Венто или Голф?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Re: Венто или Голф?

Мнениеот balamata » Пет 16 яну 2009 13:57

qNkOo написа:Колеги, кой ви е излъгал, че седалките на Вентото не се "гътват"? Багажника ми е 550 литра и като пусна и седалките - дирекшън прибирам Голфа отзад mhihi

Ние много добре знаем,че ти се гътат седалките,но височината на багажника ти е много по-ниска отколкото при един хечбек!Даже се чудя дали ще може да се пъхне и една пералня?Айде със здраве! :drunk

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Пет 16 яну 2009 14:20

Вентото е твоята кола.

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Пет 16 яну 2009 14:28

Ами много си я обичам аз колицата... Но обичам и скоростта, а ми е жал и не я мъча... Де да имах повечко средства - щях и Вентото да си оставя и едно Голфче да си купя по-мощничко да го пържа... Ееех така щях да ги разхождам двете братчета... :)

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 16 яну 2009 15:45

qNkOo написа:Ами много си я обичам аз колицата... Но обичам и скоростта, а ми е жал и не я мъча... Де да имах повечко средства - щях и Вентото да си оставя и едно Голфче да си купя по-мощничко да го пържа... Ееех така щях да ги разхождам двете братчета... :)

Ами ето, ти сам си отговори.
Обичаш си вентото, остави си го.
Обичаш скороста, махай вентото и вземай голфа, но ако искаш скорост си вземи АБФ.
А, да наистина варианта и за двете е добър, но наистина си требат пари.Не само да я купиш...ами после...х 2

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пет 16 яну 2009 15:59

Колега qNkOo само дето като затвориш задния капак какво като имаш 550л. багажник височината му е 1м. а на голфа е до тавана :) Колега казва че може да ползва височината на купето на голфа като бутне задните седалки ;).

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Съб 17 яну 2009 21:24

ABF-a е куца работа. Голф 3 ГТИ са най-спънатите... Астра ГСИ го къса с много преднина... Не ми трябва такава простотия, по-добре да си карам Вентото, ако не искам да предавам марката, разбира се
. Иначе ако искам скорост - щях да си взема Астра, ама тя е ХЛОПел... Няма го ЛОГОТО :mrgreen:
п.с.: За АБФ имах предвид, че е куц за конете си... иначе ше ме къса няма спор.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Съб 17 яну 2009 21:44

qNkOo написа:ABF-a е куца работа. Голф 3 ГТИ са най-спънатите... Астра ГСИ го къса с много преднина... Не ми трябва такава простотия, по-добре да си карам Вентото, ако не искам да предавам марката, разбира се
. Иначе ако искам скорост - щях да си взема Астра, ама тя е ХЛОПел... Няма го ЛОГОТО :mrgreen:

Абе човече аз немога да разбера защо я пусна тая тема, да си хвалиш вентото колко е добро, да казваш спънато на АБФа или да хвалиш астрата и след 3 думи да я наричаш хлопел.
Ами по е бърза да, но какво...аз съм имал еклипс, който също беше 150 коне, но нямаше такова ускорение.Всяла кола си е засебеси.Опела си е опел, ВФ си е Вф и това е положението, спънато неспънато.То и 320и, тги-то го пръска, но какво и бмв-то ли е спънато :roll:
Оставяй си вентака, карай си го икономично, а ако искаш кола за скорост прави каквото сметнеш за умно.
Ама аз искам такова, ама мойто си е мойто и е много добро.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 17 яну 2009 21:54

Опела бяга много щото ръждата го гони ... :wink:
Голфа от много време не е най-бързата кола в класа си, но продължава да бъде най-добрият ("It's a great all rounder").
Аз реших да си взема голф най-вече заради уюта на интериора (много хора го подценяват) ... изглежда много добре за времето си и е много по-добър от този на конкуренцията (няма значение дали от Европа или Япония).

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 18 яну 2009 9:43

Тоя спор за багажа е по-скоро седан vs хечбек.Карал съм и двете.

Хечбека е много готин за лична кола. Тъй като пътуваш сам или с някой френд изобщо не ти пука за задната седалка, редовно я буташ и си товариш отзад до тавана колкото ти е кеф. Събира разни изродии - бойлери, печки, перални. Все неща, които се купуват веднъж и няма да се гътнеш за транспорт от магазина 10-20лв, ама нали влиза.

Да ама ако се ползва за семейна кола твърдо седан. Като редовно седи някой на задната седалка, няма как да я бутнеш. Отзад мястото така или иначе е малко и се почва - багаж в краката, багаж на свободното място на задната седалка, абе ужас.

Отделно че ако не си пенсионер и имаш елипси на кората в голфа пак не можеш да му изполваш пълната височина, освен ако не ти се занимава всеки път да разкачаш говорителите и да се чудиш къде да сложиш кората, така че да не ги прецакаш.

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Нед 18 яну 2009 17:09

Къде го чете това за въртящите моменти?Има ли информация и за други мотори?

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Нед 18 яну 2009 18:11

sa6i4 написа:Къде го чете това за въртящите моменти?Има ли информация и за други мотори?

Ето тук има информация за всички мотори.
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/jgs_portal.php?id=119
:wink:

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Пон 19 яну 2009 14:09

blinder написа:
qNkOo написа:ABF-a е куца работа. Голф 3 ГТИ са най-спънатите... Астра ГСИ го къса с много преднина... Не ми трябва такава простотия, по-добре да си карам Вентото, ако не искам да предавам марката, разбира се

Абе човече аз немога да разбера защо я пусна тая тема, да си хвалиш вентото колко е добро, да казваш спънато на АБФа или да хвалиш астрата и след 3 думи да я наричаш хлопел.
Ами по е бърза да, но какво...аз съм имал еклипс, който също беше 150 коне, но нямаше такова ускорение.Всяла кола си е засебеси.Опела си е опел, ВФ си е Вф и това е положението, спънато неспънато.То и 320и, тги-то го пръска, но какво и бмв-то ли е спънато :roll:
Оставяй си вентака, карай си го икономично, а ако искаш кола за скорост прави каквото сметнеш за умно.
Ама аз искам такова, ама мойто си е мойто и е много добро.

Колега, няма нужда да се дразним тука. Извинявам се ако съм те засегнал. :roll: Както вече казах, заклет фен съм и не ща да чувам за друга марка... По стечение на обстоятелствата много си харесах едно Голф-че ГТИ - само че с мотор 2Е. Мноооого ми хареса машинката и твърдо съм решен да си я купя, поради което пуснах обява за Вентото. Много лично го прие за АБФ-а... мотора може да си е добър, но просто не ми се кара винтилова тупалка. Още веднъж се извинявам ако има нещо :Mr Green Fun :drunk
п.с.: Иии незнам кое по-точно ти прозвуча като хвалба към Астра-та - че късала Голф-а ли? Ами ако това за теб е критерий, че една кола е добра... значи онова нашето полско Фиат-че е твоята кола mhihi
п.с.2: Мисля, че вече реших да се насоча към Голф, но темата може да си остане, всеки да си изразява мнението и предпочитанията :wink:

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пон 19 яну 2009 15:56

Ами не човече,не си ме обидил мен по никакъв начин за АБФ-а, та аз дори не съм с АБФ, че да го вземам навътре.Просто - искам голф, ама ми е много добро вентото, ама той повече върви, но аз не искам да се състезавам и изведнъж...ам той АБФ-а куцо магаре.Как пък го реши това :shock
Вземи си това което ти е на сърцето.
А за Фиат-а изобщо не разбрах какво искаше да кажеш.
Няма значение, вземай колата, покажия и се похвали :drunk

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Пон 19 яну 2009 17:11

Ами нормално е да говоря така, колега - все пак се колебаех, т.е. не бях сигурен.
А това твоето вече е приказка :drunk
п.с.: Говорих за Фиатчето от Добрич с мотор от Калибра 2.0 винтилка - е то наистина наказва и Астри и други подобни гнилочи mhihi

Потребителски аватар
djiliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djiliev » Пон 19 яну 2009 22:47

qNkOo написа:Ами нормално е да говоря така, колега - все пак се колебаех, т.е. не бях сигурен.
А това твоето вече е приказка :drunk
п.с.: Говорих за Фиатчето от Добрич с мотор от Калибра 2.0 винтилка - е то наистина наказва и Астри и други подобни гнилочи mhihi

Момченце май си тука само да обиждаш? Карай си там златното венто и не се занимавай с астри и гнилочи. И между другото мотора от Калибра 2.0 се слага същият и в Астра ГСИ. И ти да си по лек с 500 кг и ти ще бягаш по бързо :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”