Няколко проблема с Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Няколко проблема с Голф 3

Мнениеот xploda » Сря 28 ное 2007 15:46

Здравейте колеги ГоУфаджии :wink: .От две седмици и аз съм във групата на Голфистите с мойта 3-ка.
Първо да спомена за малките(надявам се да са малки) проблеми.
1.Значи сутрин,първото палене е много много трудно даже невъзможно.Отнема ми по 20-ина минути да запаля колата.Въртя малко-не пали.Отпускам ключа,изчаквам малко и пак въртя.И така 15-20 мин.Накрая пали.След това всяко следващо палене е супер-може би от половин оборот има няма.Направи ми впечатление че докато опитвам да я запаля,лампата за маслото ми мига,като колкото повече наближава момента на запалване толкова по не мига лампичката.Колата е 1.8 мотор,90 катъра,бензин ABS мотора доколкото разбрах.Вкарах си я преди 2 седмици от Германия и съм сменил маслен,горивен и въдушен филтър,както и масло.Маслото е 15W-40 Mobil 1 полусинтетика.Та какъв може да е евентуалния проблем колеги?
2.При крайно навит волан наляво или надясно (в движение като е колата) колата свири като от ремък.Ремъка за хидравликата ли е или е нещо друго?
3.1-ва и задна понякога (не разбрах досега от какво зависи) трудно влизат или изобщо не влизат,а понякога и не искат да се изключват,особено като съм на задна и трябва да дам 1-ва.Феродов диск?Ако да-да препоръчате някоя марка и колко струва труда по смяната му,ако някой има информация?Или трябва да сменям маслото в скоростната кутия?
4.Скоростния лост леко се върти обратно на часовиковата стрелка.Не топката а целия лост :shock?Това от какво е и как се поправя?
Проблемите са тези (поне засега).Имам сега една питанка за една екстра-ел.стъклата.Значи имам машинките с кабелите и копчалъците му но от Фиат Брава.Питам ще станат ли на Голфчето?Ако ли не,знаете ли колко ще ми струва удоволствието да си сложа ел.стъкла на тройката-в смисъл колко струват ел.машинките с кабелите и бутоните и колко вземат обикновено да ти ги сложат.Говоря само за предните ел стъкла.Щото кофти сега всичко по колата е ел. само стъклата са на ръчка.Е,не че е болка за умиране,но все пак... :wink:
Мерси предварително за отговорите.

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Сря 28 ное 2007 15:57

:welcome_to_group

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Сря 28 ное 2007 16:38

Добре дошъл на клона колега.

По 1т. мисля че ти се е скапал термо датчика който дава инфо на компа за това дали е студена колата или е топла, а от това се определя колко гориво да подава. Има някъде из форума данни какви трябва да са стоиностите в омове за определена температура. Той се намира на пластмасовия накраиник който излиза ит главата и гледа към радятора.

По 2т. на хидравлика никога не се натяга волана до крайно положение и да се държи натегната, друго е въпроса ако просвирва докато въртиш. Добре е да смениш маслото на фидравликата.

По 3т. смени маслото първо и тогава ако пак е така разгледаи връзките по лостовата система, повечето са пластмаса и се износват, необходимо е помяна.

По 4т. на скоростния лост най-доло има една топка на която лагерува, по сппмен стува около 5лв, подменя се но за целта се сваля гърнето под скоростния лост, ако се подменят пластмасите по 3т. е добре и тоа да се нправи, че единпът да разглобяваш.

:wink:

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Сря 28 ное 2007 19:09

:welcome_to_group

Здравей колега!

На мен съединител LUK (AEA, 1.6, '05), цял комплект, ми излезе 200 лева + 100 лева труд.

Между другото тази топка на скоростния лост има ли си име, че и при мен трудно взеха да влизат скоростите и трябва да купя нова, но не ми се ще да обяснявам като индианец.

Б.

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Няколко проблема с Голф 3

Мнениеот murder » Сря 28 ное 2007 19:18

xploda написа:2.При крайно навит волан наляво или надясно (в движение като е колата) колата свири като от ремък.Ремъка за хидравликата ли е или е нещо друго?

Glove написа:По 2т. на хидравлика никога не се натяга волана до крайно положение и да се държи натегната, друго е въпроса ако просвирва докато въртиш. Добре е да смениш маслото на фидравликата.

Колеги на мен яко ми скърцаше дори като завивах. Смених преди една седмица ремъка, нямаше проблеми... сега си проскърцва като дам пълен ляв или десен до край, което май е нормално, но като седи на едно място на 5-6 секунди изскърцва за по 1 секунда и спира, какво може да е :shock

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 28 ное 2007 23:10

Glove написа:....
По 1т. мисля че ти се е скапал термо датчика който дава инфо на компа за това дали е студена колата или е топла, а от това се определя колко гориво да подава. Има някъде из форума данни какви трябва да са стоиностите в омове за определена температура. Той се намира на пластмасовия накраиник който излиза ит главата и гледа към радятора.

Глове,аз да ти кажа от онзи ден го имам тоя проблем.Колата като е гаража сутрин си пали без проблем,но като оставя пред офиса и вечерта като запаля,трябва да държа газта докато загрее,при полужение че днес сутринта смених датчика с чисто нов,замерва в събота при никси :idea:

По 2т. на хидравлика никога не се натяга волана до крайно положение и да се държи натегната, друго е въпроса ако просвирва докато въртиш. Добре е да смениш маслото на фидравликата.

може и да е нужно само натягане

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 29 ное 2007 10:44

ОК.Ще погледна някои неща,както казахте.
Гледам само за ел.стъклата никой не е казал нищо :roll: ?
Иначе мерси на всички,които са отговорили. \/

Потребителски аватар
jooorooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jooorooo » Чет 29 ное 2007 11:13

За стъклата, една машинка ти е около 80 лв. старичка. + бутони и глупости да излезе към 100-110 лв. за 2-те ти е около 200-220 левчета, а за труд нямам представа.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 29 ное 2007 12:36

jooorooo написа:За стъклата, една машинка ти е около 80 лв. старичка. + бутони и глупости да излезе към 100-110 лв. за 2-те ти е около 200-220 левчета, а за труд нямам представа.

Кажи го 300 с труда... :roll:
Ще мина без ел.джамове :?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 29 ное 2007 15:43

ами ел.прозорец=много ядове
аз съм с ел.пакет и мога да ти кажа, по-добре си остани с ръчките.
много се чупят машинките

Потребителски аватар
jooorooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jooorooo » Пон 03 дек 2007 9:36

LILO&STICH написа:ами ел.прозорец=много ядове
много се чупят машинките

така е, аз съм с 4 ел. стъкла, и правят големи ядове.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 03 дек 2007 9:38

много се чупят машинките

лило и стич, тва общо правило за всички автомобили ли е?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 03 дек 2007 12:00

buFka написа:
много се чупят машинките

по принцип да...макар че с повече късмет може и не...

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Пон 03 дек 2007 12:12

И при мен го има проблема с ел.стъклата.За това е по-добре да не са ел.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 03 дек 2007 13:31

chefito написа:
buFka написа:
много се чупят машинките

по принцип да...макар че с повече късмет може и не...

ясно, ако е такава с ел стъкла начи трее и клима да има, че да мое да не ни се потят задниците.

off: свинята да внимава да не я пореже некое ел стъкло без да иска....mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”