Гумени тампони на пружините- мнения?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 25 ное 2005 9:59

group написа::shock:
... ще си предпочета частите за коли пред тези за скелета ;)

Части за коли са тези с които ти е оригинална колата! :idea:
Като не те кефи ниска или люлееща се -> нови пружини и амортесьори! Има вариант и с подлагане върху пружината(побългаряване), но тази заглавки вътре в пружината са ден_до_пладне!

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Пет 25 ное 2005 10:14

Хмммм значи навих се ще ги сложа , но дано не повторя последната каскада след която ми се наложи да сменям много части.Щото едни приятелчета ме плашат че ако ги сложа това ще последвало.Благодаря ви за мненията

П.П. Идеята беше хората , които са сложили такива да кажат имат ли след това проблеми със стъбилността ,возията ставали много твърда? :oops: :lol:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пет 25 ное 2005 13:21

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 25 ное 2005 13:33

vw_golf_2_Memphis написа:.......Иначе има и един много по-добър вариант....
Купуваш си още една пружина...режеш я на 2.И ходиш да ти я заварят някъде за твоите пружини....така че от долната страна до средата да е двойна пружината......и като караш без големи натоварвания ще се свива само горната част...демек нормалната пружина и ще си вози ОК.Но наклони ли се в завой долната няма да позволява такова свиване както ако е единична :twisted: оптимален вариант :idea:

Мемфисе, нищо лично, ама не давай акъл някой да се пребие. След каквато и да е термична обработка(заваряване) тази пружина става само за боклука!
А относно ладите........ там стават и пружини от незнам си к'ва помпа на Роман.....
Оптималния вариант, щом го притеснява младежа устойчивостта е спортно окачване!
Всичко друго е "утрепи се сам"!

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пет 25 ное 2005 13:38

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 25 ное 2005 13:49

madmen написа:Мемфисе, нищо лично, ама не давай акъл някой да се пребие. След каквато и да е термична обработка(заваряване) тази пружина става само за боклука!

Подкрепям на 100% !
заваряване на пружини блах..... Mad
нещо взеха да изпростяват мненията по различни теми. Screwy
смяна не 1 амортисьор...
престъргване на струг на дискове.....
тампони по пружини и върха на сладоледа е да се настави пружина с няколко намотки...

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Пет 25 ное 2005 13:52

Ще пробвам с тампоните ако усетя че носи или не ми хареса просто ще ги махна.Благодаря още веднъж за мненията.А това за пружините не ми се пробва пък ако събера повечко парички бих се пробвал с едни спортни :D :wink:

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Съб 26 ное 2005 22:21

На тампони съм от лятото. Тройните от лев и 50ст. САМО отзад. Голфета стана малко по-висока и /според мен заради това/ малко по-нестабилна / но преди това ми бе увиснала с 3 см отзад със сменени пружини, амортисьори, гумено метални-втулки - всичко!!/. Вози доста по-твърдо, но ... за 10 лв толкова.
За мен етапите на операциите са следните - проверка на пружини, амортисьори, втулки, шок-тампони и т.н. ако всичко там е както трябва тогава си слагаш допълнителните тампони и винаги с едно на ум по завоите...

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Re: Гумени тампони на пружините- мнения?

Мнениеот passat_1.6TdI » Пон 08 юни 2009 14:18

Колеги извинявам се, че пиша в такава стара тема, но понеже днес си купих тампони за пружините от тези 1.50лв бройката и се чудя дали има опастност да се счупи пружина или да разбия цялото задно окачване и дали возията става много лоша става дума за пасат б3??? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Потребителски аватар
xaxo666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxo666 » Пон 08 юни 2009 16:29

Аз от доста време карам с такива според мен няма опасност да с4упиш нещо но няма и голям ефект от тях дори и возията не става по твърда.

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Вто 23 юни 2009 17:34

Карам с такива тампони близо 90 хиляди км. Не бих казал че е станала по нестабилна, но пък ако съм честен нали се сещате преди колко години съм бил без тампоните..
Преди да ги сложите отидете на сервиз или с някой приятел който разбира вдигнете колата на стенд и задължително проверете състоянието на ходовата части и по специално самите амортисьори - наред ли са,да не са изгнили и тн.
Друг вариант който само съм чувал но не съм го правил е слагане на втулка някъде по окачванията, така че да надигне колата но къде и какво е това - не знам и не ме интересува.
Между другото аз чак след няколко години каране разбрах че това което ме дразни т.нар "увиснала задница", в моят случай въобще не е "увиснала задница" а просто вдигната предница понеже двигателят ми е по-разтоварен. Като се отвори предния капак спокойно може да сложиш празното пространство две пазарски кошници - няма климатик, няма разни дребни екстри, стандартен карбуратор и тн Та помислете и за подобни неща преди да експериментирате.
И никога не се е***айте с каквото и да е било по предницата. По добре грозен но жив...

Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот BOCOO » Вто 23 юни 2009 18:34

а може ли да попитам колко струват обикновенни пружини и амортесьори благодаря

Потребителски аватар
xaxo666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxo666 » Вто 23 юни 2009 19:10

BOCOO написа:а може ли да попитам колко струват обикновенни пружини и амортесьори благодаря

Новите наи евтини амортисиори са по 45-50лв броиката пружините не знам за това се слагат гумените тампони за по меки пружини.Ако са заминали амортисиорите след смяната им може да има леко надигане на задницата и ще стане по твърда така 4е според мен пробваи само с амортисиори ако са заминали на първо време и евентуално гумени тампони между витките.

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Нед 30 яну 2011 17:38

колеги виждам че е стара темата но искам да попитам тук да не пускам нова

та може ли да се ограничи хода на пружината с тези тампони
смисъл гумата ми е на 1 пръст от калника и обляга при неравности
дали ще помогне

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Нед 30 яну 2011 17:55

На моя голф съм слагал,на джетата на колегата stefanvwto и на едно приятелче с опел калибра.При трите коли задниците се повдигнаха около 2-3 см но станаха по стабилни.Поне моята кола всякаа седмица носи по доста товар и съм доволен от тампончетата макар и за 10 лв вършат работа.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”