проблем със запотени стъкла

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пет 19 дек 2008 23:18

sPellBouND написа:Не мислите ли, че е нормално да се изпотяват стъклата при положение, че температурата вътре е по-голяма отколкото вън (в студено време). Е точно затова е сложена тази клапа на парното под предното стъкло за да духа на него, за да не се запотява. Според мен всичко си е нормално и няма място за притеснение, освен ако не говорим за нещо различно.

МАй колегата говореше за клапата която управлява въздуха дали да влиза отвън или да циркулира само в купето,а не за тези които насочват потока към стъклата

katt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katt » Съб 20 дек 2008 0:57

аз малко се обърках, но ще направя обобщение до колкото мога:

мойто голфче е само с парно, няма от къде да си пусна вътре въздух освен ръчно от прозореза :wink: , моя приателка - същия голф само че 1.6 няма грам проблем със стъклата.
Утре ще проверя, филтъра (ако го имам) и смятам да ги изчистя с нещо стъклата отвътре защотото найстина седят мазни, а загуба на антифриз няма. :?
а за хората с климатици и климатроници, до колкото разбрах - не въртете въздуха само вътре, пускайте и отвън да влезе и ако пак има проблем, тогава и вие по моите стъпки филтри проверка и антифриз проверка :P

пожелавам си да не е нещо сериозно и пожелавам и на другите да им се размине леко.

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Съб 20 дек 2008 17:23

Важно е филтъра да е с активен въглен и да е хубав за да не вкарва влага.
мойто голфче е само с парно, няма от къде да си пусна вътре въздух освен ръчно от прозореза Wink .

katt моторчето смуче въздух именно отвън и го вкарва вътре :). На дупката се слага филтърът може и да го нямаш може и да го имаш.

Потребителски аватар
rad3565
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rad3565 » Съб 20 дек 2008 17:33

При мен също ужасно се запотяват стъклата и стоят замазани,но не винаги.. което странно?! Така че в понеделник мисля да я карам на сервиз да видят от какво е .
Всички филтри на колата са сменени преди 10-ина дена.

Потребителски аватар
luther
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luther » Съб 20 дек 2008 21:20

колеги проверете си раиаторчето на парното да не изпуска от някаде антифриз и тогава вече се тревожете :) :wink:

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Нед 21 дек 2008 0:06

Когато сълзи обикновенно радиаторчето запотява стъклата обаче само на топло на студено нъц.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 26 дек 2008 22:12

katt написа:аз малко се обърках, но ще направя обобщение до колкото мога:

мойто голфче е само с парно, няма от къде да си пусна вътре въздух освен ръчно от прозореза :wink: , моя приателка - същия голф само че 1.6 няма грам проблем със стъклата.
Утре ще проверя, филтъра (ако го имам) и смятам да ги изчистя с нещо стъклата отвътре защотото найстина седят мазни, а загуба на антифриз няма. :?
а за хората с климатици и климатроници, до колкото разбрах - не въртете въздуха само вътре, пускайте и отвън да влезе и ако пак има проблем, тогава и вие по моите стъпки филтри проверка и антифриз проверка :P

пожелавам си да не е нещо сериозно и пожелавам и на другите да им се размине леко.

Хората с климатроници и климатици и да искат не могат да пуснат вътрешната циркулация за повече от 15 секунди при околна температура под +3 градуса...контролера на климатика/климатроника е измислен срещу това...иначе става зверско изпотяване вътре :)
Успех!

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Съб 27 дек 2008 1:03

Така и аз като си взех голфа ми се случи следната случка...бяхме на сауна и след сауната се качваме в колата и хоп всичките съкла запотени...пусках климатик кво ли не правих и нямаше разпотяване и нямаше...това се случваше особено често когато вън е влажно и нормално...смених филтрите и т.н. и всичко беше ок...но пак след 10-тина дена пак се появи тоя ефект със трудното разпотяване...като пуснех климатика всичко ок, като го спрях запотяване...след това смених филтрите с оригинални от ФВ представителството и да чукна на дърво сега дъжд сняг и т.н. никви ядове дори пускам климата да изсуши стъклата и като го спра няма гадния ефект от повторно запотяване...та в тоя ред на мисли много е важно какъв ще е филтъра...

Потребителски аватар
AIR_MEN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AIR_MEN » Съб 27 дек 2008 1:23

При мен също се изпотяват стъклата, макар и да съм със сменен филтър и да не е пукнато казанчето. Климатроника ми много трудно повлиява на стъклата... Докато температурите бяха около +5 градуса беше добре... значи взех си един препарат на Сонакс от ОМВ, добре се справя но стъклата седят малко като мазни, обаче изпотяване няма. Но при мен го има другото - като седя на място колата държи от порядъка на 80-90 градуса, но тръгна ли в движение като е под 10градуса околоната температура моментално падам на 70 градуса, а по надолнища на извънградско стигам и до 50... Утре ще сменям термостат и се надявам да почне да държи нормални температури. Тогава мисля всичко ще е наред...

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Съб 27 дек 2008 3:27

katt написа:аз малко се обърках, но ще направя обобщение до колкото мога:

И друг път съм го писал. Там, където е въздушния филтър за купето има отдушник и ако се запуши става гьол ... погледни дали е наред, ако има листа и други боклуци ги махни. Стъклата ги изчисти добре, със спирт (поне аз така правя, лавандулов :Д). Маха всички мъзгочи, има ги, колкото и чисти да изглеждат джамовете.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Съб 27 дек 2008 8:09

Колеги при мен е същата работа вчера като свалих парното-клапите мокри -ново радиаторче на парното и изпотяването изчезна.Радиаторчето сълзеше от горната страна на питата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”