Привет,
може ли някой да ми каже това чукане на двигателя,дето едно времена Москвичите беше наречено "тракане на аванса",и много коли го имат като студени,е опасно,ако го има и при загрял мотор.Дали е признак за скапан двигател или просто означава,че има прекалено голям луфт на клапаните?Говорим за Голф2 1.3 .
А ако двигателя е моноинжекция?Пак ли е така?
Чукане на двигателя
- asskoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи може от много неша да е идва този звук
примерно-лагери биели,лагери колянов вал,или повдигачи
ако са повдигачите дявола е малак-струват някъде кам 120лв,можеш и за по малко да ги намериш
също така има вариант да ти чукат скоростите-аз имам този проблем,и се надявам таа седмица да го реша
ако оставиш двигатела на празен ход-проваи да натиснеш съединитела и виш дали ше има промяна в звуците,ако не
пробваи леко да задаржиш на 2000-2500 оборота двигатела и ако чукането се засили значи е много вероятно да е главата(повдигачите в повечето случаи)
така без да го види човек само на изуст може да ти каже братле
примерно-лагери биели,лагери колянов вал,или повдигачи
ако са повдигачите дявола е малак-струват някъде кам 120лв,можеш и за по малко да ги намериш
също така има вариант да ти чукат скоростите-аз имам този проблем,и се надявам таа седмица да го реша
ако оставиш двигатела на празен ход-проваи да натиснеш съединитела и виш дали ше има промяна в звуците,ако не
пробваи леко да задаржиш на 2000-2500 оборота двигатела и ако чукането се засили значи е много вероятно да е главата(повдигачите в повечето случаи)
така без да го види човек само на изуст може да ти каже братле
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи чукането на аванса и чукането на клапаните са 2 съвсем различни неща.
Чукането на аванса се получава от лоша центровка на запалването или от лошо гориво /и на бензин и на газ може да чука/
Чукането на клапаните принципно е нормално /не чак нормално, но не е опасно/ при студена кола. Виж при загряла кола вече хич не е добре да го има.
Чукането на аванса се получава от лоша центровка на запалването или от лошо гориво /и на бензин и на газ може да чука/
Чукането на клапаните принципно е нормално /не чак нормално, но не е опасно/ при студена кола. Виж при загряла кола вече хич не е добре да го има.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вии ме шашнахте.За да се чуе звук от биалните лагери знаете ли колко зле трябва да е един двигател???Ако след като загрее колата пречуква по-рядко, по-тихо или изобщо не чука е повдигач.А ако е аванса центровката трябва да е няма никаква или бензина да е 86 за да се чува.З аванса тръгваш по байр на по висока предавка караш бавно и натискаш повече педала.Е те тогава може и да избяга авансовата плочка.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Jovany написа:"тракане на аванса" няма връзка с клапаните това е шум от сегментите. Получава се от скапан бензин с ниско октаново число. Или от не добра настроика на запалването /трябва да се даде малко педварение на изкрата си мисля/.
Понякога се получава когато се натовари двигателя на висока предавка.
kris11 каза : Чукане се появява и при голям магар в горивната камера.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”