Голф 3 115
- basis4eto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 3 115
Колеги - ново двайсе па ся ... Дне си седя по задръствания , и голфа почна кат загрее - даваш малко/много газ - падат и седат на 1100 оборота . Минават секунди и си ги посваля на 900 .... барах тва онова - пак почистих стъпковия - е няа , мени си ги и това е . И това само на газ . Цъкам едно по едно - опа , като разкача дебитомера - спира да колебае . Сложа ли буксата и айде пак проблемата . Отваря се веднага дебитомера , и там дето му е пистата , има едно кръгло - зъбчато такоа пласмасово , черно . беше между едното трийсе и другото трийсе . Гледам , човката му на тоа дебитомер , много в края на пистата седи , като я държа мааааааааалко по-към средата на пистата - оправят се оборотите . Викам оооо , пренастройва се - и тъй се и случи , завъртях тая зъбчатка така , че да се поотпусне ли деа знам пружината , че да се премести човката . Ся гоуфа бяга , държи стабилни обороти , само разход да засека и ще съм идеалка .
та , не пиша , че да се пофаля , ами да дадете акъл коуеги - добре ли съм постъпил или съм спаружил ситуацията ....

- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
С дебитомер шега не бива!
Най- много да си окъкъл нещо с тези настройки на око.
Най- много да си окъкъл нещо с тези настройки на око.- bodlio_
- Автомобил:
- Двигател:
И на мен ми мени от време на време обороти 2.0/115 и аз мисля да почистя клапата и ще пиша какви са резултатите 
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
alex_zazy написа:С дебитомер шега не бива!Най- много да си окъкъл нещо с тези настройки на око.
много пъти съм чел,че е така колега,че не се пипа колелото,но и много пъти също съм чел как колеги го барат и настройват на око и слух и са доволни често. в крайна сметка как да разберем правилно ли ни е настроен дебитомера и дали някои предишен собственик или пишман майстор не си е правил експерименти.питам че и моя дебитомер май не ми вдъхва доверие нещо.
поздрави!
- basis4eto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
от доста време сам съм си настроил дебитомера и газовото , понеже си походих на майстори , на компютри и газ анализатори и нищо . проблеми или на студен или на топъл двигател . исках по тая кола да не пипам с ръчички , ама не се сдържах . настроих си ги и лятото ми даваше 13 разход газ на стъпка с климатик . доста добре за тоя мотор мисля . Зимата пак толкоз , ама си паля на бенз и веднага обръщам на газ , без тън мън . спека е че спирах доста често като пътувах с колата насам натам из града да си го настроя всичкото , но за 2-3 деня всичко си дойде на мястото . друго е че един майстор ,от прочут сервиз до кръговото за дървеница / доста хора ще се досетят / ми каза , че дебитомера нямал никаква роля при работата на двг на газ ....
поздрави и нека всеки който се чувства уверен в своето ноу хау , да си ги прай тея раоти сам и да му е мирна глъъътъ .
п.с. настройките ги прая на ухо , не на око , нали съм музикантче
поздрави и нека всеки който се чувства уверен в своето ноу хау , да си ги прай тея раоти сам и да му е мирна глъъътъ .п.с. настройките ги прая на ухо , не на око , нали съм музикантче
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
basis4eto написа:от доста време сам съм си настроил дебитомера и газовото , понеже си походих на майстори , на компютри и газ анализатори и нищо . проблеми или на студен или на топъл двигател . исках по тая кола да не пипам с ръчички , ама не се сдържах . настроих си ги и лятото ми даваше 13 разход газ на стъпка с климатик . доста добре за тоя мотор мисля . Зимата пак толкоз , ама си паля на бенз и веднага обръщам на газ , без тън мън . спека е че спирах доста често като пътувах с колата насам натам из града да си го настроя всичкото , но за 2-3 деня всичко си дойде на мястото . друго е че един майстор ,от прочут сервиз до кръговото за дървеница / доста хора ще се досетят / ми каза , че дебитомера нямал никаква роля при работата на двг на газ ....![]()
![]()
поздрави и нека всеки който се чувства уверен в своето ноу хау , да си ги прай тея раоти сам и да му е мирна глъъътъ .
п.с. настройките ги прая на ухо , не на око , нали съм музикантче
да добър разход си постигнал,браво!и аз така ходих по диагностики и газанализатори и нищо-18/100!
накрая сам си я настроих и сега и горе-долу добре разхода,ама и има кво да се желае още...колега ти какво направи,охлаби малко пружината на дебитомера ли-обратно на часовниковата стрелка,нали?така клапата се движи по-леко.инъче дебитомера си има значение и на газ дори и да не етолкова голямо,както на бензин.от опит знам.
- basis4eto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
зависи при кой в какво положение е дебитомера . моя беше с изтъркана писта и си взех нов , и заводското както е , ми държеше обороти като изфорсирам- 900-1000 , и врътнах 2-3 зъба обратно на часовниковата и ся като изфорсирам и падат директно на 800 без колебание - дори и на климатик .
- zeroheat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
alex_zazy написа:За моторчето не трябва да има проблеми.
ти си лесен
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”