Вибрации във волана

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
silver bird
Автомобил: Golf - Rover
Двигател: 1.8 ABC - 400tdi

Re: Вибрации във волана

Мнениеот silver bird » Чет 16 апр 2009 19:02

Колега в какво състояние са ти дисковете(спирачните)сменял ли си скоро накладки?Защото при износени дискове и смяна на накладки е възмойно да се получи това тресене също така амортисьор,който е изтървал също може да е пречина.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Чет 16 апр 2009 19:08

silver bird написа:Колега в какво състояние са ти дисковете(спирачните)сменял ли си скоро накладки?Защото при износени дискове и смяна на накладки е възмойно да се получи това тресене също така амортисьор,който е изтървал също може да е пречина.

Да си кажа честно откак съм взел колата не съм сменял дискове, накладки или амортисьори ...
Като съм я водил на сервиз са ми проверявали накладките така, че би следвало да са наред ... но кой знае

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Чет 16 апр 2009 19:20

аз съм имал подобен проблем с тресене на волана от една Джета ,на баланс гумите бяха добре...уж, после отидох на добър гумаджия - оказа се,че самите гуми/ДЕБИЦА/,след едно лято каране и една зима престой в мазето,се бяха изкривили и самата гума ,като я завъртиш на стенд се вижда ,че върви на зиг-заг,което не се оправя с никакъв баланс,колкото и тежести по джантата да наредиш

аз си мисля ,че става въпрос за криви гуми

Потребителски аватар
silver bird
Автомобил: Golf - Rover
Двигател: 1.8 ABC - 400tdi

Мнениеот silver bird » Чет 16 апр 2009 21:05

сега се сещам,че един гумаджия ми беше казал,че ако сам спирал някъде по-екстремно с блокиране на гумите и от самото износване пак може да се получи такова тресене

Потребителски аватар
yozi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yozi » Сря 29 апр 2009 16:15

Оказва се, че имам дискове и накладки за смяна. Като ги сменя ще ви кажа какво е станало.
За баланс - не е на 100% - всеки път бях при различни гумаджии, гумите са доста прилични /MARANGONI/ и минаха всякакви тестове. Джантите ми са OZ Racing - оригинални и са без проблем.
Само исках да споделя, че за дискове и накладки цените по магазините са от 160 до 220 лв /за комплект/. Имам оферта за 2 пъти по-евтини и ако всичко е наред и колегата ми разреши, ще му публикувам номера.
Благодаря на всички за сега.
ПП: ще си видя и амортисьорите за всеки случай.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 30 апр 2009 6:21

dokros написа:аз съм имал подобен проблем с тресене на волана от една Джета ,на баланс гумите бяха добре...уж, после отидох на добър гумаджия - оказа се,че самите гуми/ДЕБИЦА/,след едно лято каране и една зима престой в мазето,се бяха изкривили и самата гума ,като я завъртиш на стенд се вижда ,че върви на зиг-заг,което не се оправя с никакъв баланс,колкото и тежести по джантата да наредиш

аз си мисля ,че става въпрос за криви гуми

От криви гуми тресе някъде на 50-60км.
Личен опит

Потребителски аватар
yozi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yozi » Съб 02 май 2009 13:12

yozi написа:Оказва се, че имам дискове и накладки за смяна. Като ги сменя ще ви кажа какво е станало.
За баланс - не е на 100% - всеки път бях при различни гумаджии, гумите са доста прилични /MARANGONI/ и минаха всякакви тестове. Джантите ми са OZ Racing - оригинални и са без проблем.
Само исках да споделя, че за дискове и накладки цените по магазините са от 160 до 220 лв /за комплект/. Имам оферта за 2 пъти по-евтини и ако всичко е наред и колегата ми разреши, ще му публикувам номера.
Благодаря на всички за сега.
ПП: ще си видя и амортисьорите за всеки случай.

Смяната на дисковете не помогна много....даже никак.
Офффффффф....
Сега - амортисьор. Ама защо от заден амортисьор да ми тресе волана?

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 03 май 2009 5:53

вдигни предницата във въздуха и карай на място.В същото време някой да я огледа

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”