Смених тръбичката за картерните газове. Уви проблема не се оправ иот нея. Преди няколко дни пътувах и колата беше с нестабилни обороти и висок разход - дори и при 90 км/ч. След спиране за около 2 часа - проблема отшумя и изчезна до следващия път.
колега търси просмукване на въздух след дросела ! писах в друга подобна тема ,че е възможно от просмукване през "О" пръстените на колектора . въобще - въздух!
На първо четене на компютъра излезе, че не ми работи ламбда сондата. Другата седмица ще я сменят и ще продължат тестовете. Има съмнения за една черна кутия, коато се намира върху въздушния филтър на входа на въздуховода, но му забравих името как се казва.
А ето ти и универсална ламбда сонда за 38 лева с доставката от ибей. Дойде за 4 дни, днес го монтирахa на Вентото. със същия мотор съм. Работи както се очаква от нова сонда. Споделям, за да не даваш луди грешни пари.
Днес в сервиза на Bosch ми смениха ламбда сондата, но проблема не се оправи напълно. Определено има подобрение, но ефекта от проблема пак се появява. Казаха ми, че вероятно и дебитомера е за ремонт (смяна), но реших да покарам с новата сонда и да видя резултата. Сега проблема не се появява на всеки светофар, а да речем на всеки трети. Не съм тествал какъв е разхода сега.
Ако си купя спрейчето за този дебитомер и го почистя (без да го отварям) дали ще има някакво подобрение?
да! определено ще има ефект! но, да не мислиш ,че българските филиали на Бош не пазаруват от е-бей?!българския тарикат е навсякъде и така цака клиентелата ,че нямам думи!има майстори които влагат техни части от сруго евтино място и ги пускат за оригинални ,а оригиналните ги пазят за баровците! игри много! друга тема!
тъй като си взех ламбда сондата от познат - директен вносител на Bosch - гарантуирано си е оригинална. В бош сервиза ми искаха 180 лв за нея.
По проблема с моята кола: Проблема ми с оборотите остава - въпреки новата сонда. Заснел съм оборотомера на клипче от което се вижда какво точно ставас оборотите, когато спра на светофар. Освен това когато подам газ имам чувството че първоначално колата дърпа леко назад и след това започва да набира. Тази вечер на един светофар в задръстването угасна. Случва се за първи път. Във високите обороти нямам проблеми за сега.
Чудя се дали ще да е от този дебитомер или от моторчето на дроселовата клапа?
проблемът ти е механичен/поема въздух от някъде/ или във високите токове .тези проблеми не се хващат с Ваг Ком и др. кодочетци с които разполагат сервизите! използва се Мотор тестер за високите токове и сериозен преглед на механиката свързана със смесообразуването.успех!
Не знам какво значи това. Прегледал съм всички меки връзки, всички маркучи и всички тръби. Мислех си, че е от тръбата за картерните газове, но уви - оказа се, че не е от нея. Смених и ламбда сондата, защото компютъра на Бош показа данни извън диапазона. Друго, което съм правил за този проблем е нови свещи и смяна на горивния филтър, но и това не помага. Сега съм се насочил към дебитомера, но някак си не ми се дават 400 лв само за да се окаже, че не е и това.
Сега смятам да си купя "прословутото" спрейче и да почистя термо елемента. Не знам как да тествам това моторче на дебитомера.