Оригинален теглич за Г2?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Оригинален теглич за Г2?

Мнениеот Plamen_RI » Сря 27 сеп 2006 18:32

Въприсът ми е колеги, има ли такова нещо като оригинален теглич или всички са слагани допълнително....
Моят Г2 и е с широката броня и тези тегличи които съм виждал да слагат на други двойки няма да му станат, или поне не без рязане на бронята....което си е чисто извращение и аз няма да го правя :lol:
Дайте съвет, за което благодаря предварително :lol:

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 27 сеп 2006 21:41

Дефинирай "оригинален теглич". Монтиран в завода ли имаш предвид или в страната производител, или страната, от която е внесена колата?
Моя е с немски надписи, кабелите са аранжирани по заводски маниер, закрепен е за бронята и прилича на други, които съм виждал по голфове.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 28 сеп 2006 9:07

Имам предвид монтиран в завода, ама като се замисля и монтиран както си трябва в ще ми свърши работа, ако ми пратиш една снимчица на твоя ще съм ти много благодарен :lol:

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Чет 28 сеп 2006 9:13

leavon написа:... закрепен е за бронята ...

!?!?!??!?!?! :shock

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Чет 28 сеп 2006 12:49

feb написа:

От вътрешната страна на металната част на бронята.

На евентуална снимка може да се види само топката на теглича и куплунга за стоповете. Това върши ли работа??

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Чет 28 сеп 2006 13:17

leavon написа:
feb написа:

От вътрешната страна на металната част на бронята.

На евентуална снимка може да се види само топката на теглича и куплунга за стоповете. Това върши ли работа??

Странно ми се видя, защото ако затеглиш една караванка и бронята ти ще остане на място моментално или най-малкото ще се изкриви. :)
Не мисля че това е най-удачното място за теглич, но може и такива изпълнения да има.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Чет 28 сеп 2006 21:23

Рамото, върху което е топката, е заварено върху една тръба, която е поместена във вътрешната част на бронята. Тръбата е закрепена към бронята много близо до рогчетата, които държат бронята към купето. Даже не съм сигурен дали не се държеше направо върху тях! Системата изобщо не е афиф и няма опасност да се изкриви каквото и да било. Все пак немци са го мислили!!

Дончо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дончо » Пет 07 дек 2007 8:27

leavon написа:Рамото, върху което е топката, е заварено върху една тръба, която е поместена във вътрешната част на бронята. Тръбата е закрепена към бронята много близо до рогчетата, които държат бронята към купето. Даже не съм сигурен дали не се държеше направо върху тях! Системата изобщо не е афиф и няма опасност да се изкриви каквото и да било. Все пак немци са го мислили!!
Колега това значи ли че всеки оригинален теглич за Голф2 независимо с тясната или широката броня може на се монтира на Голф2 с широка броня само с евентуално пробиване на бронята за да излезе сферата на теглича?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 07 дек 2007 13:13

Има оригинален теглич :idea: На 2ките има лампичка (при лампата за ръчната със ченгел като теглич и мига на аварийни) за теглича а самият теглич се монтира на мястото на гредичките дето държат бронята към купето. Теглича си ги има но са масивни а не от ламарина. Монтирал съм на пасат b3 комби бронята със теглича тежаха около 50кг.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Пет 07 дек 2007 15:45

колега за широката броня си има теглич.то и от тясна става ама се преправя гредата на бронята.скоро правих тази манипулация.отнема около ден работа защото си иска напасване .и с добро оразмеряване се получава една малка дупка в бронята.и според мен нее грозно.тя почти не се вижда-дупката-. :D

Потребителски аватар
caro
Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994

Мнениеот caro » Пет 07 дек 2007 20:25

Аз продавам теглич с броня за 2-ка . За контакти 0898999584-Светлю

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”