Пак ядове с голфа..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пак ядове с голфа..

Мнениеот blondeskiller » Нед 30 дек 2007 17:03

Имам проблем със следната букса :
Изображение
Омотана е с изолирбанд, защото са почти прекъснати жичките точно до буксата..
Изображение
и понякога колата не иска да запали .. дави се , когато разклатя буксата няколко пъти и колата пали - затова предполагам, че някъде на дава хубав контакт.
Ако някой е имал такъв проблем, нека каже как се е оправил и къде ..
а пък най-добрият вариант е някой да продава такава букса :)
Изображение

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 30 дек 2007 17:06

Оправи връзките в буксата :wink: .Тази букса на теб ти е жизненоважна за мотора.Това е все едно да не ти работи чукчето и наковалнята на Москвич/Лада :wink: .

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 30 дек 2007 17:15

Да, така е, както казва Андро. Това ти е буксата на Хол-датчика.
Не съм я разглабял моята, но отгоре май е затапено с гумени пръстенчета. Махни ги внимателно и огледай дали не могат да се извадят перата. Ако могат- запой ги до чиста и здрава изолация и си готов ;)

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Нед 30 дек 2007 17:18

aз това мислех да направя - да ги запоя , но проблемното място е точно на връзката на жичките и буксата и не съм сигурен колко добре ще се получи евентуален саморемонт.. затова се чудех дали мога да купя отнякъде такава букса ? щото тоя датчик на хол ми даваше проблеми и преди - гаснеше по светофарите и т.н. .. но ходих на диагностика и ми казаха, че само буксата е проблемна ..

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 31 дек 2007 17:01

Въоръжаваш се с едни резачки и по моргите, режеш буксата с 20-на см. кабел, след това по същия начин старата, съединяваш кабелите, изолираш и си ток.По- сложен (труден) вариант: опитваш да извадиш пиновете на скапаната букса , спойка към здрав проводник, намъкваш ги в буксата на "топло"- веднага след спойката, заливаш с малко епоксидна смола или нещо подобно.Сложно , ама безплатно

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Сря 02 яну 2008 8:06

emo-gar написа:Въоръжаваш се с едни резачки и по моргите, режеш буксата с 20-на см. кабел, след това по същия начин старата, съединяваш кабелите, изолираш и си ток.По- сложен (труден) вариант: опитваш да извадиш пиновете на скапаната букса , спойка към здрав проводник, намъкваш ги в буксата на "топло"- веднага след спойката, заливаш с малко епоксидна смола или нещо подобно.Сложно , ама безплатно

честно казано първия вариант ми се струва по-добрър .. ама не ги знам моргите мн мн :) казаха ми за няква Италианеца или при Италианеца .. в Овча купел - та ше ходя тия дни .. :)
мерси за съветите
и ЧНГ на всички

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Сря 02 яну 2008 9:45

Колега, ако не намериш не е толкова страшен ремонта. Може и да не вадиш перата - сцепи горната част, там където влизат жиците, с поялника направи споики и после залей със силикон. Втори вариянт - отрязваш жиците макс. близо до буксата, проводник 0.5, едножилен, калайдисваш, набиваш в буксата, където са жиците, нагряваш с поялника да се стече калая и да се запоят.... Част от проблемите ти мисля идват от изолирбанда - на студено се втвърдява, свива и ти опъва жиците - по-добре е силикон термоустойчив. Успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”