Проблеми при ускорение на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
fuel
Автомобил:
Двигател:

Проблеми при ускорение на Голф 4

Мнениеот fuel » Пон 03 дек 2007 1:03

Здравейте!Нов съм във форума и ако съм допуснал някоя грешка при процедурите моля да ме извините.Наскоро си купих Голф 4 1.9 ТDI 90 коня.Колата върви перфектно , но от време на време , когато подам рязко газ , все едно не съм натиснал педала и няма промяна нито в оборотите - нито в ускорението.След 2-3 секунди - автомобилът започва да ускорява перфектно.Когато е студена доста често не може да и подадеш газ. От какво може да е според вас.Благодаря. :?

Потребителски аватар
HAKI
Автомобил:
Двигател:

голф 4

Мнениеот HAKI » Пон 03 дек 2007 14:30

Първо добре дошъл в голямото семейство.....имаш ли проблем сутрин при паленето смисъл зачудва ли се или пали от рас ???

fuel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fuel » Пон 03 дек 2007 17:04

Не.Колата пали само със леко врътване на ключа.Много рядко не е палила от първия път, но не държа ключа поерче от половин секунда.Не го прави и само на 2ра скорост,а на всяка една.Поне със сигурност до 3та.Сменях датчик на интерколера , който командва турбото, но ме съмнява да е от него защото когато подам гас няма промяна в оборотите(или ако има то незабележима) и след около 2-3 секунди си ускорява перфектно.Не го прави постоянно а от време на време.Когато го направи , колата почва да пуши доста здраво.

Потребителски аватар
HAKI
Автомобил:
Двигател:

голф 4

Мнениеот HAKI » Пон 03 дек 2007 17:09

Защо си сменял датчика ....на диагностика качвал ли си я за да го сменяш !!! А тва че си сменил ако му е имало нещо не е гаранция че този който си сложил не е дефектен !!!! Пробвай с горивния филтър ако не си го сменял до сега ,така или иначе се някога тря да го смениш...Тва е което се сещам .....

fuel
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 4

Мнениеот fuel » Пон 03 дек 2007 17:13

HAKI написа:Защо си сменял датчика ....на диагностика качвал ли си я за да го сменяш !!! А тва че си сменил ако му е имало нещо не е гаранция че този който си сложил не е дефектен !!!! Пробвай с горивния филтър ако не си го сменял до сега ,така или иначе се някога тря да го смениш...Тва е което се сещам .....

Колата имаше счупен интерколер когато го взех и датчика беше повреден.Когато го сложих нямаше проблем.А и ако е без датчик колата , все едно караш SDI.А тук ми е странно , че изобщо не качва оборотите.Дали може да има нещо прецакано по педала на гаста, нали е електронна?

Потребителски аватар
HAKI
Автомобил:
Двигател:

голф 4

Мнениеот HAKI » Пон 03 дек 2007 17:19

Тва поне според мен е изключено....по скоро някво запушване или някоя грешка в ЕКУТО.....след като казваш че не е датчик.Сменяваш горивен филтър и ако проблема си остане отиваш на диагностика !!!

fuel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fuel » Пон 03 дек 2007 17:25

Бях на Vag-Com.Изкара грешки на температурата на въздуха и грешка на количеството вкарване на въздух, но след като ги изтрихме не ги показа.Може и да не е датчик ... което е кофти...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”