Питама защото като чели има едно схващане че на нов автомобил се слага синтетика ,като навърти известни километри се минава на полусинтетика ,а на стар минерално. Да различните масла може да имат различна плътност но това не изключва възможността да ползваме и синтетично пак с такава плътност която желаем. Специално полусинтетика се слага най много щото си мислим че като неможе да си позволим синтетика правим компромис със полу ама тя доколкото знам има съвсем малко такава ( ако не греша около 10 % ) . Незнам ,несъм напълно наясно с тия масла но поне с такива впечатления останах от това което четох тук и там .
viewtopic.php?t=37407&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=[/url]
Масло за Голф 3 ГТ 97г. AFT
Re: Масло за Голф 3 ГТ 97г. AFT
Аз също съм с АФТ ДЖИ-ТИ 1.6 101к.с.96г. на 143 хил.км.И време е да сменям маслото.Досега незнам с какво масло съм я карал.Някой ще ми каже ли какво масло е подходящо за този вид двигател?...
слагай Mobil 10w40 полусинтетика и няма да сгрешиш. аз съм с АЕК мотор 1,6 101 коня карам вече 12000км с това масло и сам долял 400 грама , двигателя мърка с него. може да сложиш също полусинтетика на мотул или кастрол
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пък съм с точно такова на Мобил и изобщо не го препоръчвам
Маслото е турско и не е от най-качествените. При мен разхода на това масло е доста голям.
Бих препоръчал Мотул.
Маслото е турско и не е от най-качествените. При мен разхода на това масло е доста голям.
Бих препоръчал Мотул.
- protoberans
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сложи си колега мотул 10в40 както те съветват за 80 лева и да не пропуснеш да дойдеш пак след 9000 километра да кажеш как ти харчи и от него 
-
Dino18
- Автомобил:
- Двигател:
Харченето на масло може да няма нищо общо с вида масло ,което даже мисля е в по-честия случай.
- protoberans
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dino18 написа:Харченето на масло може да няма нищо общо с вида масло ,което даже мисля е в по-честия случай.
С вида на маслото може да има, обаче с марката когато спецификациите на X на брой марки са аналогични няма.
-
Dino18
- Автомобил:
- Двигател:
Аз по скоро се притеснявам бутилката с маслото което си купувам да не е пълнена в някой гараж или цех на село.
- dsg1980
- Автомобил:
- Двигател:
полусинтетика 10w 40 ,аз лично съм с Devinol и съм доволен,за мен лично наливните масла във варелите имат шанс да са по малко ментета от бутилираните,но всичко е на късмет
-
vankata85
- Автомобил:
- Двигател:
Моторекс 10W40 полусинтетика 62лв 4литра.Много добро малсо швейцарско е няма ментета аз си карам всички коли които сам имал досега с него и няма ядове.имам около 260 000км с него на различни автомобили на голфа имам 2 смяни с това масло и не го пипа .Голфа ми е АБФ мотор. 

-
Dino18
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност добра идеа е всеки да сподели ,ако знае по какво да разпознаваме маслата менте и то най-вече докато е още в тубата, а не след като си го сипали .Даже се съмнявам дали ще бъде разпознато и след като сме го ползвали , по скоро ефекта от такива масла ще е в много по- късен етап от експлоатацията на автомобила.
-
Ombre1
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 2E 1994
BP 3000 си слагам аз от 4 години насам на мойто голфче gti 2.0 115 коня и нямам и един грам загуба за 10 000км,отначало гореше по малко де,но след като смених гумичките заспа
.не си спомням цената но не беше скъпо.Доколкото знам при смяна на маслото се сменя маслото и масления филтър само.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Dino18 написа:Всъщност добра идеа е всеки да сподели ,ако знае по какво да разпознаваме маслата менте и то най-вече докато е още в тубата, а не след като си го сипали .Даже се съмнявам дали ще бъде разпознато и след като сме го ползвали , по скоро ефекта от такива масла ще е в много по- късен етап от експлоатацията на автомобила.
Аз си купувам маслото от вносителя за дадената марка....
Ако е Мотул-от Проспиид и тн...
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
здр колеги.смених на скоро гарнитура на капака на клапаните и гуми4ки на клапаните с нови марка елринг.смених маслото с мотул 6100.преди смяната карах с мобил супер ,но го горе6е яко.усамних се в гуми4ките и ги смених,и маслото смених уж с хубаво мотул 6100 но ефект-никакав
когато сипах мотул 6100 10в40 бях на 144500км.на 146300 смених гуми4ките и гарнитурата на капака като вярвах 4е те са виновни за големия разход.на 147000 долях до максимум,сега сам на 148000 и маслото е 1мм под минимума.така излиза 4е за 2500км хапва 1 литар масло.преди 5000 км мерих компресията-бе6е около 13.ве4е не знам-аз ли сам карък та попадам на менте масла или не6то става с мотора.трябва да от4ета и факта 4е редовно я настъпвам и влизам в 4ервено но 4ак па такъв разход?вазможно ли е разхода да се далжи на това 4е я понастъпвам добре?
аз пък си карах със некво наливно valvoline 15w40 и си носех 1-2л за да пълня, но за 2 сменяния не можах и 100 грама да долея
след тоя сложих некво уж хубаво 50тина лева дадох за 5л и едното бутало се показа
,не беше прескочила зъб масло имаше не беше прегряла не я хастъпвах повече от 4000 и замина, след това майстора направи сичко и ми каза на 2к да сменя маслото с тотал некво уж, смених го и за 10к пробег изгори 2-3литра-направо се шашнах викам си то след ремонта сиг е нормално, и ся си намерих едно мн хубаво наливно 15в40 българско е мисля но не го пипа и колата се държи стахотно с него 
след тоя сложих некво уж хубаво 50тина лева дадох за 5л и едното бутало се показа Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”