ключ дубликат

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 19 сеп 2008 18:08

Dorian написа:На мен във Варна ми обявиха за ключ дубликат 180лв. и дасъм оставил колата при тях за няколко часа :shock :shock :shock

Заедно с големият талон и генерално пълномощо и после колицата...... :олелеее . Далече от такива "майстори".

Потребителски аватар
alexkoleff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexkoleff » Пет 19 сеп 2008 20:45

На мен ми излезе 160лв за Бора '99 (модел2000г.). Ако някой го интересува ще му обясня по-подробно.

Потребителски аватар
ksp84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ksp84 » Съб 20 сеп 2008 10:32

само ми е интересно като залепите този нищо и никакъв чип в колата си не се ли страхувате че само с отверка и може да си останете без колица???

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Съб 20 сеп 2008 16:02

цитат от http://www.autodiags.com/promo.html
"Пакета се състои от продуктите VAG TACHO USB и "2x2" адаптер. С него можете да коригирате на показанието на километража(odometer), да четете ПИН кода на имобилайзера, и да обучавате ключове на автомобилите от VAG групата. Лесен за употреба, работи под Windows на USB порт."
Правилно ли разбирам, че с тази екстра, ако си загубиш единствения ключ, няма да има последствия, стига да можеш да си отключиш после автомобила за да може да се върже лаптоп към компютъра на колата?
Ако е така, сумата няма да е 80 лв, колкото на мен ми поискаха в Бургас.
Някой ще ме поправи ли ако греша?

p.s. а въпрос към запознатите с този продукт - може ли да даде disable на заводския имобилайзер?

Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Съб 20 сеп 2008 16:09

morfei1 ако идваш към Стара Загора мога да ти кажа един-двама ключари от които съм доволен от работата им

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 20 сеп 2008 18:29

ZZ_TOP написа:morfei1 ако идваш към Стара Загора мога да ти кажа един-двама ключари от които съм доволен от работата им

Непременно, само да стане Голфето и да вида с един или с два ключа ще го взема :)

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Съб 20 сеп 2008 20:18

IvchTDI написа:Имам пласмасов дубликат на ключа, от него ще могат ли да направят като хората ключ и ключара ли прави настройките за имобилайзера.

Направи си обикновен ключ без чипа , отвори си пласмасовия ключ вземи от там чипа сложи го в новия (може да си вземеш сгъваем )
и си ок УСПЕХ на всички

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 20 сеп 2008 22:26

jijibs написа:p.s. а въпрос към запознатите с този продукт - може ли да даде disable на заводския имобилайзер?

Не може!Отделно тази версия а и по новите не могат да четът ПИН кода на всички ФВ(даже неможе и на 50%) но за аматьори е ОК.Цената на ключа не се определя само от заготовката,чипа,изработката,прочитането на ПИН кода и вписването на ключа-затова и сметките ви излизат криви.Обяснявал съм го вече защо е такава цената на ключовете.
junakov написа:Направи си обикновен ключ без чипа , отвори си пласмасовия ключ вземи от там чипа сложи го в новия

Той е лепен в повечето случаи и опита да извадиш чипа 99% завършва със счупен чип и прецакан ключ-моят съвет е не се занимавайте с глупусти ако имате пари правете дубликати ако не карайте си така може никога да не го изгубите ключа,а ако го изгубите направата на нов не е никакъв проблем дори и за коли 2008г :wink:
П.С.Все пак затова има ключари неможе човек да е майстор по всичко.

Потребителски аватар
did.di
Автомобил:
Двигател:

Re: ключ дубликат

Мнениеот did.di » Вто 31 май 2011 16:43

Днес изпуснах ключа, разбира се без да искам :) и стана тя каквато стана... (Колата е БОРА 2000г.) Вкарвам го да паля, давам на контакт и ми изписка, изписа ми нещо на немско-английски език, което вече забравих какво беше и ми светна жълтата лампа на колата с ключе вътре. Направих си извода, че не ми разчита чипа. След което разбира се се опитах да запаля, но колата автоматично си изгасва след секунда. Обадих се на официалното представителство на Фолксваген в Пловдив от където ми казаха по телефона от това което обясних към 150 лева нов ключ. Отидох в друг сервиз който не е официален представител :) и там ми казаха към 100 лева за нов чип с програмирането. Хубавото е че си имам резервен, но ще трябва да го оправя този. И както виждам от прочетеното в темата май на всякъде вървят толкова.
Някой ако знае в Пловдив свястен автоключар, който да си ми го направи както трябва без "побългаряване" да каже. Но ако е пак към 100 - 150 предпочитам да си ида в официалното представителство на Фолксваген.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Re:

Мнениеот keymaker » Вто 31 май 2011 20:28

ksp84 написа:само ми е интересно като залепите този нищо и никакъв чип в колата си не се ли страхувате че само с отверка и може да си останете без колица???

----------------------------------------
колега има кабел и софт.за разчитането на пина, а юнаците си носят мини лаптопчета и разни телефони с които за секунди ти разчитат кода и си тръгват . При положениое че си намериш колата сам без насоки от тях срещу съответните финикийски знаци няма да може да я помръднеш понеже ти разбазикат компира и кодовете и с твоя ключ може да си чеше само темето и ушите.

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Сря 28 сеп 2011 11:06

Здр
Видях, че си написал това:
did.di написа:Днес изпуснах ключа, разбира се без да искам :) и стана тя каквато стана... (Колата е БОРА 2000г.) Вкарвам го да паля, давам на контакт и ми изписка, изписа ми нещо на немско-английски език, което вече забравих какво беше и ми светна жълтата лампа на колата с ключе вътре. Направих си извода, че не ми разчита чипа. След което разбира се се опитах да запаля, но колата автоматично си изгасва след секунда. Обадих се на официалното представителство на Фолксваген в Пловдив от където ми казаха по телефона от това което обясних към 150 лева нов ключ. Отидох в друг сервиз който не е официален представител :) и там ми казаха към 100 лева за нов чип с програмирането. Хубавото е че си имам резервен, но ще трябва да го оправя този. И както виждам от прочетеното в темата май на всякъде вървят толкова.
Някой ако знае в Пловдив свястен автоключар, който да си ми го направи както трябва без "побългаряване" да каже. Но ако е пак към 100 - 150 предпочитам да си ида в официалното представителство на Фолксваген.

Имам само един ключ от Бората и искам да си направя дубликат. Би ли ми казал как точно се оправи? Къде, как, срещу колко пари? :)
Защото гледам тука ключове има бол: http://locksmithbg.com/categories.php?CategoryID=13
... а аз даже не знам имам ли имобилайзер в ключа...
Ако ти се занимава драсни 2-3 реда :beer

Потребителски аватар
vr0558at
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: AJM

Re:

Мнениеот vr0558at » Пет 30 сеп 2011 20:53

chirenski написа:Аз също се интересувам от гореспоменатия метод с "побългаряването ". На жената полото е с транспондер в ключа и пак между 80 - 120 лева ...

Един приятел така беше направил на неговата тройка (Голф) и нямаше никакви проблеми

Потребителски аватар
did.di
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот did.di » Съб 08 окт 2011 21:41

Ixidor написа:Здр
Видях, че си написал това:
did.di написа:Днес изпуснах ключа, разбира се без да искам :) и стана тя каквато стана... (Колата е БОРА 2000г.) Вкарвам го да паля, давам на контакт и ми изписка, изписа ми нещо на немско-английски език, което вече забравих какво беше и ми светна жълтата лампа на колата с ключе вътре. Направих си извода, че не ми разчита чипа. След което разбира се се опитах да запаля, но колата автоматично си изгасва след секунда. Обадих се на официалното представителство на Фолксваген в Пловдив от където ми казаха по телефона от това което обясних към 150 лева нов ключ. Отидох в друг сервиз който не е официален представител :) и там ми казаха към 100 лева за нов чип с програмирането. Хубавото е че си имам резервен, но ще трябва да го оправя този. И както виждам от прочетеното в темата май на всякъде вървят толкова.

Имам само един ключ от Бората и искам да си направя дубликат. Би ли ми казал как точно се оправи? Къде, как, срещу колко пари? :)
Защото гледам тука ключове има бол: http://locksmithbg.com/categories.php?CategoryID=13
... а аз даже не знам имам ли имобилайзер в ключа...
Ако ти се занимава драсни 2-3 реда :beer

Извинявам се че чак сега отговарям, но ако все още не си си направил ключ - аз отидох на пазарчето на Младежка (по конкретно улицата която разделя пазара близо до сергиите за маратонки се намира будката - ключар) там ми оправиха ключа, но човекът ми оправи разваления да се уточня не съм си правила нов ключ и ми оправи само имобилайзера, защото колата не го разпознаваше за което ми взе 30лв. (първоначално ми каза 60лв., но явно е склонен на преговори). За чисто нов не мога да ти кажа колко ще ти вземе, но мисля че ще е по-малко от обикновенно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”