РЪЖДА!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Сря 29 сеп 2004 8:52

GOLFER написа:... да се сложи силикон.

Само внимавай със силикона, да не е тоя обикновения, дето смърди, щото в него имало киселина и после ще се видиш не в ръжда, а в приключение (сещай се какво ти прави киселината желязото)... От стъклар го знам...

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

teneketo

Мнениеот teneketo » Сря 29 сеп 2004 9:13

И мойта двойка я е полазила същата болест на същото място , но нали съм верен на схващането , че "обущарят бос ходи " та още не съм си я оправил Е все пак спрях процеса като напълних от вътре с парафин а тази пластмасовата лайсна дето са светлините за номера я свалих, намазах я с грес и после пак я сложих та за сега гниенето е спряно на 100%

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Сря 29 сеп 2004 12:46

brabus написа:А в КАТ ще искат ли да ти сложат специалния нит, като отдолу е пластмаса. Нали знаеш, че новите номера без нита са невалидни.

Проблема с нита го е ришила ръждата,толкова е изгнило че нита не е могъл да се захване и е забит само за номера.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 29 сеп 2004 12:50

А тоя нит за какво точно е?
Аз на задния номер имам ама предния като се удрях, падна, това проблем ли е?

Потребителски аватар
gti
Контакти:

Мнениеот gti » Сря 29 сеп 2004 12:58

Нита седи само на задния номер,това е някаква простотия на КАТ да се избегне подмяната на номерата,но разтърсиш ли се такива нитове се намират с чували :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 29 сеп 2004 13:14

batmilko написа:А тоя нит за какво точно е?

нита е сив пластмасов и на него пише КАТ МВР и цифра.
тази цифра я има на регистрационния талон под името и адреса на собственика.
п.с. за новите талони/малките/ нямам информация.

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Сря 29 сеп 2004 21:36

gti написа:Аз мисля само чистачката да оствя отзад,за да не се повтаря тая гадост

Абе добре си го замислил :) Аз също имах нещо такова наум, даже ей сега на срещата питах PACO как го е направил при него, ама знам ли....да не се прпука после тъпия кит, чеее!! А и трябва свестно боядисване след това, а аз им немам вяра на много вече откакто ми осра един задната врата...язък, че нацели боята едно към едно и на първата зима се пропука кита отдолу...
Ако го направиш и стане добре кажи каква е системата ще пробвам и аз :)

Потребителски аватар
gti
Контакти:

Мнениеот gti » Сря 29 сеп 2004 22:40

Всичко зависи на колко кадърен майстор попаднеш,аз на моя му имам 99% вяра,другия 1% все пак си е майстор :lol: :lol: :lol: Ще се опитам да снимам процеса на работа,но не обещавам понеже той е на другия край на София.

Гост

Мнениеот Гост » Пет 08 окт 2004 10:40

gti написа:Всичко зависи на колко кадърен майстор попаднеш,аз на моя му имам 99% вяра,другия 1% все пак си е майстор :lol: :lol: :lol: Ще се опитам да снимам процеса на работа,но не обещавам понеже той е на другия край на София.

Това дето си го замислил е супер, но ми е интересно как ще го направиш да се отваря без копче? Заключването ясно .. от централното. Също мисля, че самото отваряне на вратата ще е малко затруднено, може би ще се налага да си провираш пръстите м/у бронята и вратата за да я повдигнеш.

Кога ще покажеш снимките, че ми е много интересно защото и аз искам да си го направя така..

Gt2

Няма проблеми

Мнениеот Gt2 » Вто 19 окт 2004 13:47

Anonymous написа:
gti написа:Всичко зависи на колко кадърен майстор попаднеш,аз на моя му имам 99% вяра,другия 1% все пак си е майстор :lol: :lol: :lol: Ще се опитам да снимам процеса на работа,но не обещавам понеже той е на другия край на София.

Това дето си го замислил е супер, но ми е интересно как ще го направиш да се отваря без копче? Заключването ясно .. от централното. Също мисля, че самото отваряне на вратата ще е малко затруднено, може би ще се налага да си провираш пръстите м/у бронята и вратата за да я повдигнеш.

Кога ще покажеш снимките, че ми е много интересно защото и аз искам да си го направя така..

На някоя от снимките по-горе беше показана ма6инка за централното. Е те с тая машинка се отваря. Откачало се лостчето и се закачало на машинката. пък заключването... то за какво тие като нямаш ве4е копче отвън? в смисъл и да не е заключено <само да е затворено> така или иначе не може да се отвори отвън без помоща на щанга и много нецензурни думи :)

Потребителски аватар
LIL beginner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LIL beginner » Нед 29 окт 2006 11:55

zmej написа:
GOLFER написа:... да се сложи силикон.

Само внимавай със силикона, да не е тоя обикновения, дето смърди, щото в него имало киселина и после ще се видиш не в ръжда, а в приключение (сещай се какво ти прави киселината желязото)... От стъклар го знам...

Добре де аз си взех от Бриколажа от секцията за кар джундурийките един в тубичка но и той мирише. Какъв да взема?

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Нед 29 окт 2006 13:49

Аз също съм с такава машинка и съм използвал кабелите който са за осветяването на номера, които са вързани към копче на таблото. Те са си прекарани в задния капак.

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Нед 29 окт 2006 14:05

Хора темата е от 2004г :lol:

Потребителски аватар
LIL beginner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LIL beginner » Нед 29 окт 2006 15:26

dxd написа:Хора темата е от 2004г :lol:

Лошо няма! Ако някой може да ми каже за силикона добре ако не... е здраве да е ще се мъчим и четем още

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 29 окт 2006 17:57

Относно силикона не знам, само знам, че има един такъв, които се продава не в пластмасови опаковки, а в едни оранжеви "салами" с отделна човка..... бута се в един пистолет за салами :wink: заедно с човката..... води се PU354 хм може да е различен номера, защото не си намерих описанието и се води мастик ( полиуретанов) за лодки, автомобили , камиони и др.такива. Еи тази гад, където хване - няма задна...някои си лепят обувките и дават с него а аз си лепнах емблемата на пасата че беше я счупила водоструиката ...така хвана, че не мога да я махна без грубости....и никакви проблеми не съм видял с желязото или боята....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”