помогнете да си избера голфче

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
krass1
Автомобил: Toyota Avensis Combi 2.2 D4D 148h
Двигател: 2AD-FTV 2006g

Re: помогнете да си избера голфче

Мнениеот krass1 » Чет 21 май 2009 12:58

Здравей колега,
Карам ГТИ 2е 2.0 115к.с от 93г веднага щом го взех сложих според мен най-добрия ГИ (Фобос) за около 1200лв
карал съм други голфове който са по слаби и вобще несъжелявам ,че съм взел ГТИ-то а в твоя случаи е и още по нов.
Гледаи мнения но накрая ти си направи решението какво ти трябва а не кат я земеш да кажеш абе те ме посаветваха пак аз зех някаква каруца....(понеже няма снимки и по подробна информация)
Ако няма да слагаш добър ГИ разхода на бензин ще си е доста сериозен...
За такива коли или добър ГИ или нищо ... ако мислиш да сложиш обикновенна за 300-400лв и да си решиш проблемите грешиш.....

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 21 май 2009 14:28

[quote="krass1"] За такива коли или добър ГИ или нищо ... quote]

Мале колега ти как се изказа...

Моя съвет е да прецени кара ли му се по-бърза количка или не и тогава отговора я ясен. По-скоро вземи по-новата!

Потребителски аватар
krass1
Автомобил: Toyota Avensis Combi 2.2 D4D 148h
Двигател: 2AD-FTV 2006g

Мнениеот krass1 » Чет 21 май 2009 15:40

skotis написа:
krass1 написа: За такива коли или добър ГИ или нищо ... quote]

Мале колега ти как се изказа...

Моя съвет е да прецени кара ли му се по-бърза количка или не и тогава отговора я ясен. По-скоро вземи по-новата!

Това като положително мнение към мен ли да го приемам или ,че е изцепка която няма нищо общо с реалноста ?

Понеже ГТИ с обикновенна газова е като каруца, докато с добър ГИ и добри настроики си е друга кола .....
ако си мислиш че ГТИ на газ неможе да върви като на бензин , се лъжеш понеже до сега правих донастроки на ГИ-то с лаптопа и постоянно се сменяше колата ту на бензин ту на газ за да се докара едно и също ускорение и мога да ти кажа че в краината фаза нямаше разлика в ускорение до 130-140км .... за по високите скорости сегурно ще има но тях само на магистрала иначе на счупените пътища аз не рискувам....

skorfild
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skorfild » Чет 21 май 2009 17:17

JORDANPAR е прав за парите ,значи незнам абф кво е ама е 150 коня дават ми я 3800 ,а другата 1.8 за 3000 хилки ,решавам си за мен че тия коне нямам толкова ярма да ги храня и ще закупя по слабия двигател на газ ,казаха ми че били перфектни на газ моно-то ,някой спомена че АБФ за тия пари бил бракма ,ще кажа че пича му слага масло 25 лв. литара ,всичко си сменя с ново дал е 800 лв за нов радиатор и ми го дава на тия пари щото ми е познат и видя че имам мерак иначе струва 4200 официално и си заслужава парите ,само че аз си избирам така че пийс ,м/у другото карам всеки ден кола тва ми работата ,но служебен еспейс 2.0 150 коня хайде весел празник на всички именници тук :beer

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Чет 21 май 2009 17:27

Още един глас за GTI -> по- ново, повече екстри, повече мощност! :D

Потребителски аватар
alex929
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alex929 » Съб 23 май 2009 20:32

Най добре карай и двата и после ще решиш.ГТИ е по добрия вариант :drunk

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 24 май 2009 9:44

GTI,няма да сгрешиш и ако двигателя е 2е си супер

И аз така мисля. :да:

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Нед 24 май 2009 9:53

отново спорове и дилеми аз ще кажа само 1 глас за 1.8 за ква бегачка говорим ако е 115 ай стига глупости

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 24 май 2009 10:01

Относно колите, може да е най-мега подържаната кола на света НО си остава 93г, т.е за старо желязо... Тук и в нета има секви дето на 91г искат между 3к и 5к щото била автомат с кожа и прочие глупости, това слабо трябва да те касае, годината си оказва най-голямо влияние. Ето сега например от 2010г това ще се усети значително и цените ще слязат още повече.

По въпроса 97г е най-добре :да:

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Нед 24 май 2009 10:20

Брато каква кола караш в момента?
Аз съвсем на скоро си купих Г3 и моята дилема беше 1.6, 101кс, AFT vs 1.6, 75ks, ABU!
В крайна сметка взех по-слабия, разхода е добър!
НО НЯМА ДА КРИЯ, ЧЕ ПО-НЯКОЙ ПЪТ УМИРАМ ОТ ЯТ /ЗАЩО ПО-ДЯВОЛИТЕ СЕ ПО ЦИГАНИХ ЗА 1000лв ОТ ГОРЕ ЗА ПО-МОЩТНАТА КОЛИЦА!
Вярвай ми, че точно така ще стане!
Съвет не прави моята грешка, взимай ABF и не се чуди!
Остави какво ти говорят разхода, опасноста от пребиване итн, както може да се пребиеш с ПОЛО 1.0 40кс така може да се пребиеш и с 200кс, всичко си зависи от теб.
Освен това този Г3 от 97г има АБС, АИРбег, 4 дискови спирачки които са вентилирани и поне половин път по-големи от другия голф, което означава, че и спира по-добре, което е още един плюс за него, като засилиш кошницата с железния двигател от 93г с 100км/ч от светофар до светофар наистина има опасност от удар заради спирачния път, вярвай ми ще спираш 2 пъти по добре с мощния голф!
Казвам от личен опит!
Дано съм ти помогнал с нещо :beer

Потребителски аватар
cenko1971
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenko1971 » Нед 24 май 2009 12:02

от година съм с GT 1.6 101кс АЕК
още си спомням за една количка дето на задницата пишеше GTI
а под капака DOHC да му се и не видят тез "1000" лв.
вземай ГОЛЯМАТА :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Нед 24 май 2009 12:52

Колега ако ГТИ-то има климатик го взимай на 100% ако не и не си съзтезател си вземи 90ката, това при положение че и по 2те няма ръжда ако по-старата има ръжда по-добре си купи по-новата.

Потребителски аватар
kocho_pushacha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocho_pushacha » Нед 24 май 2009 21:45

Колега взимай ГТИ-ката и не се чуди :bowdown .Двете коли нямат нищо общо освен купето а и там ГТИ е доста по красиво(говоря без тунинг).
По бърза(и то доста) :twisted:
По добри спирачки
По нова
Повече екстри
Някой може да каже за разхода нещо но едва ли ако тая 1.8 не е на газ е много по икономична напротив ако караш такъв копач на бензин може да се хванеш за главата колко лапа
Не бъди глупав :beat_butt2 и взимай по добрата и по хубавата кола :wink:

kurgan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kurgan » Нед 24 май 2009 22:11

Колегата по нагоре е писал,че няма пари да храни толкова коне.Ама няма кой да чете.Избрал е 1,8/90кс.
Няма да е бегачка,но е добър двигател и на газ ще му е евтино да се вози.По магистралата ако кара с 150 вместо със 130 спестява 6 минути на 100 километра,според вас заслужава ли си???Тия 90 коня,ще си дърпат колицата с 5 човека и багаж,преспокойно със 130км/ч.При разход 8 на 100(газ).Ако човек е семеен и не се прави на състезател като търкаля стари кошове,та били те и 150 коня.Е нормално и разумно да избере по-икономичния вариант откадето и да го погледнеш(гориво и консумативи).
И помислете само от началото на тая година,колко млади хора загубиха живота си,за да се доказват с 20/30 коня отгоре какви големи карачи са.Според мен 6 минути никой няма да оправят.
Успех!

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 24 май 2009 22:15

Айде и аз да се включа. Значи щом казваш, че и двете дса еднакво запазени вземай ГТИ. Едно, че 97 има много подобрения конкретно по ГТИ, спрямо по-старите и второ че на старата кола й се гледат годините. Ако вариантът беше ГТИ 93, 1.8 97 щях да те посъветвам 1.8. Освен това моторите на ГТИ са сред най-добрите на ФВ въобще правени - говорим за характеристики и здравина. Има и друго правило - колкото е с по-мощен мотор и повече екстри една кола, толкова по-качествено е всичко в нея. Ест, вземайки си ФВ с еприготви за тракане и развалени елстъкла, но въпреки всичко са мн добри коли.
Единственото притеснително за ГТНИ е, че не знаеш как е каран. Принципно обичат да ги цедят. Съветвам дте да ги прегледаш основно на майстори и да си вземеш по-добрата. Но пък... 4 години разлика. Освен това имай предвид, че ФВ харчат доста, и това че е 1.8 не ти гарантира много по-нисък разход. Успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”