странен проблем с ел стаклата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Re: странен проблем с ел стаклата

Мнениеот toshara » Чет 06 авг 2009 16:45

Как са ти дали книжка питам аз.. България се пише с ГЛАВНА буква и с Ъ не с А!!!надолУ,не можеш се пише разделно,оф извинявайте не се сдържах и аз

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Чет 06 авг 2009 17:36

toshara написа:Как са ти дали книжка питам аз.. България се пише с ГЛАВНА буква и с Ъ не с А!!!надолУ,не можеш се пише разделно,оф извинявайте не се сдържах и аз

Няма да го превръщаме в граматически и правописен форум, но "надолу" се пише точно така както го виждате.
Ясно е, че осрахме темата, но дано човека намери от къде идва проблема със стъклата.

Потребителски аватар
marto_pepa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_pepa » Чет 06 авг 2009 17:45

Ясер написа:Мдаааа.....значи има още един -два варианта.
Впрочем като не работят и всичките ли не работят?

Сега се зачетох из предните отговори и..... колега, не се карай на хората за релетата, защото не ти е ясно. Твоята кола НЯМА релета за посоките на движение на стъклата! Във всяка врата има по един електронен модул , прикачен към двигателчето, което движи стъклото. Тези релета, за които ти говоря са при бушоните и нямат пряко влияние за посоката на движение на което и да е стъкло. Обаче някое от тези релета захранва цялостно системата за стъклата. Като едното нищо може да се окаже, че някоя от пластинките на това (захранващо) реле е нагоряла и понеже се влияе от това, дали колата е на контак и от бутона на шоф. врата е възможно паразитно да се захранва и за това да се държи неадекватно

Сега като се загледах в аутодата забелязвам следното.
- (маса) на всичките ел. стъкла се намира до акумулатора. Виж да не е разхлабена или окислена.
+ (12в) взима от два бушона. номер 14 и номе43. Проблема е къде е номер 43, че нещо не мога да го схвана.

Ако се сетя нещо друго ще ти пиша.

П.С.
Друг въпрос.
Стъклата не работят само от шоф. страна или и от кочто и да е врата съответното стъкло не работи?

да знам че са в вратата а и при бушоните ненамирам други затова помислих че колегата говори затях а и когато натискам бутона на вратата нищо не чувам да цъка

Потребителски аватар
marto_pepa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_pepa » Чет 06 авг 2009 17:49

toshara написа:Как са ти дали книжка питам аз.. България се пише с ГЛАВНА буква и с Ъ не с А!!!надолУ,не можеш се пише разделно,оф извинявайте не се сдържах и аз

Как са ти дали книжка???? Господин правопис . а и ти нали я взе с един буркан боб.

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Чет 06 авг 2009 18:51

Е то като не работят няма и как да цъкат. По-важното е до колкото разбирам, че всички стъкла умират едновременно.
И все пак клоня към проблем в маншона или ако не е в самия маншом е възмжно да е буксата при колонката. Имал съм случай заради скъсана маса (кафевия кабел) във шоф. врата да не работи адекватно стъклото на предна дясна.
Ако имаш пробна лампа дръпни маншона и виж дали има напрежение между дебел кафяв кабел и дебел червен кабел , когато колата е на контакт и когато не е. Също така виж дали идва и + на един по-тънък черен кабел. Черния е 12в при контакт.

И пак да не забравиш за масата около акумулатора.

Успех.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Чет 06 авг 2009 20:14

Проблема е къде е номер 43, че нещо не мога да го схвана.-Това е би-метална пластина прилича малко на предпазител намира се в горната час на бушонерата(наи отгоре в ляво с алуминиев корпус мисля е) но при описаните симптоми едвали е то проблема.

Потребителски аватар
marto_pepa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_pepa » Чет 06 авг 2009 20:29

Ясер написа:Е то като не работят няма и как да цъкат. По-важното е до колкото разбирам, че всички стъкла умират едновременно.
И все пак клоня към проблем в маншона или ако не е в самия маншом е възмжно да е буксата при колонката. Имал съм случай заради скъсана маса (кафевия кабел) във шоф. врата да не работи адекватно стъклото на предна дясна.
Ако имаш пробна лампа дръпни маншона и виж дали има напрежение между дебел кафяв кабел и дебел червен кабел , когато колата е на контакт и когато не е. Също така виж дали идва и + на един по-тънък черен кабел. Черния е 12в при контакт.

И пак да не забравиш за масата около акумулатора.

Успех.

мерси пс. мисля че ако е прекъснат проводник в маншона няма да работи само даденият прозорец а не всичките а и ще се ебава всеки пат по-различен начин а не точно по тази последователност която ти описвам. мисля си дали няма някое забутано реле за време някаде или дали няма някаква зависимост с централното защото като започна да ми прави номера го изключих от буксата. а за" бутона " имам предвит този на колонката кото играе роля при отворена врата защото при отваряне на вратата работят извесно време но като я затвориш спират и краи а преди като запалиш пак трагват а сега нъц

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Чет 06 авг 2009 22:33

Захранването на всички стъкла идва от една и съща точка. Плюса е общ, както и масата. Всички стъкла се захранват от едно и също място. Идеята е, че ако се тръгне назад по веригата може да се открие проблема.

Не се засягай, но си мисля, че в момента само си чешем пръстите на ръцете, а ти нищо не проверяваш в момента. Не споделяш проверил ли си нещо или не. Тоест това цялото мое писание има ли смисъл или не.

Успех

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 06 авг 2009 22:37

marto_pepa написа:

Как са ти дали книжка???? Господин правопис . а и ти нали я взе с един буркан боб.

държиш се профански (само не ми казвай "ама те почнаха...") и на всичкото отгоре, когато някой ти дава акъл, не спориш с него, а проверяваш какво ти е казал първо.
не мисля че заслужаваш някой повече да се хаби с тебе...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”