относно спирачки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bobie7
Автомобил:
Двигател:

Re: относно спирачки

Мнениеот bobie7 » Сря 25 ное 2009 21:56

Здравейте всички, нов съм във форума и това ми е първият коментар. :)
Изрових тази тема с търсачката, защото имам подобен проблем, надявам се да ми помогнете.
Значи купих си голф 3 1994 внос, днес минах през кат, и по-късно при наши хора в сервиз за да му сменят консумативи( масло, филтри, водна помпа,ангренажен ремък, и проверка на ходовата част като цяло). Та всичко ок , хората ми направиха колата за 2 часа и половина и ми я върнаха, но ме предупредиха да внимавам с спирачките. Казаха ми че и предните и задните са чисто нови( най-вероятно сменени от предния собственик) и че задните(барабаните) може да опират. Трябвало аз да го проверя като се кача на по-дълъг път, без да спирам често и след като спра да пипна барабаните дали парят. Нямах тази възможност днес, но забелязах че на светофар(дори на наклон бях) тя стои на едно място, без да съм натиснал спирачки и отделно ако помъча да дръпна ръчната е доста трудно. Бая ръка трябва да имам за да я изпъна докрай. Та мисълта ми е, че определено опират. Смятата ли, че е така или е нещо друго в барабаните за което нямам понятие? и ако да , какво да правя :(
П.С: тези ''наши хора'' които споменах, сервизът им е извън Пловдив и не ми се разкарва пак, ако е за нещо дребно.
Благодаря ви. :)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: относно спирачки

Мнениеот emo-gar » Сря 25 ное 2009 22:45

Към всички,които са писали в темата:задните БАРАБАННИ спирачки имат механизъм за автоматично "обиране" на луфта накладки/барабан.При подмяна на накладките(задните изкарват едно поне 80-100к. км.!!!)е необходимо извесно каране по пресечен терен(демек да се ползват спирачки)-ами от опит -едно 200-300км.Целта е да "припасне " феродото по старите барабани.Важна подробност е проверката на номиналния диаметър на барабана,общо износване над 1мм(по диаметър)го прави негоден,да не говорим че формата изобщо вече не е цилиндър,а някакъв пресечен конус и контакта с накладките е минимален.Друг е случая с регулатора на спирачно усилие в задния кръг(правилно споменат по-горе),той също подлежи на реглаж,дори на подмяна(как и колко...).Не дай си боже да ви хванат първо задните спирачки,а после предните :banghead: ...занасянето е сигурно..може да видите(а може и вече да е недостъпно :cry: ) това което се случи навремето със семейното Голфче след поднасяне на трътката...мани,мани.
На каналите на КАТ е коронен номер да се гледа спирачното усилие САМО НА ЗАДНИЯ МОСТ на Голф...е винаги има проблем,я неравномерност,я изобщо го няма.Извинявам се на Германеца,но в случая една Лада има по-сериозно отношение към този възел
Ами толкова спам до сега,пиша малко неконкретно,но е изпитано написаното.Поздрави
А,да не се пренебрегва случая с омасляване(дали от спир. течност,дали от грес-лагер..)това е НЕДОПУСТИМО.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”