Спирачни дискове
- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
Ееее стига бе, от VR6 не са ли 280 или 288 mm, не помня точно? Тя черпнята лесна работа, туй да е проблема
. Ся, ходих аз до един сервиз, друг. Дигнаха колата да я гледат и ко изскочи: десен шарнир за смяна, някаква щанга и тя, два тапмона, били от двойка ми казаха, много меки и те. Обяснявам като глупак, ама сори. Казах да сменят каквото трябва, след 17:30 щяло да е готово и ще пиша как е. Имат и някакви съмнения за ABS-а, ама си признаха че не могат да ми помогнат в тази област. Чест им прави. Та така.

- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Същата драма с кривите дискове се яви и при мен. За първи път сменям дискове и след 2000 километра хоп почна да танцува волана като ....
, мта проблема според мен не е в колата, просто дисковевте които купих май са менте за 75 лв ги взех. Драмата е пълна искам да сменяяммм , какво да купя кажете, с оригиналните ми дискове, които вече бяха на 16 мм колата просто ковеше, никакво тресене нищо, сега е пълна драма над 140 гумите посмъртно не мога да ги блокирам колкото и да натискам, преди нямах грижи от 160 ковеше.....
, какво да слагам отпред кажете,айде да ходим заедно да сменяме някъде....

Значи, смениха каквото смениха, реглаж, сега колата спира доста по- добре и без такова тресене, ама пак има леко претрисане. Сега се съмняват дали не е от тампоните на амотисьорите, ама не пожелаха да ги сменят, че и да ми спестят още 100 лв
. Ще карам така засега, пък ще видя за в бъдеще, но аз определено си мисля, че имат дял и дисковете.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Спирачни дискове
Здравейте и от мен. Значи и аз съм засегнат от подобен проблем... Като натисна спирачката при малко по-висока скорост (над 100 км/ч) и започва да ми тресе волана. Всеки когото питах ми каза да си сменя предните спирачни дискове. Не знам дали са криви обаче като ги гледах бяха доста изтънели. Ходих питах в два магазина и разликата беше доста интересна. В първия магазин ми казаха че двата диска ще ми струват 75 лв ама ми изглеждаше твърде хубаво за да е истина и отидох в друг. Там ми казаха че имали италиански и немски. Италианските били 150 комплекта а немските 240. Отделно в трети магазин ми казаха за някакви дето нито знам марка нито каде са направени ама са 100 лв. Та и аз се чудя кои да си взема от всичките. Нещо да сте чували за тия италианските ?? 

- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега аз вече почти година съм с брембо макс от вносителя , никви грижи ,взех ги по 94-96 лева броя предни и по 50 лева задни с накладки текстар , провери си джантите и гумите на баланс стегни си ходовата част един стенд и си ок , ПС тези дискове са за по меки накладки , и трябва като се сменят да поулегнат малко 500 1000 км по леко със спирачките , аз навъртях близо 25 000 км имат много малък ръб по дисковете около 0.5 мм а накладките имат доста хляб днес ги видях (сменях десен шарнир )успех и все пак наистина има ментета 

- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
колкото и невъзможно да звучи,над 50 000 км не съм пипал нито дискове нито накладки...не знам какви е сложил предния собственик но като наложа нови накладки до старите разликата е около 1 милиметър...неска сменяхме на един колега на хондата и се оказа че не само дисковете и накладките са за смяна а и главините,както казаха по-горе колегите преди смяната на дисковете главините не са шлаифани и сега и те за смяна...
Незнам, но в tdiclub, колегите се оплакват че 280мм. дискове много се кривели(на Голф 4) идвали слаби за това купе. При 288мм. нямало проблеми. повечето от тях съветваха за ъпгрейд, само не си спомням дали и спирачните апарати се сменяхя... 

- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
ALESYZ написа:Колеги, дайте малко акъл. Значи за 5 месеца, смених 2 комплекта дискове Brembo MAX, криви. Предницата е добре, всичко си е ОК. Първите като ги усетих ги смених и веднаха имаше разлика в спирането, волана не тресе, колата си спира, ок. След има няма 2 месеца и около 2500 км., и те криви. Да съм правил някакви екстремни спирания, не. Да свалиш от 120 на 100, не мисля, че е екстремно спиране. Обаче така се опитват да ме убеждават някои хора. И ми предлагат дискове за 500 лв., дето както и да съм спирал, нямало да се изкривят. Бе, викам си, хубаво, ще дам 500 лв., ама ако трябва да ги хвърля на боклула след 2 месеца, кого ли ще трябва да хвърля заедно с тях. И те така. Викам ще сложа ATE, обаче не се очаквал внос. Проблем никакъв, поръчвам от Германия и готово, след седмица са на колата. Ама знам ли и те какави са. Просто искам колата да спира, да не сменям дискове през 2-3 месеца и ако някой може да даде точна насока, още по-добре. Благодаря.
Колега явно попадаш на ментета аз карам с БРЕМБО МАКС вече 14 000 км. без проблеми.Когато ги купувах моите ми казаха в представителството, че има много ментета на Брембото турски май били, а пък моите са Италянски оригинални.Потърси директно от А1 АУТО или Манимпекс те са офицялни вносители.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с Pagid и сам си сменях дисковете на пасата.Те иначе казано Pagid и Textar са едно и също,не съм чувал ментета да имат и са доста добри.Бих препоръчал и дискове ATE продават ги в Манимпекс.От накладките на ATE съм страшно доволен,сменях преди 2мес,няма такова спиране.
В комбинация с дискове Pagid се получи адски сполучливо.
Дисковете са сменяни преди 3 години нито са надрани нито са под допуска,вече носят 2чифт накладки.Няма биене няма тресене.
От мене толкова.
Не че нещо, ама чуя ли за италианско и бягам надалеч.Даже и кафемашините не могат да ги докарат като хората.
В комбинация с дискове Pagid се получи адски сполучливо.
Дисковете са сменяни преди 3 години нито са надрани нито са под допуска,вече носят 2чифт накладки.Няма биене няма тресене.
От мене толкова.

Не че нещо, ама чуя ли за италианско и бягам надалеч.Даже и кафемашините не могат да ги докарат като хората.
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Never написа:brembo за 350 лева комплект ?????????
къде това
manimpex имат и онлаин магазин , за г4 предни 95 96 лева броиката вентилирани и нарязани - брембо макс , задни плътни около 50 лева броя брембо
ето го
http://mail.stepsoft.bg:8080/sweb/-ManI ... ovq6leod0v
във форума съм обяснявал на колеги ето го
предни : http://store.manimpex-bg.com/index.php? ... ION=search
задни : http://store.manimpex-bg.com/index.php? ... ION=search
Дано съм бил полезен
morfei1 написа:Незнам, но в tdiclub, колегите се оплакват че 280мм. дискове много се кривели(на Голф 4) идвали слаби за това купе. При 288мм. нямало проблеми. повечето от тях съветваха за ъпгрейд, само не си спомням дали и спирачните апарати се сменяхя...
И аз да се оплача от брембото. 4к км и тресе. Апарата се сменя, поне на 3ка.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Извинявам се на колегата, че ще използвам темата, но не искам да отварям нова. Моите дискове имат разни деруги по тях. Колата спира добре и нямам разправии. Скоро ще сменям накладките, че усещам нещо като задиране при по-рязко намаляне на скоростта. Чудя се за тези деруги .. Как се определя дали да сменя дисковете?
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Дисковете имат допустимо износване от 2ммnurv написа:Как се определя дали да сменя дисковете?
Ако са плътни и са 12мм нови, при 10мм дебелина вече са за смяна.
Съответно при вентилирани с дебелина 20мм -> 18мм и сменяш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”