Помощ при избор на модел на ГОЛФ3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
jims
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ при избор на модел на ГОЛФ3

Мнениеот jims » Сря 11 мар 2009 9:49

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:40, променено общо 1 път.

krasko92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasko92 » Сря 11 мар 2009 16:13

ами тя предимно ми трябва за превоз (до даскало или ваканция до някъде)и искам да имам колкото си може по-малък разход, а и да не е нещо мощно. С една дума ми трябва за работа. Иииии не мисля да я слагам на ГАЗ че там вече разхода скача, а мощността пада, така че дали бензин дали газ все едни и същи пари за гориво, но при бензина мощност има, за разлика от газта :да:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 11 мар 2009 16:44

krasko92 написа:ами тя предимно ми трябва за превоз (до даскало или ваканция до някъде)и искам да имам колкото си може по-малък разход, а и да не е нещо мощно. С една дума ми трябва за работа. Иииии не мисля да я слагам на ГАЗ че там вече разхода скача, а мощността пада, така че дали бензин дали газ все едни и същи пари за гориво, но при бензина мощност има, за разлика от газта :да:

Разхода на газ хубаво скача но го съпостави с цените на бензина и газта и ще видиж че на газ е доста по ефтинко!А и ти щом си ученик може и да няма много парички(дано да не е така),така че с газифициране е доста по добре!Аз карам 4-ка 1.6 мотор 101к.с. с газов инжекцион и да ти кажа на газ има съвсем малка разлика с вървежа!Така че ако искаш да си напълно легален пред полицаите си вземи 3-ка със такъв мотор и я газифицирай и според мен ще останеш много доволен в съотношение разход-вървеж на газ!Това е само мое мнение! :beer

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Сря 11 мар 2009 16:53

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:35, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 11 мар 2009 18:12

jims написа:krasko92 имай в предвид, че VW-тата като цяло хич не са икономични. Без значение кой мотор ще избереш се приготви за поне 8-10 градско на бензин.
Колегата с четворката да каже и колко е платил за газовия инжекцион, а не само колко дава за газ. Спор няма, по-изгодно и евтино е, но след време когато се избие инвестицията за самата уредба. При едни 10ина хиляди километра годишно това е много много време. Газифицирането като цяло е съвсем отделна тема.

Колега и аз точно толкова изчислих че ще ми трябват да избия газовата(10000км)!За нея дадох 1300лв и тя ми се изплати за по малко от три месеца!Просто аз навъртам доста километри за месец(около 3500)!По принцип е доста скъп газовия инжекцион,но ако караш автомобила доста си е доста добра инвестиция и се изплаща бързо!И не мога да разбера защо си мислиш че VW-тата не са икономични!Съотношението бързина-разход-комфорт си е доста добро при тях!

Потребителски аватар
ecy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ecy » Сря 11 мар 2009 20:31

Колега като цяло чуи 1 - не се занимаваи с тия голфове :?: иии незнам дали знаеш че 3ка е доста по смотана от 2ката :?:

Потребителски аватар
Shotgun
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Shotgun » Сря 11 мар 2009 21:41

ecy написа:Колега като цяло чуи 1 - не се занимаваи с тия голфове :?: иии незнам дали знаеш че 3ка е доста по смотана от 2ката :?:

А с какво да се занимава? :dummy:

Потребителски аватар
exp626
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот exp626 » Сря 11 мар 2009 21:47

Колега вземи си една японка и няма да съжаляваш
Тия голфове имат страшно много дефекти:тампони на макферсони,термостати,радиатори клапани ....,хубавото е че има части бол за тях,и може би ако са нови са добри ама да я вземеш втора рака се приготви да хвърлиш поне още 500лв.отгорв за ремонти.Аз се опариш така е верно , че сега карам ама поне за сега(да не чуе дявола)ама имах доста проблеми докато я постегна.
Преди карах японска ,която все още я карат без никакви ядове, та следващата определено ще е японска или нов W.

kurgan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kurgan » Чет 12 мар 2009 10:01

Имам голф 1,8 на газ е.Дадох 400лв. за уредбата,разхода ми е 8 извънградско при максимална скорост 120км/ч.
Градско зимата до 12 газ.Сменям масло и филтри редовно,позволявам си да слагам и добавка при смяната на маслото,която струва 8лв.Двигателя е без забележка,много тихо работи.Че гният спор няма.Преден десен калник сам си го смених.Части колкото искаш,проблеми малко.Моя съвет е че за 3000лв,можеш да си намериш прилична 3ка с 1,8 90кс. ABS.Едно сравнение,братчеда търкаля мицубиши колт,от тия старите двувратите.Зимата се завъртя и удари задно колело в бордюра,прецака се лагера на колелото.Лагера+работата 80лв. мисля че беше.
На голфа е 14лв. лагера,смяната можеш сам или за 10-15лв. на сервиз.Имам близък с 1,6 101кс. много добра машина ама по-скъпа подръжка,и разхода на гориво е същия.Освен това и газовата инсталация е по скъпа при нея.
Успех при избора,и я прегледай при някой твой човек ако имаш,че автокъщите са големи изроди,ще те боли глава после.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 12 мар 2009 15:22

ecy написа:Колега като цяло чуи 1 - не се занимаваи с тия голфове :?: иии незнам дали знаеш че 3ка е доста по смотана от 2ката :?:

Сега някой да каже, че 2ката е по-скапана от 1ца, 4ката по-скапана от 3ката :!:

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 12 мар 2009 17:04

doaiena написа:

Това май няма кой да го каже,но и според мен 2-ката е по сполучлива!
Това е само мое мнение!

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Чет 12 мар 2009 17:53

k_garchev написа:
doaiena написа:

Това май няма кой да го каже,но и според мен 2-ката е по сполучлива!
Това е само мое мнение!

А 5-цата по-скапана от 4-ката, а пък да знаете 6-тицата колко по-скапана от 5-цата ще бъдеееее ...!!!

такива приказки тип гроздето е кисело много почнаха да се изтъркват вече ...!!!

Потребителски аватар
ecy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ecy » Чет 12 мар 2009 22:57

Колеги за мен има 1 голф и тфа е 2ката 3ката не ми харесфа гние грозна е и т.н. ташак е и краи. Лично мое мнение

Потребителски аватар
ecy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ecy » Чет 12 мар 2009 22:58

особенно като чуя оня велик мотор 1.4 моно :bowdown

Потребителски аватар
ecy
Автомобил:
Двигател: