фарове Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: фарове Голф 3

Мнениеот tisho_psg » Вто 28 юли 2009 4:57

Аз няма да ти казвам "абе" а само колега.Във случая става въпрос за това дали късите светлини са "външни" или "вътрешни".Никой не говори за заслепяване.Не разбирам какъв е проблема,когато късите са вътрешни а дългите външни (както казва колегата,че е било при рендето)?Не зная за кои правилник пишеш ти и не създавам никакви ИНТРИГИ.

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Re: фарове Голф 3

Мнениеот valkilmera » Вто 28 юли 2009 13:52

В случаят,за Голф 3 по средата са за дълги светлини!!!
Обяснявам:
-Двусекционният фар на Голфа,няма възможност за реглаж на секциите по отделно и се регулират едновременно!!!"Чичко Немец" е решил късите да са в края,а дългите по средата.Самият рефлектор е направен така,че винаги вътрешните звена да светят по нагоре от външните.
Ако имаше реглаж по отделно за къси и дълги нямаше да има проблем да се преметят два кабела и по средата да са ти късите,надявам се сега да си ме разбрал!!!
За дневни светлини става да се ползват точно тези секции на фара,защото през денят има повече светлина а дългите ще се забелязват по добре-За това съм съгласен!
Но представи си ако караш така на къси(които са дълги) и заслепяваш идващите срещу теб,за това вече не съм съгласен,както и Органите ще те предупредят с някой наказателен акт и тнт.
Успех и много безаварийни!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”