:36

Пиньона на жилото сигурно се е прецаКАЛ

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Чет 08 сеп 2005 16:46

колега за такова ли зъбно колеце става дума http://store3.data.bg/bluefen/Picture(2).jpg http://store3.data.bg/bluefen/Picture(3).jpg
и ако да откаде мога да си го купа че моито е пукнато
съжаляжам за лошото качество на снимки

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Пет 09 сеп 2005 1:20

Не, доколкото си спомням, колелцето беше метално и се намира след цифрите - последното май беше.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Километраж за Голф 2

Мнениеот tyo » Пет 09 сеп 2005 2:31

mimo4o написа:Значи от известно време имам следния проблем : всичко по таблото си работи добре само километража, който отчита пробега работи от време на време и после спира. Като друсне в някоя дупка започва да отчита и след малко се сбъгясва. Какъв може да е проблема и може ли да се оправи?

Колега да не те отчайвам,но аз имам (съм събрал) 3 броя точно такива неработещи километражи :x Купувам не работи,абе я работи я не....
При мен има температурна зависимост - когато е студено работят когато е топло не.Имам и от двете марки VDO и MotoMeter.Получавах различни съвети от колеги но нищо не се получи :cry:
Сега съм с един без "дневен километраж" и записвам всичко на ръка,но пък работи добре.

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Пет 09 сеп 2005 10:12

tyo, bluefen, mimo4o, прочетете пак какво сме написали jeta16v и аз. Проблемът беше един и същ и при двамата, това е нещо като дефект на VW.

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Съб 10 сеп 2005 13:23

pipi_to да де ама аз амам при мене не е жасхия проблем и при мен е пласмасожо това което ми трябва и въпроса ми беше към Vladko

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”