Ражда ли ръжда Голф 3?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

!!!

Мнениеот valkilmera » Пон 06 окт 2008 22:57

Говорим за различни Класове автомобили.
Сравнение между Б4 и Г3 не може и да става дума!!! :!:
Особено от към тенекии :shock
За дебелината на ламарините можеш да сравняваш с Пасат нали :deal
Относно до технически характеристки,разход и тнт.е друг въпрос.
Относно Ауди и Пасат избирам Пасаста вече 5 години карам такъв и сравнения съм правил,и тестове изобщо няма нужда от коментар....
Изключвам моделите като Р6,А6,А8,СР6 и тнт.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Re: !!!

Мнениеот webdude » Вто 07 окт 2008 0:26

valkilmera написа:Говорим за различни Класове автомобили.
Особено от към тенекии :shock
За дебелината на ламарините можеш да сравняваш с Пасат нали :deal
Относно до технически характеристки,разход и тнт.е друг въпрос.
Относно Ауди и Пасат избирам Пасаста вече 5 години карам такъв и сравнения съм правил,и тестове изобщо няма нужда от коментар....
Изключвам моделите като Р6,А6,А8,СР6 и тнт.

И защо да не може да става дума ?
Какво можеш да сравняваш с Пасат ?!

Като цени на вторичният пазар са доста сходни. Като вграждани мотори също. Вътрешното пространство (с изключение на багажника - ако гледаш Венто там е друго) е сходно.
Аз не смятам, че на голфа са му тънки тенекиите (все пак колата си е доста тежка - това тегло е дошло от някъде). Има пропуски при подзинковането на купето (ако изобщо има такова). Един от пропуските (за други не се сещам) са предният ръб на вратите. Моята има и ръжда и по веждите ама те милите са така намачкани, че са трудни за рисуване. Отдолу съм я гледал и положението е безупречно.

Има една много хубава статия в началото на сайта ...
Сравнение между Венто и Ауди 80...

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 07 окт 2008 0:35

Колега от много работи зависи.Незнам но със сигурност Фв-тата негният колкото опелите.Ауди попринцип е по-висок клас автомобил, нормално е да е по-качествен.Въпреки, че има и аудита на по 12 години подзвезден жижот и аудита на 15 гаражни които несе барат .... лъщарки.Моето мнение е да се спреш на Ауди. :да:

Потребителски аватар
valkilmera

!!!

Мнениеот valkilmera » Вто 07 окт 2008 21:11

Колегата- webdude нещо не ме е разбрал!!!
Искам да кажа,че в началото на темата беше съпоставен Голф 3 и Ауди Б4.
И аз поясних че не може да се съпоставят(съревновават)
тези два автомобила от други класове.
ПРИМЕР:
Ауди: Фолксваген:
А3----------Голф 4----еднакви години и двигатели приблизително...
Б 4---------Пасат 2/3 еднакви........................................................
И тнт....
Аз залагам(предпочитам) Пасат!!!!!

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Вто 07 окт 2008 21:44

valkilmera написа:Колегата- webdude нещо не ме е разбрал!!!
Искам да кажа,че в началото на темата беше съпоставен Голф 3 и Ауди Б4.
И аз поясних че не може да се съпоставят(съревновават)
тези два автомобила от други класове.
ПРИМЕР:
Ауди: Фолксваген:
А3----------Голф 4----еднакви години и двигатели приблизително...
Б 4---------Пасат 2/3 еднакви........................................................
И тнт....
Аз залагам(предпочитам) Пасат!!!!!

B4 и Пасат Б3/Б4 нямат много общо ...
Пасат е направен на удължена база на голф и е с напречен двигател докато Ауди 80 Б4 е с надлъжен. Мястото в багажника и вътре в купето е сравнимо с Венто! Пасата е доста по просторен ...
Ако говорим за класа на изпълнение, возия и прочие там вече е малко по друго ...

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Сря 08 окт 2008 15:36

с изключеение на задното стъкло около гум. лайсна капака е току що излзнала от завода

audiowner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiowner » Чет 09 окт 2008 9:44

valkilmera написа:Говорим за различни Класове автомобили.

Що? За мен са си доста сходни. Ето:

http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/663.html
http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12340.html

Потребителски аватар
valeto 150hp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valeto 150hp » Чет 09 окт 2008 10:01

За ламарините няма спор че Аудито е по добро.Но и той си има своите минуси.Като например много слабата предница.

audiowner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiowner » Чет 09 окт 2008 10:05

valeto 150hp написа:Аудито си има своите минуси.Като например много слабата предница.

Факт. Макар че, ако сравняваш с Опел Кадет, всички са слаби :lol:

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Чет 09 окт 2008 15:35

Моята е 95 г. от Австрия и има точки ръжда на поне 5-6 места. Неприятно е така че обърни внимание на това.
Чувал съм че италианските коли са по занемарени отвътре а за немските може да се каже че са по склонни да ръждясат. Не знам кое е по голямото зло. :wink:

Потребителски аватар
valkilmera

Мнениеот valkilmera » Чет 09 окт 2008 15:42

audiowner написа:
krastio написа:за 94-та година грам ръжа няма , от където и да я гледаш (италианка)

Звучи обнадеждаващо.
Като цяло клоня към Голфа, но не ми се правят дъна и прягове всяка пролет...

Харесъл съм си това: http://www.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 2291995546

Да бе ---да!!! :!:
Баш всяка година :!:
Вземи и Опел Кадет и пак няма да ги правиш толкова често!!!

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Чет 16 окт 2008 19:50

webdude написа:
Пасат е направен на удължена база на голф и е с напречен двигател докато Ауди 80 Б4 е с надлъжен. Мястото в багажника и вътре в купето е сравнимо с Венто! Пасата е доста по просторен ...
Ако говорим за класа на изпълнение, возия и прочие там вече е малко по друго ...

Ееее, ееее...еееее :shock
И аз карам Голф 3 ама може ли такива работи да пишете бре. Тц..тц
Венто (горе-долу Голф 3 с багажник) да сравнявате с Ауди 80 дето по принцип е малко по-нагоре в класа от аналогичния Пасат от онова време...па макар и да има тема в началото. Това къде му е двигателя, дали на някой му е тясно няма голямо значение. Шефовете на ВАГ си решават към кои потребители да насочат Пасат, Голф и Ауди. Това, че на вас ви е по-насърце Пасата е хубаво, ама има и wikipedia все пак. :wink:

Голфа по-принцип най-гние на третата/петата врата. Там така му е слабото място. Моя Голф 3 е мазан с нещо поне на задните калници и не е изгнил поне там. Ама по-качество на ламарините разликата между Голф 3 и Ауди 80 Б4 е от тука до Марс. Не знам окачаването може и да е малко по-смотано на Аудито, ама да споменем и 'любимите' на мнозина (включително и на мен) ****** ел. стъкла на Голф 3. Разликата няма да споменавам каква е. Пък за комфорт и т.н. да не продължавам. :wink:

Едит: сега се сетих, че на Б4 дори гърнетата имат защита от корозия.

Betrayer
Автомобил: bmw
Двигател: 1986
Контакти:

Мнениеот Betrayer » Чет 16 окт 2008 21:54

Зимай голфа без да се замисляш! Перфектната кола в саотношение цена-качество! Не ги слушаи не гние грам! Стига да се стопанисва! На едно приятелче Г-класата е 2001 и е хванала! Сичко е стопанисването! Иначе съм забелязал че загниват 1во над пласмасовата лайсна над задния номер като се стича вода там най-бавно съхне явно. Ест като я взимаш огледаи прагове, вежди (но при ГТ и ГТИ има пласмаси и едва ли ще има гнило). Та искам още един път да отбележа стопанисването като дам пример! Баща ми имаше Кадет 88ма (перфекно изпълнение с троен Ремус беше но това е друга тема), гаражен! Начи помна как зимно време преди да го вкара махаче шлаката от калобраните и веждите, да не говора че сека седмица го миеше! Още ме е яд че го продадох преди 2 години на 130 000км! Та взимай голфа защото неми се говори и за разликата във вървежа м/у B4 и GTI! Все пак избора си е твой :arrow:

Betrayer
Автомобил: bmw
Двигател: 1986
Контакти:

Мнениеот Betrayer » Чет 16 окт 2008 22:19

valka написа:
webdude написа:

Ееее, ееее...еееее :shock
И аз карам Голф 3 ама може ли такива работи да пишете бре. Тц..тц
Венто (горе-долу Голф 3 с багажник) да сравнявате с Ауди 80 дето по принцип е малко по-нагоре в класа от аналогичния Пасат от онова време...па макар и да има тема в началото. Това къде му е двигателя, дали на някой му е тясно няма голямо значение. Шефовете на ВАГ си решават към кои потребители да насочат Пасат, Голф и Ауди. Това, че на вас ви е по-насърце Пасата е хубаво, ама има и wikipedia все пак. :wink:

Голфа по-принцип най-гние на третата/петата врата. Там така му е слабото място. Моя Голф 3 е мазан с нещо поне на задните калници и не е изгнил поне там. Ама по-качество на ламарините разликата между Голф 3 и Ауди 80 Б4 е от тука до Марс. Не знам окачаването може и да е малко по-смотано на Аудито, ама да споменем и 'любимите' на мнозина (включително и на мен) ****** ел. стъкла на Голф 3. Разликата няма да споменавам каква е. Пък за комфорт и т.н. да не продължавам. :wink:

Едит: сега се сетих, че на Б4 дори гърнетата имат защита от корозия.
Твърдо съм против! Това си е твое лично мнение... Явно неси се качвал на Голф Edition ноември 97 ABF - климатроник със сичките му други екстри (4 ел.ст) за изпълнение да не говоря... Няма излязла Б4ка която може да се противопостави! Съгласен съм че като ламарина аудито е по здраво,но трябва да се съгласиш че каквато и кала да имаш си трябва подръжка иначе нарицателното "здрава ламарина" не съществува. Ауди са силни... да, но в по големия клас и пак явно са след BMW и Benz дори в последните години и Lexus ги настигат. Вървежа да го споменавам ли?! http://clubgti-bg.com/viewtopic.php?t=7413 ето образовай се :arrow:

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Пет 17 окт 2008 1:07

Betrayer написа: Твърдо съм против! Това си е твое лично мнение... Явно неси се качвал на Голф Edition ноември 97 ABF - климатроник със сичките му други екстри (4 ел.ст) за изпълнение да не говоря... Няма излязла Б4ка която може да се противопостави! Съгласен съм че като ламарина аудито е по здраво,но трябва да се съгласиш че каквато и кала да имаш си трябва подръжка иначе нарицателното "здрава ламарина" не съществува. Ауди са силни... да, но в по големия клас и пак явно са след BMW и Benz дори в последните години и Lexus ги настигат. Вървежа да го споменавам ли?! http://clubgti-bg.com/viewtopic.php?t=7413 ето образовай се :arrow:

Хммм. Колега достатъчно съм просветлен, няма нужда да ме осветяваш допълнително. :wink:
Никъде не съм казал, че Ауди е върха на сладоледа. Ама чакай сега...Ако говориш за GTI, ми кажи и за Ауди 80 Б4 с 2.6 литровия двигател. А за ел. стъклата много мога да говоря, защото ги имам 2, едно прецакано, другото на път. Даже немския студент, който ги е правил мога доста да го 'поздравя' за умната работа целия натиск от натискането на копчето да се държи на пластмаса 1.5 ммм, на 2 мм дебела. В резултат и двете ми копчета потъват.
А дори като работят, на който и Голф да съм гледал...е да ги срявняваш с тия на Аудито... и там бая съм ги натискал на един приятел...
Просто колите са съвсем друг клас.
За подръжката си прав. Но и поддръжката на една Б4 не е толкова скъпа. :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”