Стрелката за температурата!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Стрелката за температурата!
remaka_89 написа:Здравейте колеги значи имам(не аз баща ми) голф 2 1.6 РФ мотор 1988 год мисълта ми е че смених и 2-та датчика и за перката и за уреда на таблото и пак показва много след средата че включва перката,в работата имам мултицет с опция за мерене на температура и с него показва че на 87 градуса включва перката а стрелката е много надясно след диодчето вътре !!!Какви пари върви таблото или как да отстраня проблема!!!Мерси предварително!!!
Проблемът се отстранява много лесно!!!!Закачаш на декодер и гледаш каква температура подава към компютръа(или мериш реалнататемпература в казанчето)...тя обикновено е точна...гледаш стрелката на таблото ..ако показва с няколко деления повече пробваш да запоиш към кабелчето,което отива от датчика към таблото съпротивление от 9 ома или от 18 ома(зависи от датчика)...така,че стрелката да отговаря на реалните градуси...и край ..проблемът е решен и таблото ще ти показва реални градуси....аз го направих така като сменях датчика.....стана перфектно!!!!!!!!!!!
Последна промяна от joker на Сря 17 дек 2008 20:12, променено общо 1 път.
преди да преминеш към смяна на табло и др. провери съпротивлението на датчика-нищо че е нов.при нормално загрял мотор 120-130 ома.досега съм попадал на изключително много фалшиви датчици специално за ВАГ групата.единствените свестни,с които съм нямал проблеми-на тях пише произведено в люксембург!следващия възможен проблем-лоша маса на таблото.това е често явление при г-2,защото като прокапе предния прозорец от страната на водача ,капе точно върху розетката с минусите.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
sasko_sk написа:Термодатчик Febi
Температура на табло 120 C
Измерена температура со мултицет 90-95 C
Eдно съпротивление 15 ома (1 W)=0,05 eur.Всичко си дојде на место.
Голема благодарност до колегата Joker!
Е колегата Жокер си мисли,че май си от Македонско!!!Поздрави на Охрид.....най-хубавия град на Балканите!!!!!!!!!!!Карай със здраве брато!!!!!!!!!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”