...проблем с ниските обороти 2Е... направо гасне?!?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: ...проблем с ниските обороти 2Е... направо гасне?!?
и аз се омотах,на 2Е не съм барал делкото но на моя го правя шантаво.Би трябвало да се даде 2 градуса предварение още,за газта или да се прови по усет на самата кола...тряа да каже някой дето е барал.
-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 2E 1994
Ха дано каже някой
.А иначе имам новини,колата ми върви по добре с изключена букса на ламбда-та
.Обаче гледам има кабел от нея към газовата уредба и колата като мина на ГАЗ пак гасне,но на бензин стрела и даже го няма прекъсването при ниски обороти.Май е заминала тая ламбда а?!?

- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
Iezekil написа:и аз се омотах,на 2Е не съм барал делкото но на моя го правя шантаво.Би трябвало да се даде 2 градуса предварение още,за газта или да се прови по усет на самата кола...тряа да каже някой дето е барал.
най добре е да се направи центровка с ваг-ком като се изключи автоматичната корекция на делкото и да се направи с струбоскоп

-
basata-user написа:Iezekil написа:и аз се омотах,на 2Е не съм барал делкото но на моя го правя шантаво.Би трябвало да се даде 2 градуса предварение още,за газта или да се прови по усет на самата кола...тряа да каже някой дето е барал.
най добре е да се направи центровка с ваг-ком като се изключи автоматичната корекция на делкото и да се направи с струбоскоппредварениято на 2е за гас трябва да е 8 градуса
Колега гледам си от сандански,имаш ли представа къде може да стане това в нашия регион

- basata-user
- Контакти:
Ombre1 написа:basata-user написа:Iezekil написа:и аз се омотах,на 2Е не съм барал делкото но на моя го правя шантаво.Би трябвало да се даде 2 градуса предварение още,за газта или да се прови по усет на самата кола...тряа да каже някой дето е барал.
най добре е да се направи центровка с ваг-ком като се изключи автоматичната корекция на делкото и да се направи с струбоскоппредварениято на 2е за гас трябва да е 8 градуса
Колега гледам си от сандански,имаш ли представа къде може да стане това в нашия региони евентуално цена?
в Сандански няма къде да стане аз утре ще идвам в Петрич при Камбера тои има ваг-ком и струбоскоп за да направим на моето 2е центровка

- Iezekil
Ombre1 написа:Ха дано каже някой.А иначе имам новини,колата ми върви по добре с изключена букса на ламбда-та
.Обаче гледам има кабел от нея към газовата уредба и колата като мина на ГАЗ пак гасне,но на бензин стрела и даже го няма прекъсването при ниски обороти.Май е заминала тая ламбда а?!?
май е така,но понеже е цифра направи и няколко замервания преди да я набедиш.Значи ти си със стъпков мотор на газта,така ли?Ако е така и гасне,значи наистина е ламбдата,или и се е прекъснал кабела
-
Iezekil написа:Ombre1 написа:Ха дано каже някой.А иначе имам новини,колата ми върви по добре с изключена букса на ламбда-та
май е така,но понеже е цифра направи и няколко замервания преди да я набедиш.Значи ти си със стъпков мотор на газта,така ли?Ако е така и гасне,значи наистина е ламбдата,или и се е прекъснал кабела
Със стъпков мотор съм цъка ли цъка

- basata-user
- Контакти:
колега защо не и направиш диагностика ако е сондата ще покаже 

- Iezekil
да,иди при Камбера,може и да открие нещо дуго.А аз не бх взел универсална,все пак си има за 2Е и евтини варианти.Другия вариант карай без нея,да ти настроят газовото на ново
-
Хората са го написали http://www.bosch.bg/bg/products/car_equip/downloads/lpg_cng_components.pdf.Малко доста полезна информация
.Други евтини варианти?Дай нещо линк ала бала
.А за диагностика съм писал че съм бил 1001 пъти
и нищо,изчистват ти грещките тинтири минтири казват ти че има някакъв проблем ама не показвало на ваг ком-а и айде 20лв мерси чао довиждане,ама при Камбера не съм бил
.Та тая центровка задължителна ли е?!?Няма ли после да има проблем на бензин като се кара?!?

- basata-user
- Контакти:
Ombre1 написа:Хората са го написали http://www.bosch.bg/bg/products/car_equip/downloads/lpg_cng_components.pdf.Малко доста полезна информация.Други евтини варианти?Дай нещо линк ала бала
.А за диагностика съм писал че съм бил 1001 пъти
и нищо,изчистват ти грещките тинтири минтири казват ти че има някакъв проблем ама не показвало на ваг ком-а и айде 20лв мерси чао довиждане,ама при Камбера не съм бил
.Та тая центровка задължителна ли е?!?Няма ли после да има проблем на бензин като се кара?!?
утре ще я преслушаме ще видим какво ще покаже на ваг-кома ще сложим моя дебитомер и ще разберем от какво е

-
Ааа не,дебитомера е най-добре работещата част и най-новата(плочката де)
.Дано ги изчистим утре проблемите че вечеее до гуша ми дойде.

- basata-user
- Контакти:
Ombre1 написа:Ааа не,дебитомера е най-добре работещата част и най-новата(плочката де).Дано ги изчистим утре проблемите че вечеее до гуша ми дойде.
моята имаше такива симптоми когато предварението беше 28 градуса и дебитомера не беше читав

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ombre1 написа:...колата ми върви по добре с изключена букса на ламбда-та.Обаче гледам има кабел от нея към газовата уредба и колата като мина на ГАЗ пак гасне,но на бензин стрела и даже го няма прекъсването при ниски обороти.Май е заминала тая ламбда а?!?
Омбре, предполагам, че там, дето влиза кабела на ламбдата ти седи ламбда-емулатор.
Това е една дивотия, която си генерира напрежение от 0 до 1V и лъже компа, че идва нещо си от ламбдата. Но е най-обикновено генераторче на напрежение - нищо общо няма с реалните показатели.
Има и реленце - като минеш на бензин реленцето щраква и си свързва контролера към истинската ламбда-сонда.
basata-user написа:... предварениято на 2е за гас трябва да е 8 градуса
Море, повечко ще трябва да е, чини ми се на мен

Аз в момента си шпоркам на 9* предварение (нямам газ) и направо за моите разбирания съм си на 'фабрични' настройки

Карал съм дълго време и на 12*, но много бързо мре при високи обороти тогава

-
Въййй стана тя една
.ДОбре де фабричните настройки къде са избягали?!?Разцентрова ли се колата с времето?!?Какво налага тая центровка?А иначе при ГИ не трябва ли пак да взима точна информация от ламбдата,а са слагали емулатор(доколкото разбирам за да лъже комповете)?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”