Разлика между глава на Г2 1.8 90к.с. и 1.8 75к.с.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Разлика между глава на Г2 1.8 90к.с. и 1.8 75к.с.

Мнениеот CyberBlade » Нед 25 сеп 2005 13:16

Искам да сложа на моя двигател (GU 1.8 90 к.с.) глава от Ауди 80 1.8 75 к.с. и се чудех дали ще има спад в мощността на двигателя?

Външно главите са едни и същи с изключение на позицията на един температурен датчик.

Възможна ли е подмяната?

П.С. Ако се чудите защо искам да сменям главата - нямам пари, повдигачите ми са скапани, вложките .. за самите клапани не знам, а реално имам друг двигател в много добро състояние.

Потребителски аватар
granci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот granci » Нед 25 сеп 2005 13:21

Главите са напълно еднакви, разликата е в датчика за маслото. При Ауди датчиците са на тялото на масления филтър, а на главата има тапа.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Разлика между глава на Г2 1.8 90к.с. и 1.8 75к.с.

Мнениеот tyo » Нед 25 сеп 2005 21:44

CyberBlade написа:Искам да сложа на моя двигател (GU 1.8 90 к.с.) глава от Ауди 80 1.8 75 к.с. и се чудех дали ще има спад в мощността на двигателя?

Външно главите са едни и същи с изключение на позицията на един температурен датчик.

Възможна ли е подмяната?

П.С. Ако се чудите защо искам да сменям главата - нямам пари, повдигачите ми са скапани, вложките .. за самите клапани не знам, а реално имам друг двигател в много добро състояние.

Повдигачите чукат ли,или са тотално скапани.Питам защото и мойто голфче е GU 1.8 90 к.с. Аз смених миналата година само маслените повдигачи и от тогава всичко... заспа :D

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Пон 26 сеп 2005 1:05

mi_60 написа:Главите са напълно еднакви, разликата е в датчика за маслото. При Ауди датчиците са на тялото на масления филтър, а на главата има тапа.

Благодаря за добрата новина :) Като стане малко по-сухо ще ги подменя.

tyo написа:Повдигачите чукат ли,или са тотално скапани.

Чукат ... като шевна машина. То мисля че се получи от пресичане на масла, но и без това преди се бяха обаждали пак, а и вложките трябва да се сменят.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”