Отказаха ми чистачките
- dan40
- Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
- Двигател:
Отказаха ми чистачките
Сутринта като запалих колата да загрее и пуснах чистачките да изчистят малко стъклото от останалия сняг (снега го бях махнал от стъклото и чистачките) , ама нъц
няма никой ... Качих се на колата и бавно бавно тръгнах да се придвижвам до работата , и по едно време след няколко неуспешни опита да ги пусна тръгнаха . Въпроса ми е дали му е време вече на моторчето да се сменя или е имало и при вас такива случаи, които не са се оказвали фатални ?

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Колега при мен се получи същата ситуация и сега чистачките работят само на най-бързата степен,а първата и интервала се включват когато искат(обикновено при запалване на колата-тогава идва по-силен ток) и то много бавно.Ако работят първа и интервал от бързата степен когато ги спреш се връщат в изходно положение иначе не.След разглобяване на моторчето установих,че четките му са за смяна и за това не достига ток.Сега мисля да потърся четки,ако не намеря ще взимам ново.В Евро 07 е 75лв.Другите неща за проверка са реле N 99 и ключа за чистачките(нов-35лв.),но най-вероятно е моторчето.
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има четки.На моята гробница съм ги сменял.Някакви Ладови бяха.От магазин за руски коли ги взех.Малко само ги тръкнах с пилата.Каспър написа:Колега при мен се получи същата ситуация и сега чистачките работят само на най-бързата степен,а първата и интервала се включват когато искат(обикновено при запалване на колата-тогава идва по-силен ток) и то много бавно.Ако работят първа и интервал от бързата степен когато ги спреш се връщат в изходно положение иначе не.След разглобяване на моторчето установих,че четките му са за смяна и за това не достига ток.Сега мисля да потърся четки,ако не намеря ще взимам ново.В Евро 07 е 75лв.Другите неща за проверка са реле N 99 и ключа за чистачките(нов-35лв.),но най-вероятно е моторчето.
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”