Тампон на двигателя на Г4
- MKII 1.6EZ
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тампон на двигателя на Г4
Какви могат да са последствията от продължително каране със скапани тампони на двигателя? Иначе и на мене ми чука нещо отпред и немога да разбера какво е. Stivi сподели при тебе какъв беше проблема.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
При мен чукаше най-вече при завой и се оказа че са се разхлабили болтовете който държат радиаторчето на парното откъм двигателния отсек /а те са скрити зад една кора/ затова ме тормози много време докато моят майстор за заинати и го тества цял ден докато установи откъде е чукането 

- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
и все пак да попитам -
Колеги, има ли го при вас - при подаване на газ на скорост , лоста мърда леко напред -назад, при подаване или отнемане на газта
Колеги, има ли го при вас - при подаване на газ на скорост , лоста мърда леко напред -назад, при подаване или отнемане на газта
- ira_ivan77
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте и от мен. на въпроса на колегата - да и при мен го има това ходене напред-назад на лоста, когато подаваш газ и я отнемаш. в в ауто хита ми казаха ще смяната на двата тампона-на скоростната кутия и единият на двигателя ще ми излезе около 250,00 лв. с труда. но странното при мен е и че втора скорост не влиза когато плътно плъзгаш лоста към теб , а когато я включвам трябва да я дърпам 2-3 мм от плътно прилепено положение иначе не влиза. заради тези две причини ходих в сервиза-ходенето на лоста и по-странното превключване на втора и това ми казаха но не съм ходил да ми смянят тампоните и затова ме мога да кажа дали от тях ще се оправят нещата. Поздрави
- GALIANO
- Автомобил: Cupra 300
- Двигател:
При мене нищо не чука,но имам вибрации по купето,а и като вдигна капака виждам как се клати двигатела,но го нямам този проблем с скоростите и не мога да определя кой тампон е!!
моят лост пък бега в десно с 1-2 см. при ляв завой. Явно се суче нещто скоростната кутия и мотора при странично лашкане. Пускал см подобна тема. Един колега спомена ,че и при него е така - и след смяна на тампони мърдането си останало. Карам си така.
Здравейте имам проблем карам Голф 4 101 пд след смяна на ангренаж и ролки ми надигнаха двигателя смених и десен тампон на двигателя защото беше раздробен и след това се усешта едно леко лашкане при подаване на газ а като освободя от скорост по енерция почти не се усешта ...ако някой е имал съшия проблем
- yobremove
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 1.9 AHF
Аз го имах този проблем и се оказа не добре стегнат тампон на двигателя от лявата страна, а си мислех, че се е разбил тампона в средата от долу на скоростите, та даже си имам и още един такъв вече. След хубаво стягане, лашкането изчезна. Става въпрос за Бората от аватара.
Ще пробвам да го притегна той не е бутан но нали ви казвам че десния беше много зле предаваше вибраций по купете може и от това да е лоста не мърда при подаване на газ ..... Сега се мъча да изтрия другата тема която пуснах
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”