Mitro написа:Какво ще кажете за двигател 1.4 80 к.с, а за разходната норма?
Mitro написа:Колата мисля да я карам 90% в града. Да ви кажа честно ходих да ги гледам в автосалона, разрешиха ми да направя тест драйв с дизелката 1,9 105 к.с изобщо не останах очарован. Може би защото винаги съм карал бензин, палиш и тръгваш. Свикнал съм с тихият двигател и не мога да се примиря с вибрациите на дизела. Може и да не съм прав но така мисля.
Mitro написа:Колата мисля да я карам 90% в града. Да ви кажа честно ходих да ги гледам в автосалона, разрешиха ми да направя тест драйв с дизелката 1,9 105 к.с изобщо не останах очарован. Може би защото винаги съм карал бензин, палиш и тръгваш. Свикнал съм с тихият двигател и не мога да се примиря с вибрациите на дизела. Може и да не съм прав но така мисля.
morfei1 написа:Ако, 1.9TDI 105к.с не те е впечатлило с нищо, незнам как въобще 1.4 може да те впечатли с нещо?
MK4 написа:morfei1 написа:Ако, 1.9TDI 105к.с не те е впечатлило с нищо, незнам как въобще 1.4 може да те впечатли с нещо?
Ми как да го впечатли, като я запалиш сутрин при външна температура около 0 градуса, и имаш чувството че ше се разпадне колата
Stivi написа:Да не бъркаш колата с Г3 чист дизел?? Или не си палил нов дизел на студено никога ?? Освен по-дрезгавия шум от двигателя не съм усетил друга разлика от бензинка !
MK4 написа:Stivi написа:Да не бъркаш колата с Г3 чист дизел?? Или не си палил нов дизел на студено никога ?? Освен по-дрезгавия шум от двигателя не съм усетил друга разлика от бензинка !
Ами палил съм Citroen C4 2.0 HDI, Passat 5.5 TDI130, Tuareg V6 TDI новия и Tuareg R5 TDI стария, всичките като запалят при по-студено време е някъв ужас, бензинката топла или студена не знаеш че работи на празен ход!
MK4 написа:Малолитражния бензин не му е силата на дълъг път, и мойта дава 7-8/100 ако имам нерви да я карам до 140-150, но пък градско 1.4-то ще е добре, въпреки че пак не може да се бори с дизела по разход на гориво.
Batmirko написа:Екстра си аз съм от 9 на-горе при тази скорост, 1.6SR (след смяна на свещи имам надежда за -1л)Колкото до малолитражки, нямам им доверие, ще видим АЕК-а колко ще изкара...
MK4 написа:Малолитражния бензин не му е силата на дълъг път, и мойта дава 7-8/100 ако имам нерви да я карам до 140-150, но пък градско 1.4-то ще е добре, въпреки че пак не може да се бори с дизела по разход на гориво.
Stivi написа:Онзи ден тъста пътува Бургас-Варна и обратно с Королата /дизел 90кс/ заедно с един колега със точно такъв нов Голф 1.4 80кс и равносметката била: дизела среден разход 4,6/100 бензина 7/100 като пак подчертавам са пътували в група тоест с еднаква скорост ! На човека хич не му харесало това ама като не е искал да даде още 3000лв за дизела ....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 142 госта