Вибрации във волана
- silver bird
- Автомобил: Golf - Rover
- Двигател: 1.8 ABC - 400tdi
Re: Вибрации във волана
Колега в какво състояние са ти дисковете(спирачните)сменял ли си скоро накладки?Защото при износени дискове и смяна на накладки е възмойно да се получи това тресене също така амортисьор,който е изтървал също може да е пречина.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
silver bird написа:Колега в какво състояние са ти дисковете(спирачните)сменял ли си скоро накладки?Защото при износени дискове и смяна на накладки е възмойно да се получи това тресене също така амортисьор,който е изтървал също може да е пречина.
Да си кажа честно откак съм взел колата не съм сменял дискове, накладки или амортисьори ...
Като съм я водил на сервиз са ми проверявали накладките така, че би следвало да са наред ... но кой знае
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
аз съм имал подобен проблем с тресене на волана от една Джета ,на баланс гумите бяха добре...уж, после отидох на добър гумаджия - оказа се,че самите гуми/ДЕБИЦА/,след едно лято каране и една зима престой в мазето,се бяха изкривили и самата гума ,като я завъртиш на стенд се вижда ,че върви на зиг-заг,което не се оправя с никакъв баланс,колкото и тежести по джантата да наредиш
аз си мисля ,че става въпрос за криви гуми
- silver bird
- Автомобил: Golf - Rover
- Двигател: 1.8 ABC - 400tdi
сега се сещам,че един гумаджия ми беше казал,че ако сам спирал някъде по-екстремно с блокиране на гумите и от самото износване пак може да се получи такова тресене
Оказва се, че имам дискове и накладки за смяна. Като ги сменя ще ви кажа какво е станало.
За баланс - не е на 100% - всеки път бях при различни гумаджии, гумите са доста прилични /MARANGONI/ и минаха всякакви тестове. Джантите ми са OZ Racing - оригинални и са без проблем.
Само исках да споделя, че за дискове и накладки цените по магазините са от 160 до 220 лв /за комплект/. Имам оферта за 2 пъти по-евтини и ако всичко е наред и колегата ми разреши, ще му публикувам номера.
Благодаря на всички за сега.
ПП: ще си видя и амортисьорите за всеки случай.
За баланс - не е на 100% - всеки път бях при различни гумаджии, гумите са доста прилични /MARANGONI/ и минаха всякакви тестове. Джантите ми са OZ Racing - оригинални и са без проблем.
Само исках да споделя, че за дискове и накладки цените по магазините са от 160 до 220 лв /за комплект/. Имам оферта за 2 пъти по-евтини и ако всичко е наред и колегата ми разреши, ще му публикувам номера.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
dokros написа:аз съм имал подобен проблем с тресене на волана от една Джета ,на баланс гумите бяха добре...уж, после отидох на добър гумаджия - оказа се,че самите гуми/ДЕБИЦА/,след едно лято каране и една зима престой в мазето,се бяха изкривили и самата гума ,като я завъртиш на стенд се вижда ,че върви на зиг-заг,което не се оправя с никакъв баланс,колкото и тежести по джантата да наредиш
От криви гуми тресе някъде на 50-60км.
Личен опит
yozi написа:Оказва се, че имам дискове и накладки за смяна. Като ги сменя ще ви кажа какво е станало.
Смяната на дисковете не помогна много....даже никак.
Офффффффф....
Сега - амортисьор. Ама защо от заден амортисьор да ми тресе волана?
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
вдигни предницата във въздуха и карай на място.В същото време някой да я огледа
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”