чистачка на 5та врата Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Re: чистачка на 5та врата Голф 4

Мнениеот DimoNN » Нед 03 май 2009 12:33

мерси Стиви!:) добре, че не упорствах много с напъването :mrgreen: ами погледнах машинката и за да се оправи проблема трябва да се свали изцяло всичко и да си играе човек да разглабя.. нямах време за тая операция и си закачих наново кората... ще го мисля друг път... междувременно някой от вас ако реши проблема да сподели в детайли (ако може и снимки) какво и как е направил...

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Нед 03 май 2009 16:47

Ето за какво става на въпрос. Само че неможах да разбера как се вади тръбичката от механизма ?!
Колегата Malok да помага !!!

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна от gomez на Нед 09 авг 2009 17:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Нед 03 май 2009 21:37

Пич ти си извадил цялата ос със зъбните колела. Тръбичката е черната пластмаса от долу, но явно така е клеясала че не излиза...
Да не забравиш да извадиш самата пръскалака!

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Нед 03 май 2009 22:09

Ще чакам да се прецака съвсем и тогава ще я разкоствам. Засега не тече - просто пръскалката се движи с чистачката.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пон 04 май 2009 5:03

а дали не е тъпо да се чака докато се прецака, в смисъл ако може от сега да се смаже нещо, че да не се движи и да не се прецаква... пишете плс хората, които сте правили манипулацията... гомес браво за снимковия материал

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пон 04 май 2009 8:37

И при мен пръскалката преди време започна да се движи,но си помислих че това е някаква екстра която нее работела mhihi mhihi
Иначе съм разглобявал корите на задната врата и не тече от никъде и засега си имам ефектна чистачка с пръскалка :mrgreen:

Потребителски аватар
batkotivalio
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Пон 04 май 2009 10:19

gomez написа:Ще чакам да се прецака съвсем и тогава ще я разкоствам. Засега не тече - просто пръскалката се движи с чистачката.

Спокойно вече е прецакана!
Или ти е скъсана тръбичката в остта или в пластмасовата основа се е разбила (превъртяла)... и двете са съпроводени с изпускането на по-малко или повече вода във вратата!
Последиците от водата:
- прецакан микропревключвател в бравата за светлината в багажника
- клеясал механизъм в моторчето на чистачката
- а напред във времето и изгнила врата може би, кой знае...

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пон 04 май 2009 10:47

Добре де кажете как да избия тръбичката ? Покажете на някоя от мойте снимки кое се отделя и как ?

Потребителски аватар
batkotivalio
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Пон 04 май 2009 20:04

Изображение
Пластмасата се отделя с тръбичката, но ако е клеясала горе към пръскалката пробвай да напръскаш с нещо...

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пон 04 май 2009 20:58

Благодаря !!! :beer
Ще се занимавам някой ден !!! :да:

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Вто 05 май 2009 10:20

Колеги, намерих как изглежда въпросната тръбичка. Но в ЕТКА няма отделен номер. Как да я намеря ?
В "направи си сам" един колега пише, че си я е купил за 10-11 лева ?!
Не е ограденото в червено - така намерих снимката в нета ! А този кит дали може да се намери ?

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 06 май 2009 11:44

супер много се кефя :banana голямо благодаря на всчки включили се в дискусията и на създателя на темата и най-вече на ГОМЕС за снимковия материал! :bowdown :bowdown успях да спася положението, защото проблемът при мен се появи веднага след като прочетох темата - буквално!!!... от тогава не ползвах чистачката изобщо (това беше миналия петък). Какво направих- свалих чистачката и целия комплект, общо взето стигнах до момента в който гомес се е отказал. След това стъпките са: маха се пръскалката отгоре (с леко въртеливи движения и издърпване). След това там където беше пръскалката се наръсва обилно със спрей AB80 (или WD40) за да се разяде ръждата и да се посмаже малко (там са 2 концентрични тръбички (тази за течността е вътре в тази която движи чистачката)). След това с едната ръка хващате голямата тръбичка а с другата черната пластмаса (в която влиза маркуча за течността) и с много леки въртеливи движения издърпвате по посока на черната пластмаса. Тази черна пластмаса е излята заедно с една месингова тръбичка (вижте снимката на гомес с repair комплекта). Оказа се, че между двете тръбички вече има ръжда и е почнало да заяжда. С много фина шкурка почистих месинговата тръбичка от наслоената ръжда (която е дошла от другата тръбичка). след това наръсих обилно вътрешността на голямата тръба(не тази за течността) и с едно парцалче напоено пак със този спрей избърсах хубаво мръсотията прокарвайки парцалчето през тръбата многократно във всички посоки. Следващия момент е избърсване на всичко и много стабилно гресиране навсякъде- по зъбните колелета, тръбичката за течността я гресирах отвън, а другата отвътре и след това всичко се връща както е било. Много е важно да не изгубите едно О-пръстенче (червено гумено уплътнение) което се напъхва след като съедините двете тръбички между двете преди да сложите оратно пръскалката.след което пак сложих малко грес дори над уплътнението. Слагате всичко по обратния начин и всичко е ОК както преди:) ЕДИН СЪВЕТ- направете манипулацията колкото се може по-скоро- не е никак сложно, не пускайтезадната чистачка преди да сте го оправили, може все още да имате шанс да спасите положението... УСПЕХ!

Zafrumi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zafrumi » Чет 21 май 2009 15:10

Здравейте!
При мен проблемът е частичен - само се вкл. сама чистачката, иначе пръскането е ОК. Някой все пак гледал ли е кабелите, които влизато от вратата към купето?

Потребителски аватар
Malok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Malok » Чет 21 май 2009 16:53

gomez написа:
Изображение
Изображение

Гомез тръбичката която се чупи е тази дългата медната а това което питаш как се вади леко с клещи и дърпаш и излиза ,поне при мен излезе

0898710503 ми е тела че аз съм ти го затрил като смених телефона и няма как да ти звънна да се чуем да ти обясня.
искам да се извиня но нямам нет в нас и по рядко влизам сега и се пак дрънни един тел да те светна ко съм правил аз да не окепазиме нещо :P нямам време да опиша какво съм правил.

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Съб 23 май 2009 20:05

Ще ти звънна. До сега бях в командировка !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”