Жило скоростомер.Как се сменя Г2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Жило скоростомер.Как се сменя Г2

Мнениеот parno » Пон 21 яну 2008 11:59

е те това е :roll: по точно въпроса ми е как се захваща към таблото?трябва ли да махам волана при смяната му?
ново или от морга?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 21 яну 2008 13:23

Не, не трябва да се маха волана, ама май, ако ти е по-дебелшка ръчичката, може да се наложи полвината таблото да сваляш, баси! :(
Аз бърках през дупката за касетофона, с длан насочена към предното стъкло и с опипване докопвах щипката на жилото. Отваря се със стискане и опъваш лекичко.
За новото- по-добре ново. Но имай предвид, че се различава червяка, който влиза в скоростната кутия. Маркировката е по цветове (цвят на пластмасата на червяка)

Потребителски аватар
Rieger-GTO
Автомобил: bmw
Двигател: 1983
Контакти:

...

Мнениеот Rieger-GTO » Пон 21 яну 2008 21:24

Става и от долу като махнеш кората под волана в ляво бъркаш на горе.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 21 яну 2008 22:02

през отвора за касетофона предполагам че няма да стане.не че ми е дебела ръката ама мисля да не пробвам да не си остане там :roll:
джоба под волана е добра оферта ама каква е тази разлика при колелото което влиза в ск.кутия?днес ходих в един магазин пича извади голо жило 24 кинта без нея.трябва ми също и гуменото уплътнение което е на ск. кутия към жилото ама или нямат или се чака с поръчка и струва 8 лв :shock
пп.не съм обърнал внимание това зъбното колелце подвижна част ли е?в смисъл сваля ли се от жилото?

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Re: ...

Мнениеот Jerom » Вто 22 яну 2008 11:10

Dj.Delacion написа:Става и от долу като махнеш кората под волана в ляво бъркаш на горе.

А, те това е начина :wink:

Smoke написа:
пп.не съм обърнал внимание това зъбното колелце подвижна част ли е?в смисъл сваля ли се от жилото?

Да, отделно е от жилото. Сваля се с дърпане

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Вто 22 яну 2008 19:07

Така или иначе се разглобява таблото и се сваля рамката с бутоните ,отваря се доста пространство,аз развих таблото и леко го издърпах напред като се вади преди това от водачите,по-лесно се вади по-трудно се вкарва новото ама има място и не е кой знае какъв чанч.Жилата са няколко вида препоръчвам ти да си свалиш твоето и по него да търсиш имат разлики в дължината и начина на зацепване в скоростите,червячето се вади от жилото и ако ти е здраво няма смисъл да го сменяш,продава се отделно.Цената на жилото беше в рамките на 20-30 лв тва редовна цена в Ауто + сменях го преди една година долу-горе!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”