Заслужава ли си Голф4 1.6 с автоматични скорости
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Качиш ли се 1 път да караш автоматик няма да искаш да го смениш за ръчка, особено ако караш повече градско, а ако те устройват тези коне вземай без да се замисляш, но имай впредвид, че евтин ремонт на автоматик няма...а и подръжка си иска...ако е читав автомат добре но на 150-160 к се прави ремонт така, че се замисли дали искаш да хвърляш пари за ремонт...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Аз лично не бих взел ссъ следните мотиви:
1.Този ДВГ 1.6 101 к.с се слави поначало с по-солиден разход на гориво-макс.въртящ момент при 3500 об за AFT и при 4200 об за АЕК.
2.Автоматичната скоростна кутия допълнително ще ти отръска джоба каро разход на гориво(+ 2 л/100 за този сравнително малък и натоварен ДВГ....за големите ДВГ не е толкова голяма разликата,защото там въртящият момент е по-голям и е при по-ниски обороти-например при 2000 cc AGG -макс.въртящ момент е при 2500 об-между другото на на тях често слагат автоматика)
3.Автоматичната скоростна кутия изисква много прецизна поддръжка-смяна на масло,адекватно масло ....а това съвсем не е силната страна на италианците
така,че от мен за тази комбинация твърдо не!
1.Този ДВГ 1.6 101 к.с се слави поначало с по-солиден разход на гориво-макс.въртящ момент при 3500 об за AFT и при 4200 об за АЕК.
2.Автоматичната скоростна кутия допълнително ще ти отръска джоба каро разход на гориво(+ 2 л/100 за този сравнително малък и натоварен ДВГ....за големите ДВГ не е толкова голяма разликата,защото там въртящият момент е по-голям и е при по-ниски обороти-например при 2000 cc AGG -макс.въртящ момент е при 2500 об-между другото на на тях често слагат автоматика)
3.Автоматичната скоростна кутия изисква много прецизна поддръжка-смяна на масло,адекватно масло ....а това съвсем не е силната страна на италианците
така,че от мен за тази комбинация твърдо не!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”