Един проблем с Xenon

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Re: Един проблем с Xenon

Мнениеот Golfer_pz » Пет 03 юни 2011 17:10

Колеги, вчера монтирах и аз китайски ксенон, и имам същият проблем. При студен старт, ксенона пали от раз но с премигване 3-4 секунди, след това се оправя, но десният фар като спра пред стена пак съвсем леко се мести или трепти, не мога да го обясня точно - но все едно се мести. После като ги изгася и след 15 минути пак ги пусна левият не иска да пали от първи път а десният пали и пак премигва доста... На второ палене пали и левият и двата мигат - трептят и после се оправя...
Какво става и как да реша проблема? Казват ми че има дефектен баласт, но дали е така или е от инсталацията на ксенона някъде може би? Релета мисля че нямам( по моите познания по ел. инсталации - релетата трябва да са в едни малки кутийки и се включват в баласта, или греша, защото в комплекта нямам такива релета(кутийки).?? И колко парички струват ако са те проблемът, защото тая тази седмица ще ми донесат още едни баласти да ги сменим и да пробваме с тях? Иначе загреят ли светят чудесно, като изключим че левият все едно се мести и се връща пак на местото си, но това го забелязах само на бяла стена? :)

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пет 03 юни 2011 17:16

Не искам да ескалирам напрежение, но вие какво очаквате като сложите ксенон на 15-20 годишни коли?Да светят като фабричен ксенон ли? Няма да казвам колко пъти изредих фамилията на един с Алфа 155 вчера по Бул. Черни връх, карайки след мен с "фабричен" ксенон

Потребителски аватар
Petko_91
Автомобил: Golf 4
Двигател: ALH 120+

Мнениеот Petko_91 » Съб 04 юни 2011 18:42

с хубав акумолатор съм и пак ми примигва само едната крушка, просто китайски при повечето е така като изгори, като я смениш с друга по принцип се оправя ;)

Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojidar_ka » Нед 05 юни 2011 7:29

Колеги и аз имам подобен проблем не трепти но не винаги ми пали левия фар дори по някога се е налагало да го щракам по 10-15 пъти от копчето докато захапе .Нямам релета след ключа за фаровете може ли това да е проблема (ниско напрежение)?

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Чет 28 юни 2012 8:07

аз също монтирах вчера китайското ксенонче.... и си свети добре, не премигва нищо...свети си........но като го запаля и след 10 секунди единия фар гасни. пак изключвам и включвам от копчето и тръгва и започва да си свети....но това не е винаги, а през 10 паления- веднъж се случва....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”