Първо да спомена за малките(надявам се да са малки) проблеми.
1.Значи сутрин,първото палене е много много трудно даже невъзможно.Отнема ми по 20-ина минути да запаля колата.Въртя малко-не пали.Отпускам ключа,изчаквам малко и пак въртя.И така 15-20 мин.Накрая пали.След това всяко следващо палене е супер-може би от половин оборот има няма.Направи ми впечатление че докато опитвам да я запаля,лампата за маслото ми мига,като колкото повече наближава момента на запалване толкова по не мига лампичката.Колата е 1.8 мотор,90 катъра,бензин ABS мотора доколкото разбрах.Вкарах си я преди 2 седмици от Германия и съм сменил маслен,горивен и въдушен филтър,както и масло.Маслото е 15W-40 Mobil 1 полусинтетика.Та какъв може да е евентуалния проблем колеги?
2.При крайно навит волан наляво или надясно (в движение като е колата) колата свири като от ремък.Ремъка за хидравликата ли е или е нещо друго?
3.1-ва и задна понякога (не разбрах досега от какво зависи) трудно влизат или изобщо не влизат,а понякога и не искат да се изключват,особено като съм на задна и трябва да дам 1-ва.Феродов диск?Ако да-да препоръчате някоя марка и колко струва труда по смяната му,ако някой има информация?Или трябва да сменям маслото в скоростната кутия?
4.Скоростния лост леко се върти обратно на часовиковата стрелка.Не топката а целия лост

Проблемите са тези (поне засега).Имам сега една питанка за една екстра-ел.стъклата.Значи имам машинките с кабелите и копчалъците му но от Фиат Брава.Питам ще станат ли на Голфчето?Ако ли не,знаете ли колко ще ми струва удоволствието да си сложа ел.стъкла на тройката-в смисъл колко струват ел.машинките с кабелите и бутоните и колко вземат обикновено да ти ги сложат.Говоря само за предните ел стъкла.Щото кофти сега всичко по колата е ел. само стъклата са на ръчка.Е,не че е болка за умиране,но все пак...

Мерси предварително за отговорите.