?хидравлично масло се долива в казанчето на кормилната у-ба
- Христо Попов
- Автомобил:
- Двигател:
?хидравлично масло се долива в казанчето на кормилната у-ба
Какво хидравлично масло се долива в казанчето на хидравличната система на кормилната уредба на Венто 1.9TDI.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Доколкото знам течностите са 2 вида и се различават по цвета.
Т.е., ако течноста ти е червена, слагаш червена.
И от двата вида има в магазина на Данко. Намира се отстрани на бившия магазин 'Нева', до една едноетажна стъклена постройка на 'Българо-Американска кредитна банка'
Работи и днес магазина. Можеш да отскочиш до там. Той е в час и може да те посъветва.
Т.е., ако течноста ти е червена, слагаш червена.
И от двата вида има в магазина на Данко. Намира се отстрани на бившия магазин 'Нева', до една едноетажна стъклена постройка на 'Българо-Американска кредитна банка'
Работи и днес магазина. Можеш да отскочиш до там. Той е в час и може да те посъветва.
- Христо Попов
- Автомобил:
- Двигател:
за vw не знам много, ма при мерцедесите всички масла и тем подобни наляти при изработването на автомобила са с различен цвят от това което се предлага за aftersale market:
пример: маслото за скорости на някой автомобили е зелено- никъде не можете да намерите зелен атф, тва се прави с цел да се знае че не е сменяно нещо след като колата е излезнала от завода.
пример: маслото за скорости на някой автомобили е зелено- никъде не можете да намерите зелен атф, тва се прави с цел да се знае че не е сменяно нещо след като колата е излезнала от завода.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Христо Попов
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички които се изказаха по моя въпрос.В книжката на Фолксваген пише ,че хидравличното масло трябва да е G002-000.В моето казанче имаше едно на цвят жълтеникаво.По информация на магазина в който отидох,зеления цвят след продължителна употреба става мръсно жълт.Препоръчаха ми да взема 1л.хидравлична течност с зелен цвят за 20лв,и да сменя цялата .Мисля ,че е добре защото цялата система събира около 1л. и е добре да се сменя през 50000км.С модефикацията G002-000 можете да взимате течност от всяка марка.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Моята като е черна, черно масло ли да наливам?el_nino написа:На Голф-овете и ФВ-тата съм виждал черни и зелени капачки .... каквато е капачката такова трябва да има вътре...
Литър, литър и двеста ако говорим за Голф 3.el_nino написа:Някои има ли точна информация колко събира литра хидравличната система?
А по въпроса на колегата - дори и да смесиш маслата с различни цветове нищо сериозно няма да стане.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”