Колата ми направи странен проблем?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Чет 27 ное 2008 22:12

Да,помпата се намира под черното капаче което е хванато с три видии.

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Чет 27 ное 2008 23:35

случвало ми се е да не ще да запали заради темп. датчик извади буксата на троиника дето е и пробвай :roll:

mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот mitko23 » Пет 28 ное 2008 0:38

balamata написа:Да,помпата се намира под черното капаче което е хванато с три видии.

Значи правилно съм се ориентирал.Утре ще пробам дали работи и ще пиша.

дзвера написа:случвало ми се е да не ще да запали заради темп. датчик извади буксата на троиника дето е и пробвай :roll:

Прости моето невежество но къде е този температурен датчик и коя точно букса да откача,че не се сещам?

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 28 ное 2008 10:39

Първо провери "токовете" от-до. Искра има ли? Погледни палец/капачка/кабели/лули. Датчик на хол не видях никъде споменат... Да не са ти дали "оргинална италянска" бобина/комутатор, директна доставка от десния бряг на Босфора/река Ян-дзъ... Ел. захранване/реле на бенз. помпа. Или - даже и да имаш гориво отпред при моно-то, пак може да е помпата - няма налягане. Почистване с ултразвук /понякога помага.../ или нова, читава /не китайска.../. Това - на "първо четене", пиши какво е станало...

П.П. Ако сменяш датчик на хол /Бош - ок. 60 лв., при подходящ диаметър инструмент - ще видиш какво имам в предвид - се сменя лесно.../ си вземи и нов О-пръстен за делко-то...

mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот mitko23 » Пет 28 ное 2008 20:24

Благодаря за съдействието на всички колеги проблемът беше установен и отстранен.Проверих бензиновата помпа,като се даде на контакт се,чува как издава шум и качва,бензин(както каза колегата)-работи.Проверих цялата запалителна система като извадих една свещ и дадох на контакт(както каза колегата,доста здраво ме удари тока :twisted: )но всичко работи докато не видях съвсем случайно че се стича тънка струя масло от един датчик и пада масло върху едната свещ.Когато я развих и погледнах,цялата беше в масло и опредлено беше изгоряла.Купих нова NGK BUR6ET и я сложих,почти запали,но не съвсем,оказа се,че е изгоряла още една,но тъй като беше късно и не работиха магазините сложих една стара (когато колата я купих беше с тях)колкото да запаля и да прибера колата.При третото завъртане запали и я подкарах към дома :D .Ето това е въпросният датчик(струва 22,80 лв в Юнитрейд)
Изображение

Потребителски аватар
Remus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Remus » Пет 28 ное 2008 23:27

вземи си провери бензиновата помпа най вероятно и се е запишила цедката и не пуска бензин за целта изкарай маркуча който ти отива от помпата към моното и дай на контакт ако хвърля бензин значи не е тя ако нехвърля вадиш я почистваш седката и я пробваш на акомулатора за по сигорно дали бачка ако бачка слагай я пали и карай да не ти пука :) работа за 20 мин е . на мен лично ми се случи да ми се запуши цедката и неподава бензин

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”