Колко боя ми е нужно?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
berbatov86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berbatov86 » Съб 30 авг 2008 14:51

Winner25 написа:Мерси много за пояснението. Ако обаче полиестерния кит се изглади добре с шкурка задължитлно ли е да се пръска шприц кит или може направо от този алкиден грунд?

Задължително върху кита трябва да има грунд,защото като пръснеш боята върху кита самия кит смуква боятаи става мноооооооого грозно

Потребителски аватар
berbatov86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berbatov86 » Съб 30 авг 2008 14:53

googo написа:
Stefanoz написа:Не е толкова сложно,моята сам си я подготвих за боядисване,ако е металик ще ти трябва поне 1,5л боя и толкова лак...запомни,че шприц кит трябва поне три ръце да се нанесе и тогава шкурене :wink:

Благодаря за обнадеждаващия отговор.А трябва ли цялата да се шприцва.Някаде си е гладка в смисъл не може ли само лака на старата боя да се свали.

Колега!Шприцваш само там,където си мазал кит.Не е нужно цялата да я пръскаш

Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googo » Съб 30 авг 2008 20:10

Колеги помогнете!!!Днес си пръснах само предния капак с BODY FILLER(шприц кит)и пистолета ми се запуши зверски.Голямо чистене падна тожа нормално ли е:(Като отворих кутията беше доста гъст и го разредих с разредител МРТ незнам дали е подходящ но се разреди,прецедих го и започнах да пръскам на 3 бара,но имах чуството че се сгъстява в пистолета разредих го пак и вдигнах на 4 бара но малко преди да сварши се запуши окончателно.Моля кажете каде греша и с какво точно да го разреждам.Вигях се в чудо!!!Забравих да кажа че пистолета ми не е професионален и 1,5 отвор на дюзата да не би да е от него,иначе добре се справя с боите.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 30 авг 2008 20:27

Да не би да си сложил много втвърдител? Иначе колегата на предната страница написа с какви дюзи трябва да се пръска.

Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googo » Нед 31 авг 2008 7:58

Winner25 написа:Да не би да си сложил много втвърдител? Иначе колегата на предната страница написа с какви дюзи трябва да се пръска.

Не съм слагал изобщо тои си е готов за употреба просто го разредих само.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”