Машинки и бутони за ел.стъкла

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Вто 07 сеп 2004 13:35

GOLFER написа:по-принцип централното "резе"на VW е на въздух.има компресор в багажника и машинките са пневматични.в "шофьорската"врата има ел.машинка и тя командва "парада"
ако нямаш нищо по-добре е да сложиш електрически машинки 5-6 лв.бройката.
за съвети по монтажа или монтаж Vaskoto1.

Значи аз централно си имам, но искам да го направя от алармата да се командва (алармата има тази възможност), но за целта точно тази машинка дето командва парада трябва да я сменя...другите могат да си останат или??

maxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxx » Вто 07 сеп 2004 14:15

защо да сменяш машинката в шофиорската врата :?:
централното ти е изградено оригинално
просто отиди да ти вържат алармата към централното

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Вто 07 сеп 2004 14:50

maxx написа:защо да сменяш машинката в шофиорската врата :?:

Неможе :) Понеже централното е пневматично, машинката на вратата на шофиора задейства цялото заключване. Без нея работа не става, защото тя може само ръчно от ключалката да се задейства.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 07 сеп 2004 14:53

mad_doctor написа:
maxx написа:защо да сменяш машинката в шофиорската врата :?:

Неможе :) Понеже централното е пневматично, машинката на вратата на шофиора задейства цялото заключване. Без нея работа не става, защото тя може само ръчно от ключалката да се задейства.

E как да не може? Нали и моята е така и алармата заключва шофьорската врата и оттам всички други. И това без да е сменяно каквото и да е.

maxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxx » Вто 07 сеп 2004 14:58

даде ама мисля че машинката в вратата е ел и при завъртане с ключа подава ел сигнал на помпата

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 07 сеп 2004 15:02

Точно така и дали този сигнал ще го подаде ключа или алармата няма никакво значение - ефекта е еднакъв :lol:

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Вто 07 сеп 2004 15:09

Може, може... :D

Прави се по следния начин...

1. Купуваш една електрическа машинка и я монтираш на шофьорската врата.
2. Възваш алармата към нея да я контролира.
3. В самата машинка има фабрично монтиран прекасвач с три извода та точно тях ги връзваш да командват вакум помпата, която затваря всички останали врати.

ИЛИ...
Като алармата заключи шофьорската с новата машинка то тя пък дава команда на вакум помпата да заключи другите врати.

Правил съм поне 10 пъти тая схема и е без проблем.

Аиде на бира...

PACO

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Вто 07 сеп 2004 15:59

Да но задължително се слага машина на Шофьорската врата.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 07 сеп 2004 16:17

Изображение

http://www.elcats.ru/audivw/vag5.asp?subm=%CF%EE%E8%F1%EA&btsnr=181-00&cid=110
Добре де алармата не може ли да се върже директно за позиция 1 - CONTROL VALVE ?

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Вто 07 сеп 2004 17:41

Хмммм! Няма начин бе хора! Машинката при шофьора трябва да се смени! Иначе няма начин как да се заключи самата шофьорска врата! Другите е ясно, че ще се заключат.
Така че PACO е прав и трябва да си взема такваз машинка, но сега ако каже и откъде да я намеря ще го черпя не една, а две бири :)

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Вто 07 сеп 2004 17:53

Някой ако каже каква е разликата между ел. машинка и тази пневматичната няма да е лошо. Аз съм разглабял вратата на шофьора и другите и какво видях - значи като се завърти ключалаката, едно палче (което е на дръжката) натиска друго едно палче, което придвижва там механиката, заключва вратата и едновременно с това притиска там с една друга метална пръчка машинката на вратата, която вътре има две пластини, които правят контакт и оттам се подава сигнал на помпата отзад и се заключват вратите. Това във вратата друго не прави (в смисъл няма начин да заключи то вратата на шофьора, защото само по себе си то не е като другите машинки във вратите, а ми явно е само контролно у-во).
Ако бъркам нещо ме поправете...

Потребителски аватар
VR666
Автомобил: VW Jetta
Двигател: CFFB 2011

Мнениеот VR666 » Вто 07 сеп 2004 17:59

Е къде ги продават тия машинки за по 5-6 лева :?:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 07 сеп 2004 19:47

mad_doctor написа:Хмммм! Няма начин бе хора! Машинката при шофьора трябва да се смени! Иначе няма начин как да се заключи самата шофьорска врата! Другите е ясно, че ще се заключат.
Така че PACO е прав и трябва да си взема такваз машинка, но сега ако каже и откъде да я намеря ще го черпя не една, а две бири :)

и защо не ми се обадиш да ти го направя ами тормозиш колегите...а?
айде звънни един тел. и си нагласен без да купуваш други глупости че толкова дивотии се изписаха...брабуса ти каза-може! ти-не!
ела и ще си говориме пак... :lol: :lol:

Sisq0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sisq0 » Вто 07 сеп 2004 19:51

Вие хубаво избихте към алармите ама аз да си кажа мъката.. машинките за ел.стъкла бяха тотален провал.. не станаха нито на моя голф (старата врата с малкото триъгълно стъкло) нито на MANIO на голфа (цялото стъкло).. Въобще не знам от каква кола ги е смъквал тоя кретен от магазина... макар че упорито твърди че са от голф 2 двувратка.. както и да е .. върнах ги и сега имам 2 бутона и 12 метра кабел в излишък :) .. търся машинки мамка му а по моргите около Варна навсякъде вдигат рамена.. нито машинки за голф, нито широки брони за голф (и такива искам да си сложа), нито лети джанти на свястна цена... въобще почвам да се чудя дали VW е народна кола като нема нищо за него по ши**ните морги за него :(

Даже ако мога да замоля някой софиянец да потърси (при добро желание) машинки за Голф 2 (пак да кажа - НЕ Е цялото стъкло а другите с малкото триъгълно прозорче на предната врата) двувратка. Ще поема евентуалните разходи за пращане по поща или куриер.. ако намери да пише тука на каква цена са в морга... МОЛЯ :cry:

Потребителски аватар
~None~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~None~ » Вто 07 сеп 2004 21:22

Sisq0 написа:Даже ако мога да замоля някой софиянец да потърси (при добро желание) машинки за Голф 2 (пак да кажа - НЕ Е цялото стъкло а другите с малкото триъгълно прозорче на предната врата) двувратка. Ще поема евентуалните разходи за пращане по поща или куриер.. ако намери да пише тука на каква цена са в морга... МОЛЯ :cry:

Пусни едно Л.С. да се разберем.. :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”