проблем с дебитомера

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Re: проблем с дебитомера

Мнениеот Lifeguard » Пон 25 яну 2010 19:13

PitkataJoe написа:При мен Г2 е там, откъдето смуче въздуха, изводите са на буксата отзад. И при теб трябва да е някъде там, нали мери температурата на входящия въздух...

да видях го къде е,ама как се мери тоя резистор,имам мултицет-на съпротивление ли да го меря или?и от къде може да се купи нов? :roll:

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Вто 26 яну 2010 9:27

Мери се на съпротивление. Закачаш мултицета, гледаш показанията, започваш да нагряваш терморезистора (най-лесно с уста, или сешоар). Съпротивлението намалява при загряване и се качва при охлаждане.

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Вто 26 яну 2010 13:49

мерси колега!ще опитам да видя какво ще стане,закачам го на двата извода дето излизат горе от към платkата,нали? :wink:

Потребителски аватар
gogo_lv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogo_lv » Съб 29 окт 2011 20:25

viewtopic.php?f=13&t=259472
дано съм ти помогнал малко :beer

kikata19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikata19 » Съб 29 окт 2011 20:43

карам 4ка 1.8т за смяна на дебитомер съм в момента я карам с откачен деб.колата работи в авариен режим(по тромава е,харчи повече)което е нормално в този случаи.рециклират се в бош-германия,тук в софия разпитвах 1 месец не намерих някои да ги оправя.мисля че не е проблем да я караш така ,но по добре си купи възможно наи скоро. :да:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 29 окт 2011 22:37

Колега, начините, по които се измерва постъпилия въздух при 2Е (като на колегата) и при AGU (като при теб) нямат ниииищо общо!

Я звънни на 0889/578 161 Иван (kombito-tdi). Той е с такъв мотор (е, почти, де!) и май навремето ми беше показвал инфо за временно възкресяване на подобни дебитомери

the beast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the beast » Нед 30 окт 2011 20:04

Здравей,колега!Карам си голфа/1.6 101к.с./от 1година без дебитомер,но нямам проблем с паленето на бензин.Със сигурност разхода на бензин се вдига и няма да върви така добре както с изправен дебитомер.Но аз карам на газ/обикновенна/и там нищо не се е променило.Май още не съм готов да се разделя с около 150лв за нов.Така, или иначе бензина го ползвам много за малко-200,300 метра,а от газта съм много доволен..По-добре е да имаш изправен дебитомер,но разбрах ,че и без него не е болка за умиране/ако си на газ/.

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Пон 31 окт 2011 1:58

имам два дебитомера--единия го взех блокирал отвсякъде от един колега и го разглобих основно--разпробих му дъното и така го отворих-четох доста и питах и накрая ги оправих и двата като цяло.клапите се движат съвсем свободно,което се уверих че е много важно--регулират се от черното зъбно колело.от тва колело пък зависят много неща,както и да е...поиграх си.платката с потенциометъра също я изместих малко пак с леко разпробиване,за да мръдне и да хване на здрави писти.остана ми само този терморезистор на входа на дебитомера да го прегледам и да го замеря бачка ли-тва ми е и основния въпрос като цяло сега-как се мери и сменя ли се и с какъв... ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”