Неравномерен ход на двигател 1.4 ABD 1992г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Неравномерен ход на двигател 1.4 ABD 1992г.
Колега, прости ме за невежеството но какво означава лоша центровка ? Някой преди това да не е пипал по тая кола ? 

и като е открил тази неизправност споменатия инж. ,защо нея е оправил или е отстранен проблема?драсни някой ред1 

- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Не не, може би не съм пояснил. Споменатия инженер си свърши работата перфектно. Сега мисля, че проблема изчезна.
Колата купих преди 3 месеца. Ако някой е пипал по нея няма как да знам. А центровката е момента на запалване на сместа в цилиндрите в горна мъртва точка (ГМТ) от работния ход на буталото. Центровката се прави по 1-ви цилиндър и се приема, че останалите палят при същия ъгъл, въпреки че не е точно така. Има леки разминавания - незначителни. Количествено центровката се измерва в градуси преди ГМТ.
Колата купих преди 3 месеца. Ако някой е пипал по нея няма как да знам. А центровката е момента на запалване на сместа в цилиндрите в горна мъртва точка (ГМТ) от работния ход на буталото. Центровката се прави по 1-ви цилиндър и се приема, че останалите палят при същия ъгъл, въпреки че не е точно така. Има леки разминавания - незначителни. Количествено центровката се измерва в градуси преди ГМТ.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Не е страшно но стрелката на оборотите плува в рамките на 30-40 об./мин и това ме дразни.Усещам как двигателя заглъхва за част от секундата.
Иии... досега по сервизи подменени:
Според мен е нормално моноинжекцията да си мени леко оборотите.Като сметнеш,че и горивата са ни боза
.
Иии... досега по сервизи подменени:
Според мен е нормално моноинжекцията да си мени леко оборотите.Като сметнеш,че и горивата са ни боза

- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
горивата са ни......вчера заредих и голфа не едвам набира избегаха му конете
моя голф също е моно и да ви кажа не си мени оборотите, държи ги стабилни и не мисля че обратното е нормално.
относно чувстовото че прекъсва по- скоро би дошло от неравномерна работа на всички цилиндри, дължаща се на много фактори (най-вече по запалването) отколкото от отклонението аванса на запалването освен в случайте на големи отклонения.
има ли някаква разлика във "вървежа" след корекцията?

моя голф също е моно и да ви кажа не си мени оборотите, държи ги стабилни и не мисля че обратното е нормално.
относно чувстовото че прекъсва по- скоро би дошло от неравномерна работа на всички цилиндри, дължаща се на много фактори (най-вече по запалването) отколкото от отклонението аванса на запалването освен в случайте на големи отклонения.
има ли някаква разлика във "вървежа" след корекцията?
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Във вървежа не, но се успокои при празен ход.
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Да, но то и нямаше проблем с вървежа.
- NikolaiG3
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз съм със същия мотор като твоя и до скоро имах същия проблем като твоя сменях свещитите кабели палци и така натака та отидох на комп да я видят и се оказа проблема в датчика които е над моното се беше зацапал и го напръскаха с обезмаслител почистисе и колата замърка и още нещо колега моята ламда също е умряло но недава отколонения на мотора успех колега
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Кой е този датчик над моното? За какво служи?
предполагам ,че става дума за температурния датчик на входящия в двигателя въздух.но той при диагностика се установява много лесно дали работи или не!
- jafaar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Двигателя е 2Е (2000 кубика, 8 клапана), колата е голф 3 ГТИ.
Напоследък се забелязва леко (+/-50)колебание в оборотите на свободен ход. Свещи и кабели са ОК. Прави впечатление, че докато двигателя е все още студен, оборотите не играят. Когато двигателя стопли и не съм на скорост, оборотите винаги играят, макар и малко. Знам, че проблема няма да се самоотстрани, а само ще се влошава.
Като разцъкам спирачката мисля, че колебанието става по-голямо. Видях, че има такъв симптом - какво означава той?
Предварително благодаря.
Напоследък се забелязва леко (+/-50)колебание в оборотите на свободен ход. Свещи и кабели са ОК. Прави впечатление, че докато двигателя е все още студен, оборотите не играят. Когато двигателя стопли и не съм на скорост, оборотите винаги играят, макар и малко. Знам, че проблема няма да се самоотстрани, а само ще се влошава.
Като разцъкам спирачката мисля, че колебанието става по-голямо. Видях, че има такъв симптом - какво означава той?
Предварително благодаря.
- yordankl
- Автомобил:
- Двигател:
shockhead
По едно време пита дали трябва разстояние на стъпковото моторче.На моя двигател ABU се оставя наистина 0.5 мм от лоста на дроселната клапа до включване на контакта за празен ход но това при положение че рамото на стъпковото моторче е прибрано максимално.Всъщност изваждаш буксата на стъпковото моторче и се подава 6 волта на два крака виж някъде по сервизните книжки в зависимост от буксата на кой....на мойта беще ако не се лъжа по спомен на 1 и 6.Това вътре си е обикновенно моторче като размениш полюсите върти наобратно.После намираш къде са изводите на ключето за празен ход можеш да ползваш омметър и почваш да регулираш. На руския сайт го има със снимки.
А и после на колата и трябва време да си направи адаптация май се казваше като за целта при мойта можеше като откача акомулатора за известно времи и после запаля компютъра и да си направи сам настройките.
Всичко това да се прави много внимателно и като знаеш какво правиш щото цената на стъпковото моторче е солена..
Ето ти руския сайт с типовете системи за впръскване: http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=page03
По едно време пита дали трябва разстояние на стъпковото моторче.На моя двигател ABU се оставя наистина 0.5 мм от лоста на дроселната клапа до включване на контакта за празен ход но това при положение че рамото на стъпковото моторче е прибрано максимално.Всъщност изваждаш буксата на стъпковото моторче и се подава 6 волта на два крака виж някъде по сервизните книжки в зависимост от буксата на кой....на мойта беще ако не се лъжа по спомен на 1 и 6.Това вътре си е обикновенно моторче като размениш полюсите върти наобратно.После намираш къде са изводите на ключето за празен ход можеш да ползваш омметър и почваш да регулираш. На руския сайт го има със снимки.
А и после на колата и трябва време да си направи адаптация май се казваше като за целта при мойта можеше като откача акомулатора за известно времи и после запаля компютъра и да си направи сам настройките.
Всичко това да се прави много внимателно и като знаеш какво правиш щото цената на стъпковото моторче е солена..
Ето ти руския сайт с типовете системи за впръскване: http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=page03
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
yordankl - Благодаря!
jafaar ако при натискане на спирачката играят оборотите обикновено има разхерметизиране някъде по вакуума. Усеща се чрез спирачката, защото сервоусилвателя използва вакуум за да ни улесни при натискането на педала.
jafaar ако при натискане на спирачката играят оборотите обикновено има разхерметизиране някъде по вакуума. Усеща се чрез спирачката, защото сервоусилвателя използва вакуум за да ни улесни при натискането на педала.
- jafaar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
shockhead, thanks за предложението, ще го проверя. Днес един колега от форума метна няколко заклинания на стъпковото моторче. Сега по-плавно и сигурно стига до нормалните 800 оборота и първоначално ги държеше, но след няколко километра каране усетих, че пак почнаха да играят. Падат на около 700 и веднага се връщат на 800, т.е. играта на оборотите е само към намаляване. Също тествах да стоя на ръчна, да не би крачната спирачка да оказва влияние, заради въпросния вакуум - и на ръчна има колебание в оборотите.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”