Голф 3 загрява

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 загрява

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 29 авг 2009 22:46

Мился че темата се изчерпя, колегата трябва само да си провери от каде му идва проблема, ние му казахме всички неща които трябва да знае, няма какво да гадаем.
Остава само колегата когато открие дефектра да го отремонтира

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Съб 29 авг 2009 23:14

Аз пък само ще подскажа да погледнат и водната помпа че току виж и позачезнали лопатките щом загрява и без термостат.....

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Нед 30 авг 2009 0:08

Я аз да ви подскажа - термостата като отваря едно нещо, затваря друго!!! Какво ще се случи като не затвори другото нещо - ако искате пробвайте, после търсете добър шлайф за глави... Даже ако ще пробвате без термостат може и преди пробата да дирите шлайф :banana

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Нед 30 авг 2009 1:04

Човек това значи ли че в момента в който ти запече термостата в отворено положение оставаш с глава за основен ремонт - купуваш си нов термостат, попадаш на менте и пак си за основен ремонт?
Я като много знаеш да подказваш се обоснови се като хората . :D

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 30 авг 2009 1:45

Петър Петров написа:Я аз да ви подскажа - термостата като отваря едно нещо, затваря друго!!! Какво ще се случи като не затвори другото нещо - ако искате пробвайте, после търсете добър шлайф за глави... Даже ако ще пробвате без термостат може и преди пробата да дирите шлайф :banana

Просвети ни нас неуките какво затваря термостата след като се отвори при достигане на работна температура? :screwy

Челебиев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Челебиев » Нед 30 авг 2009 7:10

Движението на охладителната течност в двигателя става по два кръга .При затворен термостат(студен двигател)движението става по така наречения малък кръг т.е вътре в двигателя без да минава през радиатора.Когато започне да отваря термостата той едновременно затваря малкия кръг и принуждава цялото количество охладителна течност да преминава през радиатора където се охлажда.Ако се извади термостата работят и двата кръга т.е една част и то не малка от охл. течност се върти вътре в двигателя не минава за охлаждане през радиатора.При това положение двигателя загрява.Може да се избегне загряването при изваден термостат само ако се затапи малкия кръг ако щете и с една дървена тапа .Това е.

Ombre1
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 2E 1994

Мнениеот Ombre1 » Нед 30 авг 2009 12:10

Хмм и на мене ми е интересно каквоо ще затваря отворения термостат?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 30 авг 2009 12:15

Според единия колега дето твърдеше,че не можел да работи без термостат,като отвори големия кръг,затварял малкия.Щях да падна от стола като си прочетох ЛС. :063:

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Нед 30 авг 2009 12:37

ОК! Някой пробвал ли е да изхвърли термостата? Айде някой "учен" да пробва и да напише какво е станало!

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 30 авг 2009 12:43

Карал съм с отворен термостат в продължение на година,че и повече,до сега не съм правил гарнитура или каквото и да е.Карал съм камиони,които са с два термостата,от които и двата са били махнати от предишни шофьори.Не съм правил гарнитура,или кавото и да е.Само не разбрах какво затваря термостата като се отвори?Много ми е интересно.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Нед 30 авг 2009 12:56

Петър Петров написа:ОК! Някой пробвал ли е да изхвърли термостата? Айде някой "учен" да пробва и да напише какво е станало!

4 месеца карах без термостат,сложих го преди седмица като смених антифриза,с изключение че беше с картон отпреде на малка част от радиятора за да загрява що-годе всичко си беше на 6,гарнотурата все още е 6 :)

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Нед 30 авг 2009 13:18

Петър Петров написа:ОК! Някой пробвал ли е да изхвърли термостата? Айде някой "учен" да пробва и да напише какво е станало!

Колега малко се изхвърли с репликата за гарнитурата :).
Единствения проблем на отворения термостат е (респективно липсващия ) е че разхода се покачва защото двигателя не може да загрее.

Ombre1

Мнениеот Ombre1 » Нед 30 авг 2009 14:38

rosen79 написа:Според единия колега дето твърдеше,че не можел да работи без термостат,като отвори големия кръг,затварял малкия.Щях да падна от стола като си прочетох ЛС. :063:

Какакакакака :lol:

Ombre1

Мнениеот Ombre1 » Нед 30 авг 2009 14:44

Pavcho2 написа:

Колега малко се изхвърли с репликата за гарнитурата :).
Единствения проблем на отворения термостат е (респективно липсващия ) е че разхода се покачва защото двигателя не може да загрее.

Точно!Аз също съм карал с отворен термостат!Единствено разхода ми беше по голям и колата мноооого рядко достигаше работна температура(само градско и пак много рядко),нямал съм никакви други проблеми!След като сложих новия термостат колата свали разхода и вече достига работна температура за нула време :).Според мене единствената функция на тоя термостат е да поддържа оптималната за двигателя температура.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Нед 30 авг 2009 15:40

да,аз 1 месец карах без термостат...........и нищо,само където извънграда темп. ми пада на 70 гр.,даже и разхода не ми е толкова повишен колкото казват "специалистите"(които не са никак малко в тази тема :063: :063: :063: :063: :063: :063: )миналата година си карах колата 3 месеца с блкирал затворен термостат,даже ходих така до морето и навръщане понатиснах малко и двигателя завря и изхвърли антифриза! прибрах се на парно и го махнах,сложих друг но и тои явно е менте,защото темп. много "играе"!щО се отнася до "разбирачите" гарнитърата на главата си ми е старата след това прегряване преди година и над 20 хил км. навъртянки.......та така че,от едно прегряване не е задължително да прегори и гарнитурата и да се изкриви главата :да: ,след време този факт може да окаже влияние но поне натози етап вс. е 6,пък ако мислите че след всяко прегряване се сменя гарнитура-лошо няма,маиторите и те хляб трябва да ядът mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”