Map Sensor ABF - подмяна (решено ама не съвсем)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ventci_abf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ventci_abf » Вто 23 сеп 2008 21:44

бензиновия филтьр как е , а има и няколко датчика на мотора , пробвай да откачиш акумолатора за 5мин. ако е забило ЕКУ то ако изкаш обади се на 0888 623491

Потребителски аватар
valeto 150hp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valeto 150hp » Вто 23 сеп 2008 22:33

На диагностика ще ти кажат.Може да се окаже от компа на колата.Да има събрани грешки.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Вто 23 сеп 2008 22:36

Бензиновия филтър го смених съвсем на скоро. По скоро съм за някой датчик. Днес (след като бях откачил акомулатора) колата си запали без проблем и след 2-3 км пак започна всичко на ново и накрая пак загасна и после само припалваше и веднага гаснеше. Гледах капачката и палеца. Kaпачката си беше ок само палеца не ми хареса много и ще го сменя за всеки случай но не вярвам да е от него целия проблем. Утре ще сменя и датчика на Хол то се е видяло пък ще видим резултата.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 24 сеп 2008 21:34

Днес я закачих на Ваг ком и ми даде следната грешка:

knock sensor 2 G66
03-00 no signal

Преди това я запалих да поработи и звучеше някак странно. След 5 минути изгасна и не пожела повече да запали. Да не би пък и температурния датчик да е намесен но пък тогава защо не го хваща като грешка... Колеги помайгите че не мога да я закарам до сервиз. Може ли детонационния датчик да прави чак такива мизерии дори и колата да работи само на празен ход

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Нед 05 окт 2008 17:44

Смених датчика на хол и сега колата въобще не пали. Проверих дава искра на централния кабел. От ауспуха мирише яко на бензин следователно и бензин качва. На Ваг ком не дава да има грешка в момента. Някакви идеи ? Може би компютъра да си е заминал... :(

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 05 окт 2008 23:43

Да не си разменил кабелите?

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Пон 06 окт 2008 6:25

... или центровката, след като си пипал делкото :idea:

KaRcHo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KaRcHo » Пон 06 окт 2008 8:45

izvinqvam se za latinicata no ne6to ne izka da mi se pusne kirilik!!!
Kolkoto do tvoq problem :az i na moi poznat ni se slu4i slednoto minaxme prez 1 i su6ta lokva i kolite zagasnaxa,moita se opravi sled 2 dena za6oto izsuxna a na nego mu be6e izgorql eku=to i pak taka pali za 5 min i gasne no misla 4e e eky-to ili ako nqma6 xubava centrovka na delkoto pak stava(razbiram mn malko ot koli no su6tq problem stana i s nas) ili 3 ti varqnt vj marku4a ot glavata koito vru6ta masloto v dvigatelq za6otot moq be6e izgorql i slenq6e oborotite pak taka ot 3000 do 500 i prekusva pogledni go

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пон 06 окт 2008 18:59

Голяма простотия се оказа. Като сме сменяли датчика на Хол и после сме обърнали шайбата с двата зъба на опаки и се е получило все едно делкото е завартяно на 180 градуса :heeeavy metal Но проблема с гасненето остана и в крайна сметка се оказа МАП сензора. В сервиза обаче ми казаха че не се предлага като резервна част и ще го мислят как да го поциганят но никога няма да е същото като преди :(

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 15 окт 2008 20:33

Най-после колата тръгна :) В крайна сметка сложиха външен Мап сензор. Взехме го от Опел Кадет 1.6 моно. Със същите параметри е. За сега колата върви нормално но като че ли трябва да се настрои малко сместа. Ако някой има сходни проблеми може да ми пише да му дам подробности какво що и как сме направили. Ще се радвам да бъда полезен някому.

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Чет 16 окт 2008 8:37

абе какви са тези майстори?!? как разбраха, че MAP-a ти е за смяна?

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Чет 16 окт 2008 13:03

мен ме интересува кой ти смени датчика на хол и къде?и какво значи мап-сензор?и колко струва този датчик на хол?

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Нед 19 окт 2008 23:20

Факт е че след смяната му колата работи :) Плюс това са ми познати и са много добри и търсени

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Map Sensor ABF - подмяна (решено)

Мнениеот svetlin » Чет 09 апр 2009 12:48

Малко развитие по случая след няколко месечни наблюдения. Колата почна да не върви нормално и да блъска яко гориво и съответно да се дави. На моменти мени обороти та понякога направо и гасне все едно съм върнал ключа. Слагаха ми допълнително някакви резистори но така и не се оправи напълно. Извода е че варианта е компромисен и става само за временно закърпване на положението. Не че колата не върви и така, не ми прави впечатление да е вдигнала разхода осезаемо но гасненето е хипер дразнещо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”