Пич трябваше да го нагрееш преди да го блъскаш.
(аз поне така напраих).

Проблем с чистачките на Г4
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Проблем с чистачките на Г4
Бе много неща можеха се направят ама в неделя по обед тръгнах го разглобявам пред блока/инструменти малко ,гараж нихт/ нямам много опций.Иначе с шлайфане и флашка резбата се възстанови
- ама трябваше да си ида до Карлово с една чистачка и там в гаража 

-
- Автомобил:
- Двигател:
при мене проблема е индентичен както е писал колегата.Обаче след като свалих една от капачките на дяното рамо на чистачките разбрах че не мога да извадя раморо което е на шлици и се отказах да не счупя нещо .някой колега да обясни как се е справил с тази задача 

- golf777
- Автомобил: mk2 gl 1990
- Двигател:
- Контакти:
Warcraft написа:при мене проблема е индентичен както е писал колегата.Обаче след като свалих една от капачките на дяното рамо на чистачките разбрах че не мога да извадя раморо което е на шлици и се отказах да не счупя нещо .някой колега да обясни как се е справил с тази задача
пръскаш и с дървен лост или трупче подпира от долу и с чука по него,то рамото мърда леко от ябълката но няма да го шчупиш

- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Вдигаш чистачката да не оказва сила върху стъклото, щото така абсурд да я извадиш. Почваш да клатиш рамото нагоре надолу и напред назад, като съсредоточаваш усилието върху шлиците (не знам как да се изразя по-добре, съжалявам), от време на време със "Съветника" задължително с нещо подложено и така... като се умори ше поддаде... няма де да иде.

-
- Автомобил: VW Passat Variant 4 motion
- Двигател:
Здравейте,
и аз се борих със същия проблем. Много е важно да не се ползва много "съветника" а по скоро да се пръска повечка с ВД40 и да се раздвижва в различни посоки. За съжаление при мен едната шпилка е с развалено покритие и мисля да се ориентирам към нов механизъм.
Успех на всички с подобен проблем!
и аз се борих със същия проблем. Много е важно да не се ползва много "съветника" а по скоро да се пръска повечка с ВД40 и да се раздвижва в различни посоки. За съжаление при мен едната шпилка е с развалено покритие и мисля да се ориентирам към нов механизъм.
Успех на всички с подобен проблем!

Момчета имах същия проблем и го реших много лесно.
Майсторът ми каза следното вземаш една голяма опаковка WD40 и с клечка леко повдигаш гуменото съединение в основанта на чистачката и пръскаш.
Така сутрин и вечер 5-6 дни и се раздвижиха - реших проблема.
Според Вас може ли да се появи отнови вече 1 година всичко е ОК.

Майсторът ми каза следното вземаш една голяма опаковка WD40 и с клечка леко повдигаш гуменото съединение в основанта на чистачката и пръскаш.
Така сутрин и вечер 5-6 дни и се раздвижиха - реших проблема.
Според Вас може ли да се появи отнови вече 1 година всичко е ОК.

hooligan_sk написа:Може ли аз да питам нещо за задната. тя се ползва рядко и като я пусна в началото неможе да си направи пълния ход спира на различни места, така се опитва да направи няколко хода последователно и като се раздвижи с 3-4 минавания се оправя, преди да успее да направи нормален ход изобщо неможе да се спре също такаИначе като вали дъжд или е мокро и се пуска от време на време няма проблем
И при мен се държи по същия начин. Ако някой има представа какъв може да е проблема нека пише?!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”