Проблем:Клаксона ми не работи,купих нов пак не работи????

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
hristo85
Автомобил:
Двигател:

Проблем:Клаксона ми не работи,купих нов пак не работи????

Мнениеот hristo85 » Сря 07 ное 2007 15:58

значи имам проблем с клаксона ваобще не свири.Купих си нов свалих стария пробвах новия пак не свири.Да ли е вазможно да сум обърнал полюсите на клаксона с тези на буксата и играе ли това някакво значение.Проверих бушоните здрави са.Значи мене конкретно ме интересува едно реле което получих като си купувах клаксона.Та за какво е това реле и каде и как се слага.Просто не знам каде му е мястото на това реле.Ще съм ви много благодарен ако някои ми обясни по точно за какво е това реле и каде в колата му е мястото??

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Сря 07 ное 2007 16:20

Първо какъв ти е клаксона и второ релето е за да не товариш с голяма консумация контакта на клаксона(слага се ако няма фабрично такова реле)
Пробвай клаксона директно на акумулатора.......спази + и - .....трябва да си пише на него!!!!!!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 08 ное 2007 10:25

Я си виж пластинките под волана дали контактуват!!!!!!Те често се износват...огъваш ги малко да контактуват и всичко си идва на мястото!

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Проблем:Клаксона ми не работи,купих нов пак не работи???

Мнениеот Glove » Чет 08 ное 2007 13:00

hristo85 написа:значи имам проблем с клаксона ваобще не свири.Купих си нов свалих стария пробвах новия пак не свири.Да ли е вазможно да сум обърнал полюсите на клаксона с тези на буксата и играе ли това някакво значение.Проверих бушоните здрави са.Значи мене конкретно ме интересува едно реле което получих като си купувах клаксона.Та за какво е това реле и каде и как се слага.Просто не знам каде му е мястото на това реле.Ще съм ви много благодарен ако някои ми обясни по точно за какво е това реле и каде в колата му е мястото??

Колега този клаксон за смолет или за влак е? Напиши за каква кола става въпрос, много по-лесно става като знаем. :wink:

hristo85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristo85 » Чет 08 ное 2007 19:58

ami stava vypros za Golf 3 zna4i tezi raboti sam gi probval s plastinite oba4e imam 4uvstvoto 4e ne mi dostiga tok do buksite na klaksona za6to i kade moje da e prekusnato

Потребителски аватар
swordfish123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swordfish123 » Нед 02 дек 2007 17:38

При моето Голфе 2 нещата стоят по следния начин:клаксона свири само когато е запален двигателя,а когато колато е само на контакт се чува само някво прецакване.Пробваи дали свири при запален двигател.или варжи клаксона директно към акумулатора(за да си сигурен дали изобщо работи)

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

моят

Мнениеот Batmirko » Нед 02 дек 2007 22:52

Моят не свиреше и докато ми слагаха алармата пича мръдна релето и почна да свири :D Със здраве!

Потребителски аватар
nikolov ilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolov ilko » Пон 03 дек 2007 17:29

Чел съм, че при Голфове с два клаксона има реле в таблото с бушоните. При автомобили с един клаксон на мястото на релето има само мостче. Провери дали този мост е на мястото си. Ориентировъчно е някаде над бушони с намера 13-15. Успех !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”