скъсани жици към багажника на голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
iv4o9999
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: скъсани жици към багажника на голф 4

Мнениеот iv4o9999 » Пон 26 яну 2009 10:35

Не забравяй че съм казал "все пак" в което имам предвид за всеки случай т.е. за временно. Съгласен съм че оригиналното си е оригинално. Но зa бош не ми говори всички знаем че станаха като champion ментета и половина доста трудно се намира оригинален бош няма да споменавам имена но в представителство на голяма дистрибуторска мрежа за VW ми набутаха менте бош кабели за свещите.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 26 яну 2009 15:31

iv4o9999 написа:Не забравяй че съм казал "все пак" в което имам предвид за всеки случай т.е. за временно. Съгласен съм че оригиналното си е оригинално. Но зa бош не ми говори всички знаем че станаха като champion ментета и половина доста трудно се намира оригинален бош няма да споменавам имена но в представителство на голяма дистрибуторска мрежа за VW ми набутаха менте бош кабели за свещите.

Колега каквито и да са бушоните на Bosch пак ще са по добри от китайските дето ти се разпадат в ръцете :roll:

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пон 26 яну 2009 18:32

Днес смених жиците,но кабелите за задната чистачка явно са от другата страна(лявата}единственото което заработи е централното на багажника,ТАКА И НИКОЙ НЕ КАЗА ЗА КАКВО СА ВЪПРОСНИТЕ ПЕТ ЖИЦИ, :!: :!:
Нека някой ако знае да каже кой кабел е за чистачките от ляво,защото доста време отнема смяната на всички кабели :?: :?: :?: :?:
и другото е че не намерих кабели със същото сечение,този който намерих е като най дебелия кафяв от снимката--сложих от него и на другите четири кабела--дано да не стане бела :shock :)

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пон 26 яну 2009 18:34

Няма да имаш грижи ама виж и от другата страна кабелите и ги удължи всичките щото рано или късно и тях ги чака същата участ :idea:

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пон 26 яну 2009 18:47

znainainai написа:Няма да имаш грижи ама виж и от другата страна кабелите и ги удължи всичките щото рано или късно и тях ги чака същата участ :idea:

проблема ми е тръбичката за задната пръскалка--не знам как се откача за да мога да махна гуменото гофре и да стигна по лесно до жиците,,ще трябва май да махам и кората на багажника

nnenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nnenov » Пон 26 яну 2009 19:24

Е тая кора се сваля елементарно - има 1-2 болта вътре в дръжката (на четворката може да са повече дръжките) и после дърпаш и тя излиза безгрижно. На щипки е.

Интересно ми е, тоя багажник трябва да се е скъсал от отваряне и затваряне за да заминат кабелите.

Това става обикновено като се сложи газова уредба и не се изкара извод за пълнене извън колата.

Такъв ли ти е случая?

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пон 26 яну 2009 19:42

badjo-vw написа:проблема ми е тръбичката за задната пръскалка--не знам как се откача за да мога да махна гуменото гофре и да стигна по лесно до жиците,,ще трябва май да махам и кората на багажника

Първо ги снаждаш от едната страна после и от другата със едно парче тел прекарваш кабелите през маншона и ги снаждаш от другата страна :wink: Без да се заиграваш със сваляне на кори, и маркучета :deal

А на колегата от горният пост ще кажа че от автомобилните заводи много обичат да икономисват и оставят къси кабелите затова се късат :idea:

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пон 26 яну 2009 21:24

znainainai написа:
badjo-vw написа:проблема ми е тръбичката за задната пръскалка--не знам как се откача за да мога да махна гуменото гофре и да стигна по лесно до жиците,,ще трябва май да махам и кората на багажника

Първо ги снаждаш от едната страна после и от другата със едно парче тел прекарваш кабелите през маншона и ги снаждаш от другата страна :wink: Без да се заиграваш със сваляне на кори, и маркучета :deal

А на колегата от горният пост ще кажа че от автомобилните заводи много обичат да икономисват и оставят къси кабелите затова се късат :idea:

да,добра идея така ще направа :idea: можеш ли да ми дадеш няква идея само как да разбера къде е прекъснат кабела защото дръпнах маншона и от двете страни за да погледна за прокъсано но всичко по жиците си е наред много вероятно жицата да е протрита на друго място :?:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”