Смяна жило на съединител - ОТНОВО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Смяна жило на съединител - ОТНОВО

Мнениеот freestyler911 » Пон 07 дек 2009 22:48

jagler написа:Лошото в цялата история е че щом се къса жилото значи има проблем в съединителя най-вероятно притискателния диск му се втвърдяват пружините от старост.Ето сега аз не че нямам съединител,но не ми отлепя притискателния диск като натисна педала,жилото си опъва ама няма никой.И аз преди ми правеше така с жилата кое се къса ,кое се втвърдява и сега хоп няма никой...не отделя.Съединителя е постоянно зацепен,но какво се чудя само аз съм навъртял 100к/км.,а преди колко са един бог знае.По-принцип живота на съединител хубав е 150к/км. с нормално каране.

за пръв път чувам за пружина която да се втвърдява като старее , сигуно е нова технология, я вземете издайте съпромата на ФВ та да изскочат с пружини които след 10-тата година стават спортни .... :drinking:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 07 дек 2009 23:54

По-скоро пружините омекват и трябва да се приложи доста по-голямо усилие за да отлепят дисковете един от друг.

Потребителски аватар
GolfGtI115
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GolfGtI115 » Сря 09 дек 2009 0:35

Извинявам се че цапам темата на колегата,но може да има полза и от моя въпрос за някои колеги:) Колко струеа съединител комплект за ГТИ 93' 115 и кои марки са наи надежни.Мерси и пак се извинявам :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”