Голф 2 - ниски обороти
Голф 2 - ниски обороти
Знам, че въпроса ми е супер тъп и елементарен...но Проблема се появява отвреме-навреме и се изразява в падане на оборотите на празен ход при загрял двигател. Толкова ниски, че направо си гасне. Искам да попитам как мога сам да си ги поувелича малко, без да прецакам нещо. Иначе гледам майсторите бутат или едно винче през отвора на кутията на въздушния филтър или един болт отзад зад нея. Ако може някой да ме светне въпросните винче и болт за какво са, кое да бутна и как (в смисъл в каква посока и колко) ще съм много благодарен. Колата е 1.6, EZ, карбуратор.
при мен не гасне но падат много ниски оборотите и мисля че е нещо от автоматичния смукач, защото като ходя на диагностика ми казват че всичко е наред и вдигнат малко оборотите но след няколко дни всичко се повтаря. но ако има друго обяснение би било добре да се разбере че иначе само експерименти.....
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kara написа:при мен не гасне но падат много ниски оборотите и мисля че е нещо от автоматичния смукач, защото като ходя на диагностика ми казват че всичко е наред и вдигнат малко оборотите но след няколко дни всичко се повтаря. но ако има друго обяснение би било добре да се разбере че иначе само експерименти.....
Да има логика да е от авт. смукач, и ефекта се получава в пълна сила през зимата, защото не винаги авт. смукач смогва да се отвори напълно.
А ако не е регулиран като хората може и да не се отвори никога напълно.
Това се установява, като свалиш филтъра и погледнеш клапата за въздух на загряла кола, или поне 10 мин работила. Трябва да е вертикален! има ли някакво макар и малко отклонение. Дайте газ до дупка.. за кратко и гледай пак как стои клапата..
Ако разгледаш хубаво авт. смукач как влиза в карб, ще видиш, че има възможност там да се върти една която има зъбче и това зъбче опира в едни чудесии там. Това осигурява степени на авт. смукач.. Пробвай да освободиш там зъбчето .. става много леко. Ако не успяваш значи не буташ квото трябва Ако на заграла кола зъбчето се освобождава, значи не ти е отворил авт. смукач.
МА това е един мис каприз там...
Пробвай при Ваското той може и да ги лекува....
Здравейте
Извинявам се за гадния bump на тема от 2005, но тук описаните неща най-много съвпадат с моя проблем.
Значиииии....
Голф 2, 1887-8г.,две врати,1.3, Карбуратор (нямам идея какъв), газова.
А сега проблема (появил се напоследък в студовете):
Сутрин на студен двигател имам чувството че пали на по-малко от
4ри цилиндъра... има някакво разтрисане ииии придръпване от двигателя. Като я поизфорсирам се оправя. Добре е докато загрее двигателя ... тогава става ... мъка, мъка толкова падат оборотите , че почти угасва. До такава степен падат оборотите , че лампата за зареждане на акумулатора примигва леко. Не дай си боже да се наложи да тръгна по-рязко някъде или да я понастъпя ... след връщане на педала на газта ... гасне
Това всичкото описано е на бензин. На газ е почти същото положението , но там има и друг ефект ... като подам газ до долно положение на педала забива муцуна
Водих я на доктор (газаджия)..."Ми проблема ти е на бензин, не можем да ти помогнем", на един карбураторджия във Свищов ... "Ми ти имаш газова, ходи при тях да ти я настроят"...
Бих оценил всякакви идеи
Само че съм доста бос в тази тема
и още не мога да различа карбуратор от бензинова помпа например
Имайте го в предвид

Извинявам се за гадния bump на тема от 2005, но тук описаните неща най-много съвпадат с моя проблем.
Значиииии....
Голф 2, 1887-8г.,две врати,1.3, Карбуратор (нямам идея какъв), газова.
А сега проблема (появил се напоследък в студовете):
Сутрин на студен двигател имам чувството че пали на по-малко от
4ри цилиндъра... има някакво разтрисане ииии придръпване от двигателя. Като я поизфорсирам се оправя. Добре е докато загрее двигателя ... тогава става ... мъка, мъка толкова падат оборотите , че почти угасва. До такава степен падат оборотите , че лампата за зареждане на акумулатора примигва леко. Не дай си боже да се наложи да тръгна по-рязко някъде или да я понастъпя ... след връщане на педала на газта ... гасне

Бих оценил всякакви идеи

и още не мога да различа карбуратор от бензинова помпа например

Имайте го в предвид

Колега сега да те съветвам да си смениш тампона на карборатора или пък да ти кажа че автоматичния смукач ти прави проблеми, полза много няма да има
. Там в Софето имате един човек Люси-ЦЪК за координати. Обади му се, ще останеш изненадан колко ти върви колата.
П.П. Люси, бяга бацеее, бягааа

П.П. Люси, бяга бацеее, бягааа

i.e.i написа:На първо време смени въздушния филтър(ако не е сменян скоро), свещите( може само за проба)със сигурно работещи и ако няма ефект си за доктор ,но не газаджия.
Ами филтъра е сменян преди 3-4 месеца (2000-3000 километра). Свещите са на 2-3 години. Не съм сигурен колко точно. А и брат ми който я караше до скоро също не може да ми каже

Кабели не са сменяни никога (поне от както е при нас).
Веднага се заемам със издирването на Люси