След 3 месечно ходене по мъките се реши проблема. Смених делкото, смених свещите, горивния филтър, купих и нова бобина/комутатор...След всички тия манипулации проблема си остана. Един месец колата ми беше при познат майстор, уж аджеба да си покаже. Чак на 23 декември се предаде пред майстора. Виновник се оказа бензиновата помпа!
Проблем с гаснене...вече и с паленето...Решено !
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Re: Проблем с гаснене...вече и с паленето...Решено !
За архива...
След 3 месечно ходене по мъките се реши проблема. Смених делкото, смених свещите, горивния филтър, купих и нова бобина/комутатор...След всички тия манипулации проблема си остана. Един месец колата ми беше при познат майстор, уж аджеба да си покаже. Чак на 23 декември се предаде пред майстора. Виновник се оказа бензиновата помпа!

- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
valka написа:За архива...
Не се вързва нещо - как: "И бобина/ комутатор и закачиха друг, и налягане на бенз помпа беше мерено и накрая помпа. Помпата ръмжи като си отива, а може и ти да си я прецакал като не си сменил филтъра .Този ф-р еконсуматив /10-12 лв/ и се сменя на 20 000 км поради супер качествените горива и липсата на вода в тях.Зимата е препоръчително на резервоар под 10л да се добавя чист медицински спирт.
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
kris11 написа:
Не се вързва нещо - как: "И бобина/ комутатор и закачиха друг, и налягане на бенз помпа беше мерено и накрая помпа. Помпата ръмжи като си отива, а може и ти да си я прецакал като не си сменил филтъра .Този ф-р еконсуматив /10-12 лв/ и се сменя на 20 000 км поради супер качествените горива и липсата на вода в тях.Зимата е препоръчително на резервоар под 10л да се добавя чист медицински спирт.
Кое не се връзва???
Закачиха и друга бобина/комутатор в Хеед'91, работеше си както с моята. Премериха налягането на помпата - и там всичко ок.
Новата помпа си ръмжи по абсолютно същия начин като старата!
ДА, и не съм я прецакал аз. Смених и бензиновия филтър. Същия к**. Пак прекъсваше. А стария филтър не беше за смяна.
Смених свещите с Беру, смених бобината с нова Беру(оказа се, че и бобината не ми е за смяна), смених и цялото делко барабар с *ибания датчик на Хол. Колата никога не съм я карал на резерва. Винаги съм имал поне 10-15 литра бенз. Че и 5-6 пъти съм я пълнил до горе! А карам малко до работата. Повечко като ходя до Студ Град за лекции. Виж предишния бастун, от който взех колата сигурно я е карал на резерва. Като знам колко работи за 10 лв не е сменил.
Колата един месец ми стоя при познат майстор. Един месец!!!
Когато брат ми я караше около майстора 3-4 пъти му е гаснела през това време на път. Точно при майстора обаче 1 (Един) месец никакви проблеми. Накрая като се отказах брат ми тръгва да ми я кара при мен. Обаче не ще да запали. Това вечерта към 8-9 часа. Обажда се на майстора...той вика 'супер'. Идва сутринта на работа и пак си пали от раз. Заповядай .
Малко след това на 23 декември взе, че точно пред майстора се прецака. Върти и не ще. Отиде отзад премери и точеца...Стига ток до нея. 'Тресна я' няколко пъти и взе че запали. С новата помпа минах 800 км до Студ Град за лекции. Нито един път не ми направи подобна мизерия. Отново си бях сигурен в колата. Преди това ме беше страх да я карам.
Ако искаш мога да ти дам старата помпа. Запазих си я. Може да поекспериментираш с нея ако искаш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”