Проблем със загряването 1.4 ABD.
vasstop написа:На AAM двигател термостата е под водната помпа долу в ляво. Не е като на 1.4 ABD Митя.
... долният маркуч от традиатора отива в една пластмаса, а тя е закачена с една скоба за двигателя. В тази пластмаса ли е термостата?
И още един въпрос - стрелката показва 70 до 75 градуса, а долния маркуч е студен. Това значи ли че термостата работи (затворен е)?
- pl5rov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да точно там отдоло е а когато отвори се затопля долния маркуч
За 1.4 трчбва да започне да отваря или да е напално отворен на 84 градуса за това не сам сигорен. А за термостата аз сам от Русе тук специализирамн магазин за VW има само един ХОБИ-КАР от там си купих термостата на кутииката пише made in Germany но на термостата пише TOPRAN което не ми звучи като немско

- jvs
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здаравейте
В крайна сметка не разбрах, извинете още веднъж но когато няма числа за тепературата на датчика как да разбера колко градуса ми показва и наколко отваря термостата, кое деление на коло отговаря???????
аз се предадох и смених моя дето не загряваше колата(то направо на изванградско от загряла кола си изстива и нямам парно)- оказа се BEHR
сложих сега WAHLER - колата загрява след 3-4 минути, парното - баня!
за моят AEK е 87 гр.Дано нямам проблеми лятото.
сега от време на време в задраствания ми се вклиучва перката на тия Варненски температури от около 8-9 градуса
сложих сега WAHLER - колата загрява след 3-4 минути, парното - баня!
за моят AEK е 87 гр.Дано нямам проблеми лятото.
сега от време на време в задраствания ми се вклиучва перката на тия Варненски температури от около 8-9 градуса
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
R@do написа:малко ОФФ:
Ако термостата е непрекъснато отворен, колата ще загрява по бавно, но все пак когато загрее вече ще има нормално парно.Така ли е или греша?
това лятото на жегите
зимата въобще няма да може да ти вдигна над 60 -70 градуса и постоянно ще работи под нормалната темп и парното ще ти е по-слабо
- Taffy
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: ADR 2000
Golf-a ми е 1,4 ABD 44kW.
От както го свалих да го видя тоя термостат на яве и го пуснах в една тенджера с вода, нещо ми захгрява колата по бавно. Но все пак и стигам до 90 градуса. Всички маркучи са ми топли.
Утре ще снимам мястото където е термостата за да види колегата къде е точно.
Сваля се с 10 ключ има два болта.
От както го свалих да го видя тоя термостат на яве и го пуснах в една тенджера с вода, нещо ми захгрява колата по бавно. Но все пак и стигам до 90 градуса. Всички маркучи са ми топли.
Утре ще снимам мястото където е термостата за да види колегата къде е точно.
Сваля се с 10 ключ има два болта.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”