съгласен съм със тебе ,аз със джанти 15-ки съм правил 200 на равно със моя голф ,иначе със 16-ките повече от 170неможе -става въпрос за 1.8 моноniikoo_1 написа:ABD написа:Аз казвам какво пише в книжката на колата, а вие ако искате вдигайте и 200. Вземате ли под внимание грешно отчитане на скоростомера ,също и размера на гумите-различен от стандартния за размера. Аз карам с 175/70R13 ,а вие с какви сте карали тогава
Виж сега прозиводителите винаги са консервативни когато дават данни за динамичните показатели на даден автомобил.
Мойта кола и дават 180км/ч, а съм правил 200км/ч, като съм с оргиналните джанти и гуми. Производителя дава, че мога да дигна 82км/ч на втора, но аз съм правил почти 100км/ч, а може и още, защото прекъсвача е на почти 6200об/мин
Ще ти дам пример с Порше 911 производителя го дава от 0-100км/ч за 4.8 сек, а на тестове от то дава реално 4.4 и 4.5 и набира по-бързо от 0-100кмч от Корвет, който го дават от 0-100км/ч за 4.2сек.
И за 1.4 АБД му дават 157 км/ч максимална скорорс, която се постига на 4та скорост, а ако пътя има наклон и го засилиш на 5та скорост какво става.
данните, който ги дават за ускорение също така са при зареден автомобил с два пътници и други условия.
Голфа спира да набира като загрее :(
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мдам... Само по темата са отговорите:Р. BTW и моя го засичах и ми хар4и 8/100 градско.
Сега по въпроса. Един колега ми каза че имал същия проблем и го оправил като си махнал катализатора. Ходих вчера да ми махат моя. Още не съм я тествал напъклно още но съм доволен засега.
Благодаря за мненията, и скоро ще пусна нова тема че нещо като карам с над 120 и почва да се чува някакво виене/свирене като давам газ... като пусна педала спира...
Сега по въпроса. Един колега ми каза че имал същия проблем и го оправил като си махнал катализатора. Ходих вчера да ми махат моя. Още не съм я тествал напъклно още но съм доволен засега.
Благодаря за мненията, и скоро ще пусна нова тема че нещо като карам с над 120 и почва да се чува някакво виене/свирене като давам газ... като пусна педала спира...

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аиде и аз да се изкажа по темата!!!Аз съм с 1.8 моно. Също бях забелязал че като загрее двигателя и сякъш мощността пада, Също бях хвърлил големи съмнения върху катализатора.Махнах го въпреки че беше абсолютно здрав (запазил съм си го ако има нужда да се слага пак). Все още нямам големи наблюдения щото този месец закъсах здраво за парички. Но за ускорението има разлика.Сега на газ ми ускорява като опреди на бензин. Да взема заплата и ще сложа малко бензинец за да я пробвам. В крайна сметка мисля че катализатора има пръст в цялата работа с падане мощността като загрее.
!
Аз все още го имам тоя проблем със загубата на мощност след загряване, а нямам катализатор. Както каза един колега (ABD ... да е жив и здрав) ще слагам една добавка за прочистване на инжекцията, дано помогне! Само се притеснявам, че съм на газ, а тя явно се слага към бензина... 

- milkinis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За всяка добавка начина и пропорцията мисля са различни ,така че купуваш ,четеш и сипваш...
Тази ,която аз си бях взел на Редекс за почистване на инжекциона се сипваше мисля първоначално 20 грама на 10 литра и след това по 10гр/10л при всяко зареждане. Аз я карам малко на око щото не ми се занимава да гледам разделенията
и сипвам преди да сипя бензина поне така знам. Ако не е правилно здраве да е 

- kvalev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ABD написа:Абе колега как ги достигна тея 175 км/ч като по книга на тоя мотор му дават 157км/ч? Иначе аз съм със същия мотор и съм доволен не е чак толкова неикономичен ,а и за тези коне си върви прилично според мен. Ако те влече скоростта ,както писа колегата преди мене си вземи нещо с повечко кобилки. А и този двигател не е хубаво да се претоварва аз например не го карам с повече от 100-110 км/ч ,вдигал съм му максималната скорост обаче имах чувството ,че ще му хвръкнат буталатаРазхода е нормален около 8/100 в града а на дълго около 5.5-6/100, но ако го вкарваш в много високи обороти е нормално да ти гори повечко.
Ами по магистралата на газ при това.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм слагал газ. На бензин губи.
Махането на катализатора не помогна... като не е загряла сега върви наистина още пове4е.. оба4е вдихне ли 80 и нещо градуса..... и се спъва да я е...
Може ли да е от съединител, свещи, палец на делкото? защото това са нещата които трябва да сменям скоро!
А и още нещо забравих да спомена... Като съм спрял и дам ряско газ, се замисля малко преди да тръгне да вдига обороти... ако дам плавно си ги вдига.. но не и ако дам рязко газ до дупка........ нормално ли е това?
Благодаря предварително за мненията.
Махането на катализатора не помогна... като не е загряла сега върви наистина още пове4е.. оба4е вдихне ли 80 и нещо градуса..... и се спъва да я е...
Може ли да е от съединител, свещи, палец на делкото? защото това са нещата които трябва да сменям скоро!
А и още нещо забравих да спомена... Като съм спрял и дам ряско газ, се замисля малко преди да тръгне да вдига обороти... ако дам плавно си ги вдига.. но не и ако дам рязко газ до дупка........ нормално ли е това?
Благодаря предварително за мненията.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”